Facebook Pixel Προμηθέας - ΠΑΟΚ: 81-56
| 2019-02-02 20:05:00

Διασυρμός για ΠΑΟΚ στην Πάτρα, απιστευτο... πάρτι για τον Προμηθέα

Sportdog Team
Διασυρμός για ΠΑΟΚ στην Πάτρα, απιστευτο... πάρτι για τον Προμηθέα

Τεράστια νίκη με 81-56!

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε βαριά ήττα στην Πάτρα από τον Προμηθέα με στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Betshop.gr Basket League. O Δικέφαλος παρουσίασε μια τραγική εικόνα σε ολόκληρο το παιχνίδι, πραγματοποιώντας χωρίς καμία αμφιβολία την χειρότερη του φετινή εμφάνιση.

Παρά την βαριά ήττα, ο Δικέφαλος κατάφερε,για ένα πόντο, να διασφαλίσει το 81-56 του αγώνα του πρώτου γύρου και έτσι να έχει το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ παρά το αρχικό 2-3 με τρίποντο του Χρυσικόπουλου,στην συνέχεια παρουσίασε μια άκρως απογοητευτική εικόνα. Με το σκορ στο 4-3, οι Πατρινοί,με τον Έλις να πετυχαίνει 7 σερί πόντους, έχτισαν επιμέρους 9-0 και προηγήθηκαν με 11-3 στο 4′. Η επιθετική εικόνα του Δικέφαλου συνέχισε να είναι πολύ κακή και ο Προμηθέας κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με 15-5, ενώ διψήφια ήταν και η διαφορά του σκορ στο τέλος της περιόδου, που ήταν 21-10.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν το κρεσέντο τους, αφού ο Χολ με…τετράποντο ,αλλά  και ο Σαλούστρος με έμμεσο τρίποντο έκαναν το σκορ 30-12 στα πρώτα δύο λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Τσόχλας στην επόμενη επίθεση πέτυχε το πρώτο τρίποντο του ΠΑΟΚ, αλλά η εικόνα της ομάδας συνέχιζε να είναι απογοητευτική. Από εκείνη την χρονική στιγμή μέχρι και το 17′ ο Δικέφαλος πέτυχε μόλις ένα καλάθι ακόμα και αυτό σε συνδυασμό με τους 10 πόντους του Προμηθέα, εκτόξευσαν την διαφορά στο + 23 (40-17),3 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι ασπρόμαυροι δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν ένα λειτουργικό τρόπο επίθεσης, ενώ στην άμυνα τα ανούσια φάουλ διαδέχονταν το ένα το άλλο. Αυτά τα δύο ήταν οι κύριοι λόγοι που το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 49-26.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν βελτιωνόταν με τίποτα και η επιθετική του δυστοκία τον συνόδευσε και στα πρώτα τέσσερα λεπτά της επανάληψης. Από την άλλη ο Προμηθέας συνδεόταν, όποτε ήθελε με το καλάθι και έτσι το επιμέρους 7-0, διαμόρφωσε το 56-26. Δύο ακόμη τρελά τρίποντα του Μέιερ, έκαναν το σκορ 63-32, ωθώντας τον Δικέφαλο να κοιτάξει να διασφαλίσει μόνο το +25 του πρώτου αγώνα, αφού οποιαδήποτε συζήτηση για την νίκη είχε τελειώσει από πολύ νωρίς. O ΠΑΟΚ έριξε την διαφορά στους 25(66-41) εν όψει του τέταρτου δεκαλέπτου.

Ο Δικέφαλος μπορεί να πέτυχε 4 αναπάντητους πόντους με τους Σχίζα και Μαργαρίτη, όμως ο Προμηθέας με δικό του 5-0 σερί, έκανε το 71-45 στο 33′. O ΠΑΟΚ προσπάθησε ξανά και με τους Χάτσερ και Σχίζα ,μείωσε σε 71-52 στα μέσα του δεκαλέπτου, ενώ ο Ζάρας με 2/3 βολές ήταν υπεύθυνος για το 77-54  στο 38′. Ο Γκίκας όμως με τρίποντο, βοήθησε την ομάδα του να ξεπεράσει την διαφορά του πρώτου αγώνα, αφού το σκορ έγινε 80-54, κάνοντας έτσι θρίλερ το θέμα της διαφοράς.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο 81-56, ο Μαργαρίτης με τρίποντο, έριξε την διαφορά στο -22 (81-59), ενώ το μόνο που άλλαξε ήταν μια εύστοχη βολή του Γκίκα που διαμόρφωσε το τελικό 82-59.

Πηγή: inpaok.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags