Παναθηναϊκός - Δημήτρης Διαμαντίδης: Η σημαία των Πράσινων, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τα χρυσά χρόνια του Τριφυλλιού την τελευταία 20ετία, επιστρέφει στον σύλλογο!

Αναστάτωση είχε υπάρξει στους οπαδούς του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα, καθώς μετά από τη συνέντευξη Τύπου τού Δημήτρη Γιαννακόπουλου και την απόφασή του να βγάλει προς πώληση την ΚΑΕ, έναντι 25 εκατ ευρώ, έγινε σε όλους αντιληπτό ότι ξημέρωσε μια νέα εποχή στην ομάδα.

Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, συνέβησαν διάφορα γεγονότα που έδειξαν ότι όντως θα αλλάξουν πρόσωπα και πράγματα στην ΚΑΕ: Από την επισημοποίηση της αποχώρησης του Νικ Καλάθη, μέχρι την απόφαση του Μάνου Παπαδόπουλου να βρεθεί εκτός συλλόγου και να συνεχίσει την καριέρα του στη Ζενίτ.

Δηλαδή, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τα έβλεπαν όλα μαύρα και άραχνα στον ορίζοντα. Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν έσκασε η είδηση στα δημοσιογραφικά γραφεία: "Μέσα στην επόμενη μία ώρα θα υπάρξει σημαντική ανακοίνωση από την ΚΑΕ". Και η ανακοίνωση ήταν όντως σημαντική, ιστορική θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος, καθώς με συντονισμένες ενέργειες αποφασίστηκε να επιστρέψει στην ομάδα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, αλλά και ο Δημήτρης Διαμαντίδης! Με συγκεκριμένο ρόλο στη διοίκηση της ΚΑΕ και όχι απλώς για να βγάζουν φωτογραφίες στα επίσημα! 

Κι αν ο Φράνκι, στην ουσία, δεν έφυγε ποτέ από την ομάδα, η επιστροφή τού Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό είναι ο,τι καλύτερο μπορούσε να φτάσει ως είδηση στα αυτιά των οπαδών του συλλόγου! Γιατί ο Διαμαντίδης δεν είναι ένας οποιοσδήποτε παλαίμαχος, αλλά ένας από τους κορυφαίους αθλητές που έχουν φορέσει τη φανέλα του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα και ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών!

Για τον 3D, άλλωστε, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά!

Σε 12 χρόνια που συμμετείχε στην Ευρωλίγκα, με τη φανέλα τού Παναθηναϊκού, έλαβε μέρος μέρος σε 278 ματς και πέτυχε:

3 κατακτήσεις Ευρωλίγκας

1 φορά MVP κανονικής διάρκειας

2 φορές MVP Final Four

6 φορές Καλύτερος Αμυντικός

4 φορές στην Καλύτερη Πεντάδα

Μέλος στις 2 ομάδες της δεκαετίας (2000-2010, 2010-2020)
EuroLeague Legend

Θέλετε να φρεσκάρουμε λίγο στη μνήμη σας τι έκανε ο Διαμαντίδης και εντός συνόρων; Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κατέκτησε: 

9 πρωταθλήματα Ελλάδας

10 Κύπελλα Ελλάδας

2 φορές MVP Κυπέλλου

11 φορές στην Καλύτερη Πεντάδα του πρωταθλήματος

Παράλληλα, με την Εθνική Ελλάδας (124 συμμετοχές σε επίπεδο Ανδρών), ήταν παρών στο χρυσό μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ το 2005 και στο ασημένιο στο Μουντομπάσκετ του 2006! 

Ο Παναθηναϊκός βρήκε στο πρόσωπό του έναν αθλητή-διαμάντι, έναν αθλητή-σύμβολο, έναν ηγέτη που τον οδήγησε σε λαμπρές επιτυχίες, ανέδειξε τους συμπαίκτες του και ανάγκασε τον καλύτερο προπονητή όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, να δηλώσει πως θέλει ο γιος του να γίνει σαν τον Διαμαντίδη!

Αυτός ο άνθρωπος επιστρέφει στον Παναθηναϊκό και το κάνει για να βοηθήσει να μπει η ομάδα σε νέες ράγες, σε γερές βάσεις και φυσικά για να την απογειώσει ξανά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό! Τεράστια ανατροπή - Αναλαμβάνουν διοίκηση Διαμαντίδης-Αλβέρτης