Στοιχειοθετούμε τα σημεία που κάνουν εντύπωση:

* Μιλώντας με τον Μάνο Παπαδόπουλο του είπε πως δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα, θέλει μόνο να επιστρέψει. Γι' αυτό και συμφώνησε για 300.000 ευρώ μόλις.

* Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε εισηγηθεί προ διετίας την απομάκρυνσή του καθώς ο Λιθουανός είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, τα οποία τον κράτησαν εκτός δράσης για το μεγαλύτερο διάστημα την περίοδο 2008-09. Τώρα, τον τσέκαρε στο Ευρωμπάσκετ κι έδωσε το «πράσινο φως».

* Στον τελικό Κυπέλλου εκείνης της χρονιάς, κι ενώ ο Ομπράντοβιτς δεν τον χρησιμοποίησε παρά ελάχιστα, ανέφερε διάφορα στον πάγκο, με συνέπεια να τεθεί στο “ψυγείο” και ουσιαστικά να σπάσει κάτι με το προπονητικό τιμ. Τότε, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό.

* Η σχέση του με την Άννα έφερε στον κόσμο την κόρη τους κι αφού οι δυο τους μένουν στην Αθήνα, εδώ θα έπρεπε να βρίσκεται και ο Σάρας.

* Τα τελευταία δύο χρόνια, πολλοί παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν λησμονήσει τις στιγμές που ο Λιθουανός φορούσε την ίδια μ' αυτούς φανέλα. Ειδικά οι ψηλοί με τους οποίους είχε αναγάγει το pick 'n roll σε επιστήμη, δηλαδή...

* Το 2007 βρέθηκαν δυόμισι χιλιάδες άτομα στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για να τον υποδεχτούν. Τους αποζημίωσε, κερδίζοντας με τον Παναθηναϊκό τρία πρωταθλήματα Ελλάδας, δύο Κύπελλα Ελλάδας και την Ευρωλίγκα στο Βερολίνο το 2009.

* Στο ΝΒΑ αγωνίστηκε με τους Ιντιάνα Πέισερς και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, αλλά δεν έκανε τη σπουδαία καριέρα και γι' αυτό επέστρεψε στην Ευρώπη.

* Προτάσεις συνεργασίας με πολύ περισσότερα χρήματα είχε από άλλες ομάδες, αλλά επέλεξε να επιστρέψει εδώ που τον αγαπούν περισσότερο.

* Έχει υπάρξει ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες για την πράσινη κερκίδα, γι' αυτό και πολλοί οπαδοί διαφώνησαν με την απομάκρυνσή του.

* «Θέλω να παίξω» είναι πάντα το μότο του, γι' αυτό και δεν του αρέσει ο πάγκος. Παρ' όλα αυτά, στην εθνική Λιθουανίας με τη στάση του απέδειξε πως έχει αποδεχτεί το ρόλο του, να έρχεται δηλαδή ως αναπληρωματικός τον αγώνα, στοιχείο που συζητήθηκε με τους προπονητές του Παναθηναϊκού για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις...

Ο παίκτης των επιτυχιών

Ο Γιασικεβίτσιους είχε για χρόνια τη φήμη του ανθρώπου που πηγαίνει σε μια ομάδα κι αυτή κατακτά τίτλους. Αυτό συνέβη στη Βαρκελώνη, αυτό στο Τελ Αβίβ, το ίδιο και στην Αθήνα. Πλην, όμως, ο θρύλος του λιθουανικού μπάσκετ, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού κατάλαβε πως υπάρχουν κι άλλοι σπουδαίοι παίκτες στην ομάδα.

Αυτήν ξαναφορά και τώρα, για να ζήσει κι άλλες διακρίσεις. Όπως έκανε σε όλη σχεδόν την καριέρα του. Ιδού, τι έχει πετύχει:

Σε συλλογικό επίπεδο

Ολύμπια Λιουμπλιάνας:

Κυπελλούχος Σλοβενίας: 2000

Μπαρτσελόνα:

Πρωταθλητής Ισπανίας: 2001, 2003

Κυπελλούχος Ισπανίας: 2001, 2003

Πρωταθλητής Ευρώπης: 2003

Μακάμπι Τελ Αβίβ:

Πρωταθλητής Ισραήλ: 2004, 2005

Κυπελλούχος Ισραήλ: 2004, 2005

Πρωταθλητής Ευρώπης: 2004, 2005

Παναθηναϊκός:

Πρωταθλητής Ελλάδας: 2008, 2009, 2010

Κυπελλούχος Ελλάδας: 2008, 2009

Πρωταθλητής Ευρώπης: 2009

Με την εθνική Λιθουανίας

2000 Χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϋ

2003 Πρωταθλητής Ευρώπης με εθνική Λιθουανίας στο Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας

2007 Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας

Προσωπικοί τίτλοι

M.V.P Final four Εuroleague 2003, 2004, 2005

M.V.P Eυρωμπάσκετ Σουηδίας 2003

Μ.V.P ισπανικής λίγκας ΑCB 2003

Πηγή: contra.gr