Facebook Pixel Sportdog.gr | Έκανε... πλάκα στον Άρη το Περιστέρι - Μίλησε στο τέλος το Λαύριο - "Αυτοκτονία" για Ηρακλή! (Vid)
| 2021-04-28 22:05:00

Έκανε... πλάκα στον Άρη το Περιστέρι - Μίλησε στο τέλος το Λαύριο - "Αυτοκτονία" για Ηρακλή! (Vid)

Sportdog Team
Έκανε... πλάκα στον Άρη το Περιστέρι - Μίλησε στο τέλος το Λαύριο - "Αυτοκτονία" για Ηρακλή! (Vid)

Το Περιστέρι ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια της Basket League. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου επικράτησε εντός έδρας του Άρη με 82-65 και με ρεκόρ 11-11 τερμάτισε στην έκτη θέση και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Προμηθέα στα πλέι οφ.

Από την πλευρά του, ο Άρης ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του τη φετινή σεζόν με ρεκόρ 7-15. Οι Θεσσαλονικείς θα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα και τη φετινή σεζόν, η οποία τους βρήκε και πάλι εκτός πλέι οφ.

Το Περιστέρι ήταν ανώτερο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα κι ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο μέρος, ξέφυγε με διψήφιες διαφορές, φτάνοντας δια περιπάτου στην τελική επικράτηση.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γκουτιέρεζ με 13 πόντους. Από 12 πόντους είχαν ΜακΛιν και Φορντ, ενώ ο Τζόουνς άγγιξε το double-double με 9 πόντους και ριμπάουντ. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Λιτλ με 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 39-35, 61-50, 82-65.


Αυλαία με νίκη για Λαύριο!

Με νίκη έκλεισε το Λαύριο την κανονική περίοδο της Basket League επικρατώντας με 81-75 της Λάρισας. Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου ήταν άκρως ανταγωνιστική για τρεις περιόδους, ωστόσο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους στην τέταρτη και καθάρισαν το παιχνίδι.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, με το Λαύριο να έχει στο μεγαλύτερο μέρος του το προβάδισμα, αλλά να μην μπορεί να ξεφύγει. Η μέγιστη διαφορά της ομάδας του Σερέλη ήταν οι πέντε πόντοι (15-10), με την Λάρισα να απαντά με 7-0 σερί περνώντας για πρώτη φορά μπροστά (15-17). Η πρώτη περίοδος έληξε με τις δύο ομάδες ισόπαλες με 19-19.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην δεύτερη περίοδο με τις δύο ομάδες να μένουν κοντά στο σκορ. Το Λαύριο κατάφερε να ξεφύγει με 6 με διαδοχικά καρφώματα του Βουλγαρόπουλου (32-26) με τους Θεσσαλούς να απαντούν με τους Ρας και Ουάσινγκτον και 7-0 σερί περνώντας μπροστά (32-33). Η Λάρισα κατάφερε να πάρει διαφορά πέντε πόντων με νέο τρίποντο του Ρας (35-40), το Λαύριο έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τους Μουράτο και Κάρτερ (40-40), με τον Σπυρόπουλο να διαμορφώνει το 40-42 του δεκαλέπτου.

Οι Θεσσαλοί κατάφεραν να ξεφύγουν με 8 πόντους στο ξεκίνημα της επανάληψης με επιμέρους 8-2 και τρίποντο του Μούρτου (42-50). Το Λαύριο αντέδρασε και με σερί 7-0 μείωσε στον πόντο (49-50), ενώ λίγο αργότερα ο Σάβατζ έφερε το παιχνίδι στα ίσα (52-52). Στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι και τους Θεσσαλούς να προηγούνται με τρεις με λέι απ του Χάγκινς στην εκπνοή (58-61).

Η τέταρτη περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στο Λαύριο. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ήταν εντυπωσιακή στην άμυνα, βρήκε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και με επιμέρους 16-6 κατάφερε μέσα σε πέντε λεπτά να χτίσει διαφορά 7 πόντων (74-67). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στα τελευταία λεπτά και κατάφεραν να μειώσουν στους τρεις πόντους (78-75) με τους Γουάσινγκτον και Ρας, ωστόσο ο Κόζι με τρίποντο έβαλε τέλος στο παιχνίδι κάνοντας το 81-75.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 40-42, 58-61, 81-75


Εκτός πλέι οφ ο Ηρακλής!

Λύγισε στο τέλος και έμεινε εκτός πλέι οφ ο Ηρακλής, γνωρίζοντας την ήττα στο «Ιβανώφειο» 90-85 από τον Προμηθέα Πατρών.

Ο «Γηραιός» το πάλεψε για σχεδόν 38' λεπτά το ματς, ωστόσο στο τέλος έλειψε το καθαρό μυαλό και οι λύσεις στην επίθεση, γνωρίζοντας καταδικαστική ήττα από τους Πατρινούς, οι οποίοι έτρεξαν ένα επιμέρους 9-2 στα 96 τελευταία δευτερόλεπτα. Ετσι, παρά το «δώρο» του Άρη και την ήττα του από το Περιστέρι, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν μπόρεσε να κάνει το... καθήκον της που ήταν να πάρει πάση θυσία το παιχνίδι.

Κορυφαίος για του νικητές ο Γιαννόπολους 23 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησαν τα αδέλφια Γκραντ, με 13 πόντους έκαστος. Για τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισαν οι Ίμπανκς και Ενετσιόνια με 19 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:

Δυνατό το ξεκίνημα στον αγώνα, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ στα πρώτα λεπτά. Ενετσιόνια και Χάγκινς με δύο διαδοχικά τρίποντα έβαλαν τον Ηρακλή μπροστά (8-6 στο 3'), ενώ με δύο εύστοχες βολές του Αμερικανού γκαρντ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 10-9 στο 4ο λεπτό.

Σε εκείνο το σημείο όμως, ο Προμηθέας έτρεξε ένα επιμέρους 8-2 για να ανεβάσει τη διαφορά για πρώτη φορά στο +5 (12-17, στο 7'). Με πέντε μαζεμένους πόντους του Ενετσιόνια που ήταν σε τρομερό βράδυ, οι Θεσσαλονικείς μάζεψαν τη διαφορά, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο -1 (21-22).

Με τα αδέλφια Γκραντ να πετυχαίνουν έξι μαζεμένους πόντους, ο Προμηθέας ανέβασε εκ νέου τη διαφορά στο +5 στα πρώτα δύο λεπτά της δεύτερης περιόδου (23-28). Τα αρκετά λάθη όμως της ομάδας του Μάκη Γιατρά, σε συνδυασμό με το πάθος που έβγαζαν οι γηπεδούχοι, έδωσαν το δικαίωμα στον Ηρακλή να προσπεράσει στο σκορ με το τρίποντο του Ίμπανκς στο 16' για το 34-33. Οι Πατρινοί όμως με ένα buzzer-beater του Γιαννόπουλου στην εκπνοή, έστειλε της δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια (43-43).

Παρόμοιο σκηνικό και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεκολλήσει στο σκορ και να χτίσει μια καλή διαφορά. Πέντε μαζεμένοι πόντοι έφεραν τον Προμηθέα στο +5 για το 55-50 στο 24', ενώ τα πολλά εύκολα λάθη του Ηρακλή και τα χαμένα σουτ, λόγω της νευρικότητας που έβαζε η ομάδα του κόουτς Σκουρτόπουλου, οι Πατρινοί ξέφυγαν ακόμα και στο +8 (55-63, στο 27').

Διαφορά η οποία ξύπνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι χάρη σε ένα σερί 7-0 μείωσαν στην ελάχιστη τιμή της διαφοράς (62-63 στο 29'), με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 64-67.

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι περίοδο πήρε μια... άγρια ομορφιά, κάτι απολύτως φυσικό αφού ο Ηρακλής αρνούταν να παραδοθεί, κυνηγώντας μέχρι τέλους τις πιθανότητες για πρόκριση στα πλέι οφ. Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με πέντε πόντους στο 32', ωστόσο με μπροστάρη τους Βεργίνη και Σαγκς που πέτυχαν τρία διαδοχικά τρίποντα έτρεξε ένα γρήγορο 9-0 για το προσπέρασμα και το +4 (76-72, 34').

Περισσότερα σε λίγο...

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 43-43, 64-67, 85-90

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags