Facebook Pixel Σωκράτης Κόκκαλης - Ολυμπιακός: Αποκάλυψη: "Με αυτόν τον παγκόσμιο σούπερ σταρ είχε συμφωνήσει ο Ολυμπιακός, αλλά ο Κόκκαλης…"
| 2020-03-18 20:57:00

Αποκάλυψη: "Με αυτόν τον παγκόσμιο σούπερ σταρ είχε συμφωνήσει ο Ολυμπιακός, αλλά ο Κόκκαλης…"

Sportdog Team
Αποκάλυψη: "Με αυτόν τον παγκόσμιο σούπερ σταρ είχε συμφωνήσει ο Ολυμπιακός, αλλά ο Κόκκαλης…"

Τρελή βόμβα. Η μεταγραφή ήταν… τελειωμένη!

Σωκράτης Κόκκαλης - Ολυμπιακός: Ο General Manager της Αρμάνι Μιλάνο και επί πολλά χρόνια στέλεχος και GM του Ολυμπιακού, Χρήστος Σταυρόπουλος μίλησε για τον κορονοϊό στην Ιταλία, την Αρμάνι, αλλά και τον Ολυμπιακό.

Ακόμα μίλησε για τις μεγάλες στιγμές που έζησε με τον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια, για τον αποφασιστικό χαρακτήρα του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και για τις μεταγραφές των Χιλ και Τζινόμπιλι που ποτέ δεν έγιναν.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Χρήστος Σταυρόπουλος στο Eurohoops Show:

Η κατάσταση στην Ιταλία!

Για το τι είχε μέσα η βαλίτσα: “Είχε ντολμαδάκια μέσα, είναι ασφαλισμένα και μην τολμήσουν να τα πειράξουν! Δεν μπορείτε να φανταστείτε με τι δυσκολία προσπαθώ να μου στείλουν αυτά τα πράγματα από την Ελλάδα στην Ιταλία. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά προσπαθούμε να κρατάμε την ψυχραιμία και το χιούμορ μας”.

Για τις δυσκολίες που βιώνει στο Μιλάνο: “Όλα δυσκόλεψαν και έγιναν πάρα πολύ περίεργα από όταν γυρίσαμε από την Βαλένθια. Εκείνο το Σάββατο θυμάμαι ότι κήρυξαν την Λομβαρδία κόκκινη ζώνη και ήταν δύσκολο για εμάς. Την προηγούμενη Δευτέρα επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Ιταλία. Δυστυχώς στην αρχή πάρα πολύς κόσμος εδώ στην Ιταλία δεν είχε καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης. Ήταν ένα κλασικό Σαββατοκύριακο και όλοι ήταν έξω και χαρούμενοι, με αποτέλεσμα αυτό να είναι το πιο κρίσιμο λάθος και να μεταδίδεται ο ιός με τρομακτικό τρόπο.

Την προηγούμενη Πέμπτη που ανακοινώθηκε από την Ευρωλίγκα ότι σταματάει, βγήκε η είδηση ότι ο παίκτης της Ρεάλ βγήκε θετικός στον κορονοϊό και εμείς μπήκαμε σε μία άλλη διαδικασία λόγω του μεταξύ μας ματς και μπήκαμε σε καραντίνα για τουλάχιστον 5-6 ημέρες και αυτή τελειώνει αύριο το βράδυ. όλοι μείναμε στα σπίτια μας από την Πέμπτη και θεωρητικά αύριο λήγει η καραντίνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Γιατί όλοι ανησυχούμε και υπάρχει σίγουρα ένας φόβος και τουλάχιστον όσο αφορά τον εαυτό μου δύσκολα θα βγούμε και το μέτρο που πρέπει να πάρουμε όλοι είναι να μείνουμε σπίτι. Και βλέπω ότι θετικό είναι τα μέτρα στην Ελλάδα να κλείσει τα πάντα, αλλά η μόνη λύση να μείνουμε σπίτι και να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό και μαγκιές ότι ο κορονοϊός δεν μας αγγίζει, δεν υπάρχουν αυτά πρέπει όλοι σπίτι.

Στην Κίνα σιγά σιγά επιστρέφει η κανονικότητα, βλέπετε το πρόβλημα το μεγάλο στην Ισπανία που έχει σημαντικό θέμα και όλοι οι ειδικοί λένε ότι είμαστε μπροστά 9-10 ημέρες από την υπόλοιπη Ευρώπη”.

Ολυμπιακός, Ευρωλίγκα και διακοπή!

Για το τι συνέβη με την Ευρωλίγκα και με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό: “Όταν παίξαμε στην Βαλένθια υπήρχε το θέμα της παρουσίας του κόσμου. Η Βαλένθια ήθελε κόσμο, εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι και περιμέναμε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας της Ισπανίας και όταν δόθηκε η εντολή να γίνει χωρίς κόσμο έτσι και έγινε και το ακολούθησε και η Ευρωλίγκα. Η Ευρωλίγκα δεν μπορεί να πάρει από μόνη της απόφαση, στο ματς με τον Ολυμπιακό ήταν να γίνει κανονικά το ματς αλλά κεκλεισμένων και επίσης ήταν να γίνει το ματς Ίντερ- Χετάφε χωρίς κόσμο.

Από εκεί και μετά άλλαξαν τα θέματα της Ιταλίας με την Ισπανία και της Ελλάδας. Αυτές οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες και τα δεδομένα αλλάζουν δραματικά. Μετά η απόφαση της Ευρωλίγκα ήταν το ματς να γίνει στο Βερολίνο και εμείς σαν Μιλάνο την Πέμπτη το πρωί ενημερωθήκαμε και έπρεπε να διοργανώσουμε έναν αγώνα σε ξένο κράτος ως γηπεδούχοι. Έπρεπε όμως όλοι να καταλάβουμε τις δυσκολίες της κατάστασης και να προσαρμοστούμε.

Όχι η μόνη ενημέρωση που είχαμε ήταν για το συγκεκριμένο ματς και αν θα γινόταν σε άλλο γήπεδο κάποιο άλλο ματς. Η απόφαση του Βερολίνο ήταν της Ευρωλίγκα, ενώ είχαμε ακούσει μήπως γινόταν το ματς Βίρτους ή Κάουνας, αλλά μετά με ενημέρωσαν ότι το ματς θα γινόταν Βερολίνο. Η Ευρωλίγκα έψαχνε γήπεδα που έχουν γίνει ματς δικά της ή EuroCup. Οπότε έψαχνε κάποιες λύσεις ανάμεσα στις ομάδες των διοργανώσεων”.

Για την αντίδραση της Ελλάδας στον κορωνοϊόο ως χώρα και κράτος σε σχέση με τις άλλες χώρες: “Πιστεύω ότι όσον αφορά τον κρατικό μηχανισμό λειτούργησε σωστά και γρήγορα και γενναία. Πιστεύω ότι τα λάθη που έγιναν ήταν τα ίδια με εδώ και πρέπει ο κόσμος να μείνει σπίτι, δεν κάνουμε επισκέψεις σε παππούδες και γιαγιάδες, τους κάνουμε τα ψώνια όπως εδώ στην Ιταλία. Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξε αύξηση και την Δευτέρα ήταν πιο αισιόδοξα τα πράγματα και σήμερα πιο δύσκολα. Στο Μιλάνο ετοιμάζονται να κάνουν ένα μεγάλο νοσοκομείο μέσα σε 10 μέρες με 500 θέσεις ΜΕΘ. Μπορεί το πρόβλημα να γίνει μεγάλο, μιλάμε για πολλούς αρρώστους και νεκρούς στο Μπέργκαμο”.

Για την πρόβλεψη του για το πότε θα αρχίσει ξανά η δράση: “Αυτή την στιγμή εκτός από κάποια πρωταθλήματα που τελείωσαν, τα υπόλοιπα πρωταθλήματα έχουν απλά διακοπεί. Κάποια έχουν δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως εδώ στις 3 Απριλίου και στην Ισπανία 30 Απριλίου. Κανένας δεν ξέρει και είμαστε αχαρτογράφητα νερά. Τουλάχιστον η θέληση όλων εδώ στην Ιταλία είναι να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Σήμερα έγιναν κάποιες επιτροπές με τρία άτομα που είμαι εγώ και δύο ακόμα που θα φέρουμε προτάσεις, για το πως μπορεί να τελειώσει το πρωτάθλημα, ώστε να υπάρχει και μία βαθμολογία για τον υποβιβασμό.

Η Λιθουανία μπορεί να σταμάτησε οριστικά το πρωτάθλημα, αλλά μόνο μία ομάδα πέφτει στην Α2 κατηγορία και δεν είναι τυχαίο ότι 5 χρόνια δεν έχουν αλλάξει οι ομάδες, οπότε ήταν πιο εύκολη η απόφαση. Η θέληση όλων είναι τελειώσει και τις επόμενες ημέρες θα δώσουμε κάποιες προτάσεις. Το θέμα είναι όμως ότι πρέπει να τελειώσουμε μέχρι 30 Ιουνίου γιατί τελειώνουν τα συμβόλαια των παικτών. Από ότι φαίνεται είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει και το Προολυμπιακό λόγω ημερομηνιών.

Για την Ευρωλίγκα, η θέληση της είναι να διεξαχθεί κανονικά το Final Four και έχει δύο εβδομάδες κενό από την τελευταία ημερομηνία των playoffs μέχρι και το Final Four. Πιστεύω ότι μάλλον έχουν υπολογίσει αυτά τα κενά. Η θέληση είναι να τελειώσει. Είναι πολύπλοκο το θέμα, οι τοπικές λίγκες είναι να αναβάλλουν ματς και εδώ μπορεί να γίνει και Final 8 όπως στο Κύπελλο κάτι πολύ διαφορετικό για εμένα που ήμουν 20 χρόνια στην Ελλάδα και στην Ιταλία ήμασταν μαζί με 8 ομάδες”.

Για το αν πρέπει να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες: “Σίγουρα το να μην γίνει το Προολυμπιακό θα δώσει μία μεγάλη ανάσα στο καλεντάρι. Πάντως το πρόβλημα το μεγάλο εδώ στην Ιταλία είναι η οικονομική ζημιά για τις ομάδες. Εδώ οι ομάδες βασίζονται πολύ στα εισιτήρια, οπότε καταλαβαίνετε. Θυμάμαι στην Ελλάδα είχα 300-400 χιλιάδες μπάτζετ ομάδες και εδώ 1,5-2 εκατομμύρια. Όπου πήγαμε και παίξαμε τα γήπεδα ήταν γεμάτα και το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο.

Και ένας λόγος που θέλουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα είναι η οικονομική ανάσα. Βέβαια υπάρχει πολύ καλή συνεργασία καθημερινά με την Ομοσπονδία και ο Πρόεδρος με τις κινήσεις που κάνει προσπαθεί να δώσει οικονομικές ανάσες στις ομάδες”.

Για την Τουρκία: “Για να αρχίσουν τα ευρωπαϊκά ματς πρέπει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση”.

“Μόνο ο Σπανούλης μπορούσε να κάνει τέτοια κίνηση”

Για τις καλύτερες του στιγμές με τον Ολυμπιακό και κάποια ιστορία που δεν θα ξεχάσει ποτέ: “Σε 19 χρόνια να κάνεις ένα γρήγορο report είναι δύσκολο. Σίγουρα η μεγαλύτερη αθλητική στιγμή είναι ο τελικός το 2012. Κάθε φορά αν καθίσω πάλι να δω πάλι αυτό το ματς, θα ανατριχιάσω. Για παράδειγμα όταν πήραμε τον Λο δεν το ήξερε κανένας και τον υπογράψαμε και δεσμευόταν με την Παρτιζάν. Ο Λο έλυσε το συμβόλαιο του και υπέγραψε αμέσως με εμάς και ανακοινώθηκε”.

Για την συμφωνία με τον Τζορτζ Χιλ και τον Τζινόμπιλι: “Είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις, αλλά δεν είχε προχωρήσει πολύ. Σε όλη αυτή την διαδρομή υπήρξαν συμφωνίες και σημαντικές. Για παράδειγμα ο Τζινόμπιλι είχε συμφωνήσει το 2000 και είχε μιλήσει με τον Ηλία Ζούρο. Από το ένα τηλέφωνο ήμουν εγώ και από το άλλο οι άνθρωποι της Μπολόνια. Είχε αποφασίσει να έρθει στον Ολυμπιακό και είχε βγει το πρωτοσέλιδο ότι θα ταξιδέψει με κόκκινη φεράρι ο Ολυμπιακός. Και το θέμα χάλασε στο buy out και θεώρησε ο κύριος Κόκκαλης ότι δεν γίνεται να φύγει με τόσα λίγα λεφτά. Θυμάμαι τότε με ρωτούσε λεπτομέρειες για το που μπορούσε να φάει πάστα.

Για την μεταγραφή του Σπανούλη: “Δεν μπορεί κανένας μας να κρύψει ότι η μεταγραφή του Σπανούλη άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού. Πιστεύω ότι σε αυτές τις μεταγραφές παίζει ρόλο η αποφασιστικότητα του αθλητή. Και όταν τον γνώρισα καλά, κατάλαβα για το τι άνθρωπος είναι, δεν είναι εύκολη κίνηση. Όλοι ξέραμε την ποιότητα του παίκτη”.

Για τα καλύτερα παιδιά στον Ολυμπιακό: “Ιδιαίτερα σχέση είχα με τον Ντίνο Ράτζα, ήταν μάγκας και δυνατός χαρακτήρας”.

Για τον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη: “Ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος και ήταν κοντά σε όλα τα τμήματα. Στο μπάσκετ δεν έχανε ούτε φιλικό. Ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι μαζί με τον Μπαφέ και τον Ελληνιάδη και δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Τον ευχαριστώ για ότι έκανε στην ομάδα και ας αναπαυτεί η ψυχή του”.

Για το τι λείπει από τον Ολυμπιακό: “Πιστεύω ότι ένα νέο γήπεδο θα δώσει νέα πνοή στην ομάδα και θα είναι μεγάλη παρακαταθήκη. Όλα τα έχουν κάνει αυτά τα χρόνια και αν το κάνουν και αυτό θα είναι απίστευτο. Μόνο αυτό λείπει, υπάρχει καλή ομάδα, πολύ καλός προπονητής, σοβαρή διοίκηση και αυτό λείπει για ανέβει ακόμα παραπάνω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν πολύ αυτή την ομάδα. Αργά ή γρήγορα ότι κάτι θα γίνει, αλλά δεν ξέρω τι έχει γίνει από τότε που έχω φύγει”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags