Eurobasket 2022: Η ήττα από την Γεωργία φάνηκε πως λειτούργησε ευεργετικά για την Τουρκία. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πάτησε γκάζι από νωρίς απέναντι στο Βέλγιο, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων και δεν κοίταξε πίσω καμία στιγμή, φτάνοντας στη νίκη με τρόπο εμφατικό.

Μια νίκη που έφερε την υπογραφή του Αλπερέν Σενγκούν. Ο σέντερ των Χιούστον Ρόκετς πραγματοποίησε ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση και με 24 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του εκ του ασφαλούς στην τρίτη νίκη της σε 4 παιχνίδια στον όμιλο. Την ίδια στιγμή που το Βέλγιο υποχώρησε στο 1-3.

Ο Σενγκούν δεν ήταν μόνος στην αναμέτρηση. Διότι ο Φουρκάν Κορκμάζ με 16 πόντους, 6/12 σουτ και 5 ριμπάουντ τον πλαισίωσε επιθετικά, ενώ ο Τσεντί Οσμάν πρόσθεσε 8 πόντους, 4 ριμπάουτ και 2 ασίστ. 

Την ίδια στιγμή το Βέλγιο, που δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Τούρκων, γνώρισε την τρίτη ήττα του στο Eurobasket. Ο Χάρις Μπρατάνκοβιτς με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6/8 σουτ ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε, με τον Χανς Βανβάιν πρόσθεσε 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 6-20, 30-37, 47-59, 63-78.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr