Όπως με την Μεγάλη Βρετανία, έτσι και με την Ουκρανία, η Εθνική Ελλάδας έπαιξε με την φωτιά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο έκανε περίπατο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το «4 στα 4», κερδίζοντας εύκολα τους Ουκρανούς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μαγεύει και πάλι όλο τον κόσμο. Πήρε όσους βρήκε μπροστά του παραμάζωμα και έδωσε μία ακόμη θεϊκή παράσταση, τελειώνοντας το παιχνίδι με 41 πόντους. Ολοι όσοι ήταν στο γήπεδο είχαν μείνει με ανοιχτό το στόμα και εμείς στην Ελλάδα ελπίζουμε σε μία ανάλογη συνέχεια και με το χρυσό. Αλλωστε με τέτοιον Γιάννη τι να φοβηθούμε.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική ήταν πολύ μακριά από τον καλό της εαυτό. Δεν έπαιζε τα μπάσκετ, που είχε παίξει κυρίως με Κροατία και Ιταλία, και έτσι έδωσε δικαίωμα στους Ουκρανούς να έχουν το πάνω χέρι. Οι αντίπαλοί μας μάλιστα είχαν και σούπερ ψυχολογία από τις τρεις νίκες και κυρίως από εκείνη κόντρα στην Ιταλία.

Από πλευράς Εθνικής η άμυνα ήταν για κλάματα και στην επίθεση προσπαθούσε μόνος του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να κρατήσει όρθιο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στην επανάληψη, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Γιάννης συνέχισε το δικό του έργο, αλλά πλέον στην επίθεση είχε την συμπαράσταση του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Το σημαντικότερο, όμως, είναι οι διεθνείς μας άρχισαν να απαντούν στο «ξύλο» των αντιπάλων τους. Η άμυνα, λοιπόν, έγινε όπως έπρεπε με την Εθνική να δέχεται μόλις 11 πόντους στην τρίτη περίοδο, ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχε φάει 46 πόντους.

Κάπως έτσι τα πράγματα έγιναν πολύ εύκολα για την Εθνική, που έτσι ουσιαστικά κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο και το μυαλό της ήδη ταξιδεύει στο Βερολίνο. Εχει, βέβαια, ένα ακόμη παιχνίδι στο Μιλάνο με την Εσθονία, την οποία είναι απίθανο να μην κερδίσει.

Η Εσθονία είναι μαχητική, έχει πολύ κόσμο στο πλευρό της, αλλά δεν έχει ποιότητα. Ετσι το λογικό είναι ότι η Εθνική θα πάει αήττητη στο Βερολίνο, εκεί, όπου θα προσπαθήσει για την κούπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρώμικο ξύλο σε Γιάννη - Δεν πας για μετάλλιο χωρίς Παπαγιάννη - Το σκέφτηκε καλύτερα ο Ιτούδης