Facebook Pixel Έρχονται "καυτές" μέρες
| 2011-11-09 10:30:00

Έρχονται "καυτές" μέρες

Έρχονται "καυτές" μέρες

Τα παιχνίδια απέναντι στον Πανιώνιο το Σάββατο (12/11) και τη Ρίγα την επόμενη Τρίτη (15/11) είναι σημαντικά πέρα από κάθε άποψη για πολλούς λόγους...
 

Γράφει ο Νίκος Δραγόλιας.

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες, όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Όχι μόνο μάλιστα για τις υποχρεώσεις της, αλλά και για τους παίκτες που δεν ικανοποιούν μέχρι στιγμής. Σχετικά με το πρώτο σκέλος, ο ΠΑΟΚ έχει δύο αγώνες που πρέπει να τους "πάρει" οπωσδήποτε. Σύμφωνοι, είναι ακόμη νωρίς και δεν μπορούμε να μιλάμε για... τελικούς. Όμως...

Τα παιχνίδια κόντρα σε Πανιώνιο και Ρίγα μπορούν να θεωρηθούν κομβικά για την πορεία της ομάδας. Πλέον, ο ΠΑΟΚ μετά την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, θέλει να πάρει την δεύτερη συνεχόμενη και να αρχίσει να αναρριχάται στη βαθμολογία. Απέναντι στους "κυανέρυθρους" δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για ήττα, αφού το σύνολο του Μπαρτζώκα είναι από τους βασικούς ανταγωνιστές για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, ενώ ήδη ο ΠΑΟΚ μετρά δύο ήττες και δεν... χωρά τρίτη σε τέσσερα ματς.

Να διατηρήσει τα κεκτημένα

Μπορεί η τρίτη θέση, βέβαια, να μην οδηγεί στην Ευρωλίγκα, όμως, ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να διατηρήσει τα κεκτημένα της προηγούμενης σεζόν, έτσι ώστε να υπάρχει και η αγωνιστική σταθερότητα που είχε επισημάνει ο Τζόρντι Μπερτομέου για τον "Δικέφαλο".

Εφόσον, μάλιστα, και ο κόσμος της ομάδας είναι κοντά σε αυτή φέτος (κάτι που κακά τα ψέματα φυσικά εξαρτάται και αποτελέσματα), γιατί να μην έρθει και η πολυπόθητη wild card για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση; Από εκεί και πέρα στο Eurocup, ο ΠΑΟΚ την επόμενη Τρίτη (15/11) αγωνίζεται εκτός έδρας με την Ρίγα. Την ομάδα που είναι η πιο αδύναμη του ομίλου.

Το Eurocup και οι παίκτες

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση οι προσδοκίες του ΠΑΟΚ είναι μεγάλες. Οι παίκτες και οι άνθρωποι του "Δικεφάλου" δεν κρύβουν πως δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο Eurocup και σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αρχίσει με το δεξί απέναντι στη Ρίγα, που πολύ πιθανόν να "λυγίσουν" στα επόμενα ματς και οι Σολέ και Κίμκι.

Τέλος, η συγκεκριμένη δυάδα αγώνων είναι σημαντική και για τους παίκτες που δεν ικανοποιούν έως τώρα, τους Ράιτ, Γκίντενς και Αντριουσκεβίτσιους. Οι τρεις δεν "πατούν" καλά. Ειδικά ο Λιθουανός, όπως έχουμε γράψει, έχει προκαλέσει τον μεγαλύτερο προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας. Γενικώς, πρέπει και οι τρεις να αποδείξουν αρκετά στα ματς που έρχονται και να αλλάξει το κλίμα αμφισβήτησης που υπάρχει γι' αυτούς.

Πηγή: olapaok.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags