Facebook Pixel "Αντετοκούνμπο ο Κασελάκης - Είναι ηγέτης - Αυτά θα κάνει στον ΠΑΟ - Ιδανικός για Τσάμπιονς Λιγκ"
| 2020-06-14 14:35:00

"Αντετοκούνμπο ο Κασελάκης - Είναι ηγέτης - Αυτά θα κάνει στον ΠΑΟ - Ιδανικός για Τσάμπιονς Λιγκ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αντετοκούνμπο ο Κασελάκης - Είναι ηγέτης - Αυτά θα κάνει στον ΠΑΟ - Ιδανικός για Τσάμπιονς Λιγκ"

Μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό είναι ο Λεωνίδας Κασελάκης. Όπως έχετε πληροφορηθεί ο 30χρονος φόργουορντ του Προμηθέα έχει συμφωνήσει σε όλα με το Τριφύλλι και είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, έχοντας επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια διαρκή βελτίωση, ενώ θα ενισχύσει και τον ελληνικό κορμό των «πράσινων».

Πολύ καλή εικόνα για την παρουσία του καλαθοσφαιριστή τα δύο τελευταία χρόνια στην ομάδα της Πάτρας, της οποίας φέτος αποτέλεσε αρχηγός, έχει ο Ηλίας Μάτσας. Ο δημοσιογράφος του sportin.gr και ειδικός σε θέματα του αθλητισμού της Αχαΐας μίλησε στο sportdog για την περίπτωση και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πλάνο που έχει ο Παναθηναϊκός.

Ο συνάδελφος υποστήριξε ότι ο Κασελάκης δεν είναι στην ουσία ένας παίκτης που θα μπορούσε να προσφέρει σε ομάδα, η οποία χτυπά 8άδα στην Ευρωλίγκα, είναι δυνατόν όμως να δώσει στοιχεία σε σύνολο που στοχεύει στην κατάκτηση του Basketball Champions League. Αυτή η τοποθέτηση αν μη τι άλλο φωτίζει ακόμα περισσότερο την τάση του Τριφυλλιού για φυγή από την Ευρωλίγκα και εισχώρηση στη διοργάνωση της Fiba. 

Ποια εντύπωση σου άφησε ο Κασελάκης τα δύο τελευταία χρόνια που αγωνίζεται στον Προμηθέα;

«Ο Κασελάκης φεύγοντας από την Ελλάδα για το εξωτερικό γύρισε πολύ πιο βελτιωμένος σε όλους τους τομείς. Ήταν πολύ αλλαγμένος. Αύξησε πολύ την αυτοπεποίθησή του. Γύρισε ένας παίκτης που απέκτησε ένα επιπλέον χαρακτηριστικό, την ηγετική φυσιογνωμία. Δεν φοβόταν! Δεν φοβόταν να ηγηθεί. Δεν φοβόταν να φωνάξει, να βγει μπροστά, να δώσει πράγματα και στο παιχνίδι, αλλά και στα αποδυτήρια. Γύρισε με πολύ εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Σε μία ομάδα όπως ο Προμηθέας όμως. Από εκεί και πέρα έχει πολύ συγκεκριμενα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Είναι ένας παίκτης που με το πάθος και την ενέργειά του μπορεί να δώσει στοιχεία στο παιχνίδι».

Με ποιον παίκτη θα τον παρομοίαζες;

«Είναι παίκτης τύπου Θανάση Αντετοκούνμπο αλλά χωρίς την αλτικότητα. Απευθύνομαι στην ενέργεια που μπορεί να δώσει μέσα στο παιχνίδι. Είναι πολύ συγκεκριμένων στοιχείων παίκτης. Έχει στοιχεία ψηλού παίκτη σε πιο κοντό σκαρί».

Τι μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό ο Κασελάκης;

«Όταν αναφερθήκαμε στην περίπτωση του Λευτέρη Μαντζούκα, είχαμε εικόνα για ποιο πρότζεκτ τον θέλει ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός δεν έχουμε καθόλου εικόνα τι θέλει να κάνει με την περίπτωση Κασελάκη. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα οχτάδας της Ευρωλίγκα. Δεν χωρά κανένας παίκτης του Προμηθέα από αυτό το ρόστερ για τη 10άδα οποιασδήποτε ομάδα που έχει στόχο την 8άδα της Ευρωλίγκα. Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει μία συντήρηση για 2-3 χρόνια μέχρι να δει τι θα κάνει με το μπάτζετ είναι καλή λύση. Για 10άδα όμως, για ένα ροτέισον ως δεύτερο 3άρη, ή δεύτερο 4άρη δεν είναι κανείς από την ομάδα της Αχαΐας. Ο Μπράουν που ήταν στον Προμηθέα και έπαιξε Προμηθέα και είχε παραστάσεις από BCL δεν μπήκε 12άδα στον Παναθηναϊκό. Ο Χολ θα μπορούσε να παίξει Ευρωλίγκα. Ο Έλις είχε καλή παρουσία στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό. Είχε όμως συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Μπήκε στο ροτέισον του Ολυμπιακού και θα πρωταγωνιστήσει. Αλλά πρέπει να βρεις παίκτη με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για να μπει στο ροτέισον ομάδας Ευρωλίγκας. Ο Έλις μπήκε και έκανε διαφορά, αλλά ο Ολυμπιακός δεν ήταν στην 8άδα...».

Μπορείς να αποκωδικοποιήσεις την κίνηση του Παναθηναϊκού με Κασελάκη;

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να φτιάξει έναν ελληνικό κορμό. Οι Έλληνες που υπάρχουν είναι συγκεκριμένοι. Οι περισσότεροι ζητούν πολύ υψηλά συμβόλαια. Γιατί όπως έλεγε ο Μπλατ, όταν ήταν στον Ολυμπιακό, ο Έλληνας παίκτης είναι υπερεκτιμημένος οικονομικά, γιατί υπάρχουν λίγοι και πρέπει οι ελληνικές ομάδες να έχουν και Έλληνες παίκτες. Για να φτιάξει έναν ελληνικό κορμό ο Κασελάκης είναι ένας παίκτης καλός για το ροτέισον. Δεν είναι παίκτης που θα δώσει στον Παναθηναϊκό χαρακτηριστικά που δεν είχε η ομάδα. Ο Γιάνκοβιτς ή ο Γιαννόπουλος της ΑΕΚ για παράδειγμα μπορούν να δώσουν πολύ περισσότερα στοιχεία, όπως το σουτ».

Τι κρατάμε ως επιμύθιο από τη συνομιλία μας;

«Όλα εξαρτώνται από το τι θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Αν θέλει ο Παναθηναϊκός να πάρει το BCL ο Κασελάκης είναι ιδανικό δεύτερο 3άρη. Είναι Έλληνας, μπαρουτοκαπνισμένος σε Α1, EuroCup, BCL. Πίσω από τον Παπαπέτρου θα έκανε δουλειά. Αυτό μπορεί να δώσει στο παιχνίδι ο Κασελάκης είναι ενέργεια σε άμυνα και επίθεση».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανατροπή-ΣΟΚ: Χάνει σπουδαίο γκαρντ, ιδανικό για αντί-Καλάθη ο ΠΑΟ - Του... άλλαξε γνώμη ο Δημήτρης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags