Eurobasket 2022: Η Εσθονία διέλυσε τη Μεγάλη Βρετανία και απέκτησε ελπίδες πρόκρισης στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας, ενώ η Πολωνία ανέβασε το ρεκόρ της στο 3-1 επικρατώντας 75-69 της Ολλανδίας.

Εσθονία - Μεγάλη Βρετανία 94-62

Σε… πάρτι μετέτρεψε η Εσθονία την αναμέτρηση με τη Μεγάλη Βρετανία.

Η ομάδα της Βαλτικής έσπασε το… ρόδι, παίρνοντας την εμφατική νίκη 94-62, που είναι η πρώτη της στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Έτσι, οι Εσθονοί πήγαν στο 1-3, ενώ από την άλλη οι Βρετανοί παρέμειναν μόνοι στην τελευταία θέση του γκρουπ με 0-4.

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, η Εσθονία είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο μέρος η Μεγάλη Βρετανία παράτησε εντελώς το παιχνίδι και έτσι γνώρισε άλλη μία ήττα στη διοργάνωση.

Πέντε παίκτες των Εσθονών είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Ντρελ να ήταν κορυφαίος με 20 πόντους, τον Βένε να προσθέτει 18π. και τον Κότσαρ να πλησιάζει το νταμπλ-νταμπλ με 15π. και 8 ριμπάουντ.

Από τους Βρετανούς, ξεχώρισε ο Χέσον ο 14 πόντους, με τους Γουίτλ και Γουίλαν να είχαν από 12π. ο καθένας, ενώ ο πρώτος πήρε και 11 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 49-36, 78-53, 94-62

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

 
 

Ολλανδία - Πολωνία 69-75

 

Κρύος ιδρώτας πήγε να πιάσει την Πολωνία απέναντι στην Ολλανδία, αλλά με δύναμη ψυχής και αυταπάρνηση λύγισε την αντίπαλό της στην τελευταία περίοδο, επικράτησε με 75-69, παραμένοντας δεύτερη στον όμιλο με ρεκόρ 3-1.

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ για να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης, ώστε να ελέγξουν τον ρυθμό. Έχοντας ως πρώτο όπλο της άμυνα, αμφότερες προσπάθησαν να αναχαιτίσουν τις επιθετικές αρετές των αντιπάλων τους, που είχε ως αποτέλεσμα η Ολλανδία να έχει βραχεία κεφαλή (20-19).

Στην δεύτερη περίοδο οι άτυπα γηπεδούχοι ανέβασαν τις μηχανές και με τον Μοχάμεντ Κεράζι… έστειλαν το παιχνίδι στις παρυφές της διψήφιας διαφοράς (40-31), ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος μπροστά.

Στην επανέναρξη διατήρησαν το προβάδισμα και στα πρώτα λεπτά κυριάρχησαν πλήρως εντός των γραμμών, ανεβάζοντας τη διαφορά με ένα επιμέρους 9-5 (49-36). Από εκεί και πέρα, η Πολωνία έδωσε σφυγμό και έβγαλε αντίδραση, προκειμένου να επιστρέψει ενεργά στην διεκδίκηση του αγώνα.

Στο τέλος η αναμέτρηση πέρασε σε διαστάσεις… θρίλερ, ανταλλάζοντας καλάθια με το κοινό να περιμένει τη καθοριστική φάση, για να αναδειχθεί ο νικητής. Η Πολωνία που είχε το προβάδισμα στο περισσότερο μέρος της τελευταίας περιόδου και πήρε το ροζ φύλλο του αγώνα με 75-69.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 40-31, 55-48, 69-75

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr