Ο Ολυμπιακός έκανε τεράστια νίκη χθες στη Βαρκελώνη και όλος ο κόσμος του έχει ενθουσιαστεί. Εχει ενθουσιαστεί γιατί είδε πρώτη φορά από την ομάδα του αυτά που περιμένει. Είδε μία ομάδα με πάθος, που μπήκε από το ξεκίνημα του αγώνα έτσι όπως έπρεπε και που δεν λύγισε όταν η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε.

Είδε επίσης τον Κώστα Σλούκα, τη μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού, να παίζει έτσι όπως πρέπει και όπως επιτάσσει το βαρύ του όνομα, αλλά και το υψηλό συμβόλαιο που έχει.

Παράλληλα για μία ακόμη φορά δικαιώθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για την επιλογή του Χασάν Μάρτιν. Ο Αμερικάνος οδοστρωτήρας κατάπιε για μία ακόμη φορά τους αντίπαλους ψηλούς, έχοντας 17 πόντους και 8 ριμπάουντ. Κάνει μία καταπληκτική σεζόν και έχει ανεβάσει τρομερά τις μετοχές του στο παικτικό χρηματιστήριο.

Πέρυσι ο Μάρτιν έπαιζε στην Μπουντούτσνοστ και πιο πριν στην Μπαϊρόιτ καθώς και στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Τον ήξεραν ελάχιστοι. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Μπαρτζώκας. Τον πίστεψε και τον έφερε στον Πειραιά. Τον έκλεισε μάλιστα μέσα στον χειμώνα και όταν η πανδημία άρχισε να φουντώνει.

Ο Ολυμπιακός τον έχει υπογράψει για δύο χρόνια. Αν συνεχίσει έτσι ο Μάρτιν, σίγουρα το επόμενο καλοκαίρι θα υπάρχει ζήτηση από κορυφαία οικονομικώς ευρωπαϊκά κλαμπ, ενδεχομένως και από το ΝΒΑ, αν και είναι κοντός για σέντερ, για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Οι Πειραιώτες του δίνουν περίπου 550.000 δολάρια ετησίως, αν ο Μάρτιν εξακολουθεί να παίζει έτσι όπως παίζει, τότε το κασέ του το επόμενο καλοκαίρι θα ξεπεράσει το 1 εκατ. σε μία αγορά, όπου οι πολύ καλοί σέντερ δεν είναι πολλοί. Και κάποιοι από αυτούς είναι σε μεγάλη ηλικία, όπως ο Ντάνστον της Εφές και ο Χάντερ της Μακάμπι. Δύο, δηλαδή, πρώην παίκτες του Ολυμπιακού.

Δεν αποκλείεται οι "ερυθρόλευκοι" να προσπαθήσουν να επεκτείνουν το υπάρχον συμβόλαιο με τον Μάρτιν, αν και κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο με δεδομένο ότι ο Αμερικάνος σέντερ κάνει μεγάλες εμφανίσεις και μετά από κάποιο σημείο το πιθανότερο είναι να θελήσει να βρει αλλού πολύ περισσότερα χρήματα.

Το βέβαιο είναι ότι ο Oλυμπιακός καρπώνεται την ικανότητά του να βρει έναν τέτοιο παίκτη και αυτό που πάνω από όλα κοιτάζει είναι κατ’ αρχάς η πρόκριση στην οκτάδα.