Facebook Pixel "Θα το σηκώνει κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός - Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός - Διάδοχος του Σπανούλη ο..."
| 2019-03-14 14:32:00

"Θα το σηκώνει κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός - Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός - Διάδοχος του Σπανούλη ο..."

του Γιώργου Κτενά
"Θα το σηκώνει κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός - Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός - Διάδοχος του Σπανούλη ο..."

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Τόλη Κοτζιά στο sportdog. 

Θα κερδίζει πριν από το τζάμπολ τα παιχνίδια στην Αδριατική Λίγκα ο Ολυμπιακός, καθώς το επίπεδο εκεί είναι όπως στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά χωρίς την παρουσία του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog ο Τόλης Κοτζιάς.

Ο πεπειραμένος δημοσιογράφος, άριστος γνώστης σε ένα τεράστιο εύρος θεμάτων γύρο από το άθλημα, σχολίασε ακόμα ότι οι Ερυθρόλευκοι θα κατακτούν συνεχώς το πρωτάθλημα της Αδριατικής, αν και περιμένει πως έστω και την ύστατη στιγμή ο υφυπουργός Αθλητισμού θα δώσει τη λύση και οι Πειραιώτες θα παραμείνουν στην Basket League.

Τέλος, αναφέρθηκε στην παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και την υπέρβαση που χρειάζεται για να βρεθεί η ομάδα στο Final 4, αλλά και στην επόμενη μέρα του συλλόγου προτείνοντας δύο παίκτες για να καλύψουν το κενό του Βασίλη Σπανούλη.  

"Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν θα ξαναπαίξει σε ελληνικές διοργανώσεις αν δεν υπάρξουν ξένοι διαιτητές. Το έχει δηλώσει 10 φορές επίσημα, είναι απόφαση που και να ήθελε να κάνει πίσω, τώρα πια δεν μπορεί. Τι θα πουν τα εκατομμύρια των οπαδών του αν κατέβει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και δεν υπήρχαν ξένοι διαιτητές;", ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Έχουμε δει ανατροπές των ανατροπών, έχουμε δει αποφάσεις που αλλάζουν, αλλά αν δούμε τον Ολυμπιακό σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και Έλληνες διαιτητές, θα τα έχουμε δει όλα. Αν γίνει αυτό, πλέον σε όλες τις φάσεις της ζωής δεν θα μπορούμε να πιστεύουμε όσα βλέπουμε μπροστά μας. Ο Ολυμπιακός, όπως αποκάλυψε σήμερα ο Τύπος, έχει ζητήσει πληροφορίες για τα πώς και τα γιατί της διοργάνωσης και περιμένει να μάθει τις εξελίξεις που θα υπάρξουν και στην Ελλάδα".



Ένα ενδιαφέρον θέμα της επόμενης μέρας είναι το επίπεδο που υπάρχει στην Αδριατική Λίγκα. Ομάδα στα κυβικά του Ολυμπιακού τι μπορεί να κάνει εκεί;

"Το επίπεδο εκεί είναι πάνω-κάτω όπως στο ελληνικό πρωτάθλημα, με μια διαφορά: Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός. Δηλαδή δεν υπάρχει ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός αλλά και η κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα είναι ο Ερυθρός Αστέρας, που αντίστοιχα εδώ είναι στο επίπεδο της ΑΕΚ και, ίσως, πιο κάτω. Στην Αδριατική Λίγκα θα το παίρνει συνέχεια ο Ολυμπιακός".

Το θέμα με τις χρονοβόρες και κουραστικές μετακινήσεις, πώς το αναλύεις;

"Αντί να κάνει ταξίδι μια ώρα με το αεροπλάνο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, θα κάνει ταξίδι τριών ωρών για παράδειγμα. Αν είναι να συμμετάσχει στην Αδριατική Λίγκα, θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα ώστε να βολεύει την ομάδα που έρχεται από μακριά. Δεν υπάρχει Λίγκα που δεν θα ήθελε να συμμετάσχει ο Ολυμπιακός στο πρόγραμμά της. Αλλάζει, αναβαθμίζει το στάτους της".


Πώς αντιλαμβάνεσαι το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ολυμπιακού από το ελληνικό πρωτάθλημα και, φυσικά, όλες τις προεκτάσεις που έχει σε αγωνιστικό επίπεδο και όχι μόνο.

"Αν δεν υπάρχει ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν υπάρχει ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός αυτό που θέλει είναι να τηρηθούν οι κανονισμοί και τίποτα άλλο. Αυτή είναι η αντίδρασή του, αλλά να σκεφτούμε ότι δεν θα υπάρχει πρωτάθλημα στην Ελλάδα και θα γίνει όπως η Αδριατική Λίγκα: Πριν από το τζάμπολ θα ξέρουμε ποιος θα το κερδίσει. Μόνο η κυβέρνηση μπορεί να πάρει αποφάσεις και να δώσει λύση στο πρόβλημα. Γιατί υπάρχει πρόβλημα στο θέμα της διαιτησίας και σε αυτό το κομμάτι δεν υπάρχουν μόνο οι φωνές του Ολυμπιακού αλλά και άλλων ομάδων της Α1. Αλλά πιστεύω ότι έστω και την ύστατη στιγμή ο Βασιλειάδης θα κάνει κάτι δραστικό και θα δώσει λύση για να αποφευχθεί ένα ακόμα ρεζιλίκι του ελληνικού Αθλητισμού".

Τέλος, πώς βλέπεις αγωνιστικά τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα και το ζήτημα της επόμενης μέρας του συλλόγου, ανεξάρτητα από το αν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα ή όχι;

"Στην Ευρωλίγκα όπως είναι ο Ολυμπιακός αναζητεί την υπέρβαση για να βρεθεί στο Final 4. Υπάρχουν ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ που τον έχουν ξεπεράσει και το αγωνιστικό πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι στον ελληνικό κορμό. Εκεί πρέπει να δώσει βάση και να φτιάξει έναν καλό ελληνικό κορμό. Ο Σπανούλης οδεύει στα 38 και ο Πρίντεζης στα 35. Πρέπει να πάρει κάποιον εκ των Ντόρσεϊ ή Μήτρου-Λονγκ, για να αρχίσει να φτιάχνει την ομάδα μετά το τέλος της καριέρας του Σπανούλη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Βόμβες" για ΚΕΔ: "Δεν κατεβαίνει ο Ολυμπιακός - Ούτε με... Σιδηρόπουλο - Αυτή είναι η μόνη λύση"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags