Facebook Pixel «Να ξανακάνουμε τον κόσμο χαρούμενο»
| 2011-09-28 17:22:00

«Να ξανακάνουμε τον κόσμο χαρούμενο»

«Να ξανακάνουμε τον κόσμο χαρούμενο»

Ο Πέρο Άντιτς μιλώντας στο katimagiko.gr μετά την επίσημη παρουσίαση της ομάδα στάθηκε στην ομαδικότητα και τη μαχητικότητα που θα έχει η καινούρια ομάδα του Ολυμπιακού, η οποία θα έχει σαν στόχο να ξανακάνει τον μπασκετικό κόσμο να νιώσει ευτυχισμένος όπως παλιά.

«Σίγουρα με το Ευρωμπάσκετ με γνωρίζουν καλύτερα αλλά με ήξεραν και από πριν. Έκανα την καλύτερή μου σεζόν στην Σπαρτάκ (Αγ. Πετρούπολης) που κατακτήσαμε το κύπελλο Ρωσίας και παίξαμε πολύ καλά. Στο Ευρωμπάσκετ δείξαμε πολύ καλή χημεία και χαίρομαι για την εθνική ομάδα γιατί γράψαμε ιστορία. Όταν τελείωσε η διοργάνωση μίλησα με τον μάνατζέρ μου και του ζήτησα να ακυρώσει οποιαδήποτε συνομιλία με όλους τους άλλους και να συζητήσει μόνο με τον Ολυμπιακό γιατί ήθελα πολύ να έρθω».

Σχετικά με το αν είναι κουρασμένος μετά από την συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ που δεν του επέτρεψε να ξεκουραστεί το καλοκαίρι είπε:

«Δεν είναι και τόσο καλό γιατί είμαι ήδη 29, και μπορεί να μην είμαι γέρος αλλά επίσης δεν είμαι και τόσο νέος. Ξεκουράστηκα για πέντε ημέρες αλλά μετά το Ευρωμπάσκετ όλοι στην πόλη μου ήθελαν συναντήσεις κλπ, και είμαι κάπως κουρασμένος αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Αρχίζω να ενσωματώνομαι στην ομάδα σιγά σιγά, με βοηθάνε όλοι, οι προπονητές, οι γιατροί. Πιστεύω ότι σε πέντε ημέρες θα είμαι σε τέλεια κατάσταση. Νιώθω κάποιους μυϊκούς πόνους αλλά είναι λογικό μετά από τόσα παιχνίδια μέσα στο καλοκαίρι».

Για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό:

«Να κερδίσουμε κάθε διοργάνωση που συμμετάσχουμε . Αν δεν μπορέσουμε να έχουμε παίξει το καλύτερο που μπορούμε, να νικήσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε και να φτάσουμε στο υψηλότερο σημείο μπορούμε».

Στη ερώτηση αν βλέπει διαφορές στην Ελλάδα σχετικά με την προηγούμενη φορά που αγωνιζόταν στη χώρα μας τόνισε:

«Είναι όλα ίδια, όσα είδα από το αεροδρόμιο και τους δρόμους δεν έχουν αλλάξει. Την προηγούμενη φορά έμενα στο Γαλάτσι και γνωρίζω καλύτερα την Κηφισιά και το Γαλάτσι, και λίγο τη Γλυφάδα. Είχα περάσει πολύ καλά γιατί ήμουν νέος και ήταν η πρώτη φορά που έφευγα από το σπίτι μου. Έμεινα εδώ τέσσερα χρόνια, έμαθα τον κόσμο, με δέχτηκαν, με δέχονται και τώρα όπως βλέπω, είναι υπέροχα, γεμίζω καλές αναμνήσεις».

Σχετικά με τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό σημείωσε:

«Κάθε παίκτης ζει για αυτά τα παιχνίδια. Όλοι είναι κάτω από πίεση, με τα νεύρα τεντωμένα, αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι το μπάσκετ, όλα αυτά τα μεγάλα παιχνίδια εννοώ. Είναι μια πρόκληση και ελπίζω οι «ερυθρόλευκοι» να είναι στην κορυφή».

Το μήνυμά του για τον κόσμο:

«Να περιμένουν ότι αυτή τη σεζόν θα δώσουμε μάχη. Θα έχουμε μεγάλη ομαδικότητα και θα «πεθάνουμε» ο ένας για τον άλλο στο παρκέ, και θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε ευτυχισμένους όπως ήταν πριν αρκετά χρόνια πίσω. Αλλά τους χρειαζόμαστε κοντά μας».

Όσο για τα ελληνικά του, είναι σε καλό επίπεδο και θα τα θυμηθεί σύντομα:

«Μιλάω ελληνικά, τα έχω ξεχάσει λίγο αλλά σε ένα μήνα θα τα μιλάω και πάλι. Ξέρω πολλά λόγια…».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags