Περίπου μισή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα της Καβάλας με τον Παναθηναϊκό ο Βασίλης Σύμτσακ δημοσίευσε στο status του στο Facebook μια λέξη, που έφτανε και μπορεί να περίσσευε κιόλας, ένεκα της παρηχήσεως του τελευταίου γράμματος, για να αποδώσει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν... TRELAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!

Με τόσα άλφα και τόσα θαυμαστικά στο τέλος είναι προφανές ότι εκείνη τη στιγμή ο τριαντάχρονος φόργουορντ της Καβάλας πετούσε στα σύννεφα ή, για την ακρίβεια, ξαναπετούσε στα σύννεφα έπειτα από δυόμισι χρόνια!

Το γράφω αυτό διότι ο Σύμτσακ έχει το προνόμιο να είναι ο μοναδικός (εκτός Ολυμπιακού) μπασκετμπολίστας στην Ελλάδα ο οποίος έχει βγει δύο φορές νικητής σε αγώνες με τον Παναθηναϊκό: προχθές στην Καλαμίτσα με την Καβάλα και στις 5 Απριλίου του 2009 στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ, παρέα με τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς, που κάρφωσε την παλιά ομάδα του και τον Αλέξη Κυρίτση, ο οποίος τότε δεν φανταζόταν τι του επιφύλασσε η μοίρα.

Παρατηρώντας προχθές το βράδυ τα μηνύματα που έσκαγαν στον τοίχο του Σύμτσακ, αντελήφθην ότι όντως το Facebook και όλες οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μας κλέβουν τη δουλειά, ημών των παραδοσιακών (τρομάρα μας) δημοσιογράφων

Από τους πρώτους που είπαν τα συχαρίκια στον Σύμτσακ με το ενθουσιώδες μήνυμα «μπράβο, ρε βαζελοπνίχτη» (sic) ήταν ο Αγγελος Τσάμης, ο οποίος τώρα διαπρέπει στον Κολοσσό Ρόδου, αλλά πριν από πέντε χρόνια βίωσε κι αυτός το σπανιότατο (για παίκτη που δεν αγωνίζεται στον Ολυμπιακό) συναίσθημα της νίκης επί του Παναθηναϊκού

Ο Τσάμης ήταν παίκτης της Ολυμπιάδας Πατρών στον αλήστου μνήμης αγώνα της 18ης Οκτωβρίου του 2006, στον οποίο οι νεοφώτιστοι, με ηγέτη τον Στιβ Μπαρτ, επιβλήθηκαν του Παναθηναϊκού με 68-67, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη έκπληξη στη σύγχρονη ιστορία της Α1.

Γελώ τώρα που το γράφω, αλλά στους παράλληλους βίους των «αιωνίων» αντιπάλων αποδεικνύεται ότι τέτοια χουνέρια τούς κάνουν καλό, διότι τις σεζόν που ο Ολυμπιακός (1996-97) και ο Παναθηναϊκός (2006-07) ηττήθηκαν από τον ΒΑΟ και την Ολυμπιάδα πέτυχαν και οι δυο τους το triple crown!

Ε, δεν μένει, μετά το στραπάτσο του Παναθηναϊκού στην Καβάλα να χάσει και ο Ολυμπιακός στην Καλαμίτσα ή σε καμιά Δράμα ή Ρόδο για να φάνε τα μουστάκια τους ποιος θα προλάβει να αρπάξει και τους τρεις τίτλους, τώρα μάλιστα που έληξε το lock out και θα αλλάξουν αρκετά δεδομένα.

Την κόβω εδώ αυτή την ούτως ή άλλως μελλοντολογική και ως εκ τούτου άκαιρη κουβέντα και επιστρέφω στα καθ' ημάς, που είναι πρωτοφανή, καθότι έπειτα από έξι αγωνιστικές στην Βasket League ΟΠΑΠ οι πρώτες θέσεις θυμίζουν τη λεωφόρο Κηφισίας σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής!

Πέραν του σπανίου (για τα ήθη και τα έθιμά μας) γεγονότος να μην υπάρχει αήττητη ομάδα στην 6η αγωνιστική, συμβαίνει επίσης να ισοβαθμούν ο Ολυμπιακός με τον Πανιώνιο (στο 5-1) και ο Παναθηναϊκός με τον Κολοσσό (στο 4-1, λόγω του ενός ρεπό), οπότε μέχρι να χωρίσουν τα τσανάκια τους βλέπω να τρώει η μύγα τριφύλλι και το κουνούπι γαύρο!

Ασχετο εκ πρώτης όψεως, αλλά επειδή συνέπεσαν οι αγώνες των «πρασίνων» στο μπάσκετ (με την Καβάλα) και στο ποδόσφαιρο (με τον ΟΦΗ), εκτός από τους δυο «αιωνίους» που έχουν το μενού τους, βλέπω και τον Τσάκα να τρώει τα γιαούρτια του, όπως τον προειδοποίησαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ

...πόσο μάλλον μετά τη δήλωσή του ότι αποσύρεται το ενδιαφέρον του πρίγκιπα για το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ!

Δεν ξέρω εάν κατόπιν αυτού έχασε η Βενετιά βελόνι, σίγουρα πάντως ο μπασκετικός Παναθηναϊκός έχει απολέσει τον αυτοσεβασμό του κι αυτό δεν το βγάζω από την κούτρα μου, αλλά άκουσα να το δηλώνει ο Ομπράντοβιτς, που κάτι παραπάνω καταλαβαίνει.

Απλώς, σε σχέση με προηγούμενες εκρήξεις του ύστερα από ήττες και κακές εμφανίσεις, αυτήν τη φορά ο Ζέλικο δεν προέβλεψε ότι «θα γελάει μαζί μας όλη η Ευρώπη», διότι την προηγούμενη φορά που το είπε (μετά τον αγώνα με την Πρόκομ τη σεζόν 2008-09) ο Παναθηναϊκός πέτυχε πάλι το triple crown και της Ευρώπης της βγήκαν ξινά εκείνα τα γέλια!

Στο μεταξύ, νιώθω άσχημα διότι ξεπέρασα τις 700 λέξεις και ακόμη μυαλό δεν έβαλα: το εννοώ αυτό, διότι (σε πείσμα της εμπορικής άποψης) προχθές δεν ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός από την Καβάλα, αλλά η Καβάλα νίκησε τον Παναθηναϊκό και ο νοών νοείτω!

Το έχω ξαναγράψει, αλλά το επαναλαμβάνω ότι όντας μειράκιον της δημοσιογραφίας έφαγα κάμποσες καρπαζιές από τον δάσκαλό μου, τον συχωρεμένο Χρήστο Ράπτη, για να το εμπεδώσω και να μάθω να σέβομαι τις λεγόμενες μικρές ομάδες όταν αξιώνονται να νικήσουν τις μεγάλες και να προκαλέσουν πάταγο

Χαμογελώ τώρα, διότι πριν από δύο εβδομάδες που έβγαλα στoν Sentra 103,3 τον Δημήτρη Πρίφτη για να σχολιάσουμε τις τρεις συνεχείς νίκες της Καβάλας μού είχε πει κάτι που με εντυπωσίασε, αλλά μου εντυπώθηκε κιόλας στο μυαλό.

«Ο βασικός στόχος μας είναι να σωθούμε, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Δεν κοιτάμε κάτι παραπάνω, εκτός κι αν μας κοιτάξει αυτό»!

Τι λες τώρα, Δημήτρη μου...

Αυτό το κάτι παραπάνω όχι μόνο κοίταξε τους Καβαλιώτες προχθές το βράδυ, αλλά τους έκλεισε κιόλας πονηρά το μάτι και μένει να δούμε πού θα καταλήξει το φλερτ.

Γνωρίζοντας τη σεμνότητα του Πρίφτη, νομίζω ότι ακόμη κι αν το φλερτ καταλήξει σε σεξ, ο συνεργάτης του Ζούρου στην εθνική ομάδα θα βγάλει από τη ναφθαλίνη την ιστορική δήλωση του Θόδωρου Ροδόπουλου, όταν την άνοιξη του 1972 η ΧΑΝΘ (της οποίας ήταν νεαρός προπονητής) ήρθε στην Αθήνα να παίξει δύο ματς και, αν νικούσε, θα γινόταν πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου!

Φεύγοντας την Παρασκευή από τη Θεσσαλονίκη ο Ροδόπουλος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την τεράστια πρόκληση που είχε μπροστά της η ομάδα, η οποία (το 1919) εισήγαγε το μπάσκετ στην Ελλάδα, και η απάντησή του ήταν όντως κουφή

«Για ποιο πρωτάθλημα μου λέτε, ρε παιδιά;» αντέδρασε. «Εμείς να σωθούμε θέλουμε»!

Εν τέλει εκείνη τη σεζόν η σωτηρία απείχε μόλις τρεις ήττες από τον τίτλο, διότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός τερμάτισαν με ρεκόρ 22-4 και η ΧΑΝΘ βγήκε τρίτη με 19-7!

Κατόπιν όλων αυτών, ο Ομπράντοβιτς απαιτεί αυτοκριτική και αυτοσεβασμό, ο Πρίφτης δεν αλληθωρίζει δεξιά και αριστερά για να μην κοιτάξει κάτι που δεν θέλει προς το παρόν

...και ο Σύμτσακ κρύβεται για να μην τον βρουν οι κύριοι με τις άσπρες μπλούζες, ώστε να συνεχίσει να απολαμβάνει για λίγο ακόμα την προχθεσινή TRELAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!

Πηγή: Goal