Δεν έφτανε με άλλα λόγια στην Εθνική η δεδομένη αργοπορία των διεθνών που παίζουν σε Ιταλία και Ισπανία, ήρθε και η απόφαση της ελληνικής λίγκας να γράψει στα παλιά της υποδήματα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Εδώ και μήνες ο πρόεδρος της ΕΟΚ σχεδίαζε μαζί με τον ΕΣΑΚΕ να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ στις πρώτες μέρες του Μαϊου, μόνο που οι ομάδες είχαν άλλη γνώμη. Και ψήφισαν να γίνουν τα πλέι οφ όπως πάντα. Κανονικά οι προημιτελικοί, κανονικά οι ημιτελικοί και οι τελικοί. Αρχές του Μαϊου ήθελε ο Βασιλακόπουλος; Τέλος Μαϊου είπαν οι ομάδες.

Ελπίζουν να βγάλουν κανένα ευρώ παραπάνω όσες προφτάσουν να μπουν στα πλέι οφ. Θα γίνει και μικρός τελικός, παρότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Η 3η θέση δεν οδηγεί πουθενά! Α, όλα αυτά ισχύουν αν δεν προκύψει άλλο πρόβλημα.

Γιατί το πρωτάθλημα αρχίζει το Σάββατο, αλλά μπορεί να ξαναγίνει λοκ άουτ αν δεν βάλει υπογραφή η ΕΡΤ. Αν γίνει τίποτα τέτοιο, δεν θα τελειώσει ούτε τον Μάιο το πρωτάθλημα! Αλήθεια, μέχρι το Προολυμπιακό θα έχει ολοκληρωθεί η φετινή Α1;

Οσο για το πρόγραμμα της Εθνικής; Οι διεθνείς θα περάσουν δύσκολο καλοκαίρι. Η προετοιμασία της Εθνικής πρέπει να αρχίσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου για να προλάβει η ομάδα να είναι έτοιμη μέχρι τις 2 Ιουλίου. Αν δε προκριθεί και στο Λονδίνο, μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου οι μπασκετμπολίστες θα βρίσκονται στα παρκέ. Καλό 15Αυγουστο θα κάνουν διακοπές...