Μεγάλη τύχη για το ελληνικό μπάσκετ είναι, και... καθ’ ομολογία του «δράστη», και το τρίποντο που μας (ξανα)έφερε ουσιαστικά στην κορυφή της Ευρώπης, το αλησμόνητο σουτ στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ 2005 με τη Γαλλία.

Αν κι εδώ χωράνε ενστάσεις, αφού ήταν ένα σουτ που απαιτούσε μεγάλα κότσια. Απλώς ο Διαμαντίδης ποτέ δεν θα προβάλει ένα δικό του κατόρθωμα, αντιθέτως με το ζόρι θα μιλήσει γι’ αυτά.

Στη συνέντευξη… υπέρβαση των δικών του δεδομένων που πέτυχε και απέσπασε το συνδρομητικό κανάλι, ο Διαμαντίδης μίλησε για τα πάντα, αν και άφησε ένα κενό που είναι άδικο για τον ίδιο να υπάρχει.

Εξέφρασε μία πικρία για άδικη κριτική που δέχτηκε για την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική. «Κάποια πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λένε».

Πάνω σε αυτό το θέμα, λοιπόν, θα έπρεπε να είναι πιο αναλυτικός. Οχι για να «απολογηθεί» ο ίδιος, ούτε για να δώσει λόγο. Για το ενδεχόμενο, όμως, να καταλάβουν κάποιοι ότι με τις πρακτικές τους μπορεί να τον έκαναν και να κάνουν κι άλλους να πουν «ως εδώ και μη παρέκει». Αν και οι τυφλωμένοι από φανατισμούς δύσκολα καταλαβαίνουν.

Πηγή: Εξέδρα