«Πρόβλημα προέκυψε με τον Τζούλιαν Σένσλι, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης ο σύλλογος μας ενημερώθηκε από τους ανθρώπους του ΕΣΚΑΝ, πως ο αμερικανός πάουερ φόργουορντ βρέθηκε θετικός στην ουσία 4-methyl-2-hexanamine, μετά την εξέταση του πρώτου δείγματος. Η διοίκηση του Ικάρου, αφού λάβει υπόψη όλα τα δεδομένα της υπόθεσης, θα αποφασίσει για το μέλλον του παίκτη», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ικαρος, η οποία σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποδεσμεύσει τον 29χρονο μπασκετμπολίστα.

Φυσικά, όπως όλοι όσοι έχουν βρεθεί κατά καιρούς σε ανάλογη θέση, ο Σένσλι αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του σε θέματα ντόπινγκ διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του ενώπιον της διοίκησης του Ικάρου ότι ουδέποτε έχει πάρει απαγορευμένη ουσία. Παρεμπιπτόντως, η συγκεκριμένη ουσία είναι διεγερτική και λιποδιαλυτική, ενώ τα κρούσματα που έχουν σημειωθεί μετά την… ανακάλυψή της το 2009 είναι αρκετά και στον ελληνικό αθλητισμό. Οσο για το δεύτερο δείγμα; Κατά 99% είναι ολόιδιο με το πρώτο, για αυτό και ο Ικαρος αναζητεί στην αγορά τον αντικαταστάτη του Αμερικανού.

Σημειωτέον ότι ο Σένσλι, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από το Περίστερι, πρόλαβε να παίξει δύο παιχνίδια με τη φανέλα του Ικάρου στο Κύπελλο Ελλάδος.