Παναθηναϊκός: Ποιος αθλητισμός, ποιο μπάσκετ και ποια Ευρωλίγκα; Ποιος ασχολείται πλέον με όλα αυτά; Ποιος μπορεί να ασχοληθεί, όταν ο ιός εξαπλώνεται από μέρα σε μέρα, από ώρα σε ώρα;

Επειδή, όμως, η ζωή θα συνεχιστεί κανονικά μετά από ένα σημείο (ελπίζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα), όλοι θα πέσουμε και πάλι πάνω στα σπορ. Πάνω στις ομάδες μας, στους παικταράδες, στους σούπερ προπονητές, στα μεγάλα παιχνίδια.

Και στις μεταγραφές, βέβαια, που είναι το αγαπημένο σπορ των περισσότερων, αν όχι όλων.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν διάγει τις καλύτερές του μέρες στην Τουρκία και τη Φενέρ, καθώς η ομάδα του δεν παίζει καλά. Δεν παίζει καλά στην Ευρωλίγκα και η πρόκρισή της στην επόμενη φάση είναι αμφίβολη.

Όπως και να έχει, όμως, ο Ζοτς είναι πάρα πολλά χρόνια στους πάγκους. Πάρα πολλά χρόνια στη δύσκολη καθημερινότητα. Και έχει πλέον κουραστεί. Και η κούραση φαίνεται περισσότερο στα 60, που είναι τώρα ο Ζοτς, παρά στα 50 ή στα 45.

Τι θέλουμε να πούμε; Ότι ο κορυφαίος Ευρωπαίος προπονητής όλων των εποχών είναι πιθανό το καλοκαίρι που μας έρχεται να σταματήσει από την προπονητική. Να κάνει το διάλλειμά του. Να πάρει τις ανάσες του. Όπως είχε κάνει για ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι που το χρειάζεται. Κάτι που το αξίζει.

Τα πράγματα μπορεί να έρθουν τούμπα, μόνο αν πάρει την Ευρωλίγκα με τη Φενέρ. Αλλά και πάλι η κούραση και η ανάγκη για παύση ίσως υπερισχύσει.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα τον ήθελε και πάλι πίσω. Στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό. Αναφέραμε το γιατί. Γιατί ο Σέρβος έχει ανάγκη να πάρει τις ανάσες του και να προχωρήσει τη ζωή του. Αγαπάει και λατρεύει τον Παναθηναϊκό, αλλά η υγεία και η ηρεμία είναι πάνω από όλα για έναν άνθρωπο που έχει τα πάντα.

Αλλωστε οι «πράσινοι» έχουν προπονητή και για του χρόνου, αφού ο Ρικ Πιτίνο έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μεταγραφάρα" Μαρινάκη - Top όνομα, φτιάχνει σούπερ ομάδα - Πρώην αφεντικό σε μεγάλη ΠΑΕ!