Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι πανέξυπνος και με έντεχνο τρόπο ομολόγησε το πρόβλημα, αλλά δεν ανέλαβε και την ευθύνη. "Όταν ξεκινήσαμε με το σχέδιο των rookies, δίπλα στον Λούκας θέλαμε και έναν πιο έμπειρο παίκτη αλλά δεν βρήκαμε", εξήγησε σήμερα, αλλά αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό. Τον Νίκο Ζήση ήθελε ο Ολυμπιακός, αλλά δεν τον πήρε.

Με λίγα λόγια, στα τέλη Οκτώβρη ο Ντούντα παραδέχεται πως έκτισε την ομάδα γύρω από έναν παίκτη που δεν ήταν ελεύθερος και ήταν γνωστό πως υπάρχουν δυσκολίες στην απόκτησή του. Πήρε, λοιπόν, πρώτα τον 22χρονο πλέι μέικερ από το Πανεπιστήμιο, ρίσκαρε σε μεγάλο βαθμό εν γνώσει του και απλά είχε την ελπίδα να αποκτηθεί ο έμπειρος.

Αν, βέβαια, δεν είχε βιαστεί να κλείσει τον Λούκας - εδώ που τα λέμε δεν ήταν και περιζήτητος - ίσως να είχε άλλο ρόστερ ο Ολυμπιακός. Το σχέδιο με τους rookies προχώρησε στον... αέρα, κάτι που στην ουσία παραδέχθηκε και ο Ντούντα. Αν φυσικά όσα είπε είναι αιχμή προς τη διοίκηση που δεν έκλεισε τον Ζήση, τότε μιλάμε κάτι πολύ πιο σοβαρό. Θα φανεί στην πορεία. Αλλά από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει από πουθενά η μεταγραφή Ζήση ήταν εγγυημένη. Αισιοδοξία υπήρχε, κάποια στιγμή φάνηκε να τελειώνει το θέμα, αλλά ο Ιβκοβιτς είναι έμπειρος και πρέπει να γνωρίζει πως μόνο όταν πέσουν οι υπογραφές τελειώνει οι μεταγραφές.

Το κακό με τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν του φτάνει ένας γκαρντ για να ανέβει επίπεδο. Θέλει κι έναν ψηλό, γιατί κι εκεί υπάρχει θέμα με τον Χάουαρντ. Στην πραγματικότητα ο Ιβκοβιτς παραδέχθηκε πως ο νεαρός Αμερικανός εκπαιδεύεται και κάποια στιγμή θα βοηθήσει μέσω της διαδικασίας της ομάδας, αλλά ομολόγησε πως δεν γίνεται να κάνει και τη διαφορά. Ομως ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη από ξένο που θα κάνει σκριν και θα βουτάει για τις χαμένες μπαλιές, αλλά έναν καλό ψηλό. Αυτή τη στιγμή η ερυθρόλευκη φροντ λάιν αποτελείται από έξι παίκτες, αλλά κανείς δεν είναι τοπ επιπέδου. Ο Ολυμπιακός βιάστηκε να πάρει τον Χάουαρντ, εγκλωβίστηκε γιατί έμεινε δίχως θέση Αμερικανού και τώρα η έλλειψη ψηλού είναι φανερή.

Με λίγα λόγια ο Ιβκοβιτς παραδέχθηκε αυτό που βλέπουν όλοι. Οτι ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα με το υπάρχον ρόστερ. Πλέον μένει να δούμε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για το σχεδιασμό. Οσοι επέλεξαν ρούκις πριν από τους έμπειρους (δηλαδή οι προπονητές) ή όσοι δεν κατάφεραν να κλείσουν έμπειρους μετά τους ρούκις (διοικούντες)...

Και το ακόμα πιο σημαντικό, είναι πως δεν φτάνει το ότι έγινε αντιληπτό το πρόβλημα. Πρέπει να λυθεί κιόλας. Οχι μόνο με την απόκτηση γκαρντ, αλλά κυρίως ενός ψηλού. Αλλιώς ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να προχωρήσει.

Πηγή: sday.gr