Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Περιστερίου και φουλάρει τις μηχανές του πλέον για το πολύ μεγάλο παιχνίδι, που έρχεται με την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην ουσία περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό της στα πλέι-οφ με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει η Εφές.

Ο Μπαρτζώκας ήταν χαρούμενος σήμερα όχι μόνο για τη νίκη της ομάδας του, αλλά και για δύο ακόμη λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έδειξε κάποια θετικά σημάδια ο Κουϊνσι Εϊσι με τα δύο τρίποντα, που σημείωσε, και τους 8 συνολικά πόντους, που πέτυχε. Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με την πολύ καλή παρουσία του Μιχάλη Λούντζη, ο οποίος στα 23 του χρόνια είναι έτοιμος να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Ο διεθνής πλέι-μέικερ πέτυχε 14 πόντους κόντρα στο Περιστέρι και ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» τον χρειάζονται τον Λούντζη και για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά πολύ περισσότερο για το μέλλον καθώς το ελληνικό τους στοιχείο είναι πολύ πιθανό να αδυνατίσει του χρόνου. Και αυτό γιατί ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θέλει να πάει στο ΝΒΑ και ο Γιώργος Πρίντεζης είναι πιθανό να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Οπότε είναι επιτακτική η ενίσχυση του ντόπιου υλικού και ο Λούντζης, περνώντας στην επόμενη..πίστα, θα είναι μία αξιόπιστη λύση.

Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι θα προσπαθήσει να πάρει και έναν έτοιμο Έλληνα παίκτη (τουλάχιστον έναν) με το όνομα του Κώστα Αντετοκούνμπο να φαντάζει το πιο προσιτό. Ο Αντετοκούνμπο δεν πρόκειται να μείνει στην Βιλερμπάν, θέλει να παίξει στην Ελλάδα και ο Ολυμπιακός τον έχει πολύ στο μυαλό του. Αλλωστε το προηγούμενο καλοκαίρι προσπάθησε να τον πάρει. Και ο Παναθηναϊκός, όμως, σκέφτεται τον Αντετοκούνμπο, οπότε το καλοκαίρι αναμένεται να γίνει μάχη α λα Σαμοντούροβ για τους δύο «αιώνιους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κίνδυνος" για Παπαγιάννη λόγω NBA - Αυτό είναι το συμβόλαιό του - "Χρυσή" ρήτρα για ΠΑΟ!