Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν είναι καλά. Αυτό είναι εμφανές, αν κανείς παρακολουθήσει τα παιχνίδια της Εθνικής σε αυτό το Eurobasket. Και όταν ένας αθλητής του επιπέδου του απέχει τόσο από τον καλό του εαυτό, τότε δεν μπορεί παρά να αποτελεί θέμα συζήτησης.

Το ελαφρυντικό του τραυματισμού για τον μέχρι πρότινος αρχηγό του Παναθηναϊκού υπάρχει, αλλά ως ένα σημείο. Για παράδειγμα ο Παπαγιάννης είχε πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσει και με τη Μεγάλη Βρετανία έδειξε την επιδραστικότητά του. Το ίδιο και ο Σλούκας, ο οποίος ήταν άλλωστε και ο κορυφαίος για τη «γαλανόλευκη» στην επικράτηση επί των Βρετανών.

Θα ήταν... παρήγορο αν αυτό που έλειπε από τον Ιωάννη ήταν ο αγωνιστικός ρυθμός. Αντίθετα, ο νέος παίκτης της Παρτιζάν του Ζοτς παρουσιάζεται αρκετά βαρύς και νωθρός στις κινήσεις του. Και αυτό συμβαίνει, ενώ στο τελείωμά του πέρσι με τον Παναθηναϊκό ήταν ο μοναδικός αθλητής των Πράσινων που τράβηξε αγωνιστικά. Πως μέσα σε λίγες εβδομάδες ήρθε αυτή η μεγάλη μεταβολή;

Προφανώς, η διάθεση και ξεκάθαρη πρόθεση του Παπαπέτρου να βοηθήσει την Επίσημη Αγαπημένη, είναι δεδομένη. Και στην άμυνα ειδικά προσπαθεί (επιτυχώς τις περισσότερες φορές) να καταστεί χρήσιμος. Στα δύσκολα και μεγάλα ματς που θα έρθουν, όμως, ο Ιτούδης ιδανικά θα ήθελε να πάρει πολύ περισσότερα πράγματα από τον διεθνή φόργουορντ στο παρκέ. Πράγματα που και ο προπονητής και όλοι ξέρουμε, ότι τα κάνει καλά.

Για την ιστορία, απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία ο Ιωάννης τελείωσε το ματς με 4 πόντους και 1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 2/2 βολές.