Η Ελλάδα έκανε το απόλυτο 4x4 απέναντι στην Ουκρανία και πλέον, στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι της Πέμπτης (8/9 στις 18:00) με την Εσθονία. Η πρώτη θέση έχει ήδη εξασφαλιστεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ομάδα θα πάει αδιάφορη στο ματς. Στόχος, άλλωστε, είναι πάντα η νίκη.

Τα νοκ άουτ με αρχή από τη φάση των «16», θα λάβουν χώρα από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στην Mercedes Benz Arena του Βερολίνου.

Στο πρώτο νοκ άουτ ματς, λοιπόν, η Ελλάδα ως πρώτη του Γ' ομίλου θα παίξει με την τέταρτη του Δ' ομίλου που θα είναι εκτός απροόπτου η νικήτρια του αγώνα Τσεχία - Ισραήλ (σ.σ. αυτό το παιχνίδι θα ξεκινήσει 30 λεπτά μετά από αυτόν της Εθνικής με την Εσθονία).

Για να μην είναι κάποια εκ των Τσεχία ή Ισραήλ η αντίπαλος της «γαλανόλευκης», θα πρέπει να ηττηθεί η ισχυρότερη Φινλανδία από την ουραγό του ομίλου Ολλανδία (0-4) και έτσι να προκύψει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Φινλανδία, Τσεχία και Ισραήλ, εφόσον πάντα οι Τσέχοι φυσικά επικρατήσουν των Ισραηλινών. Σε ένα τέτοιο ακραίο σενάριο, ο αντίπαλος της Εθνικής θα προκύψει από τις διάφορες που θα έχουν οι τρεις διεκδικήτριες για πρόκριση στον Δ' όμιλο.

Άρα, στην παρούσα φάση όλα δείχνουν ότι αντίπαλος της Εθνικής την Κυριακή θα είναι Τσεχία ή Ισραήλ, με τον ηττημένο να μένει εκτός συνέχειας στο Eurobasket 2022.