Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Eurobasket 2022: "Βάσει σχεδίου το... ξύλο σε Γιάννη, απροστάτευτος από διαιτητές - Δεν είναι η Ελλάδα φαβορί για χρυσό"
| 2022-09-07 12:50:00

"Βάσει σχεδίου το ξύλο σε Γιάννη, απροστάτευτος από διαιτητές - Δεν είναι η Ελλάδα φαβορί για χρυσό"

του Γιώργου Κτενά
"Βάσει σχεδίου το ξύλο σε Γιάννη, απροστάτευτος από διαιτητές - Δεν είναι η Ελλάδα φαβορί για χρυσό"

Ο σεβασμός σε Ιτούδη, ο κομβικός Παπαγιάννης και το ματς στους οκτώ! Ο κόουτς Σορώτος σχολιάζει στο Sportdog.gr τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της Εθνικής στο Eurobasket, τον Αντετοκούνμπο που είναι... θαύμα της φύσης, τις κακές διαιτησίες, αλλά και τη μάχη που θα γίνει για τα μετάλλια.
 

Στο παιχνίδι της Ελλάδας με την Ουκρανία στο Eurobasket αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Κώστας Σορώτος, πεπειραμένος προπονητής που έχει φάει τα παρκέ με το κουτάλι.

Το σχέδιο για "ξύλο" στον Αντετοκούνμπο, η μεταμόρφωση του Παπαγιάννη στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και η συνέχεια της Εθνικής στο τουρνουά ήταν οι κύριοι άξονες στην κουβέντα μας. Διαβάστε την...

"Περισσότερες επιλογές για Ιτούδη - Το κλειδί για τη νίκη - Άμυνα για σεμινάριο"

"Η ελληνική ομάδα τα πηγαίνει καλα, έχει χαρακτήρα, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Έχουμε τα χιαστί παιχνίδια, τα νοκ άουτ κ.λπ. Το καλό είναι ότι έχουν επιστρέψει οι τραυματίες, κάτι που έχει δώσει στον Ιτούδη επιλογές", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο καλός προπονητής.

Πώς είδατε τον Γιάννη;

"Σωματικά, πνευματικά είναι περισσότερο έτοιμος από κάθε άλλη φορά. Αυτό συμπαρασέρνει όλη την ομάδα και νομίζω ότι το κλειδί πλην του Αντετοκούνμπο ήταν η αμυντική λειτουργία στο δεύτερο ημίχρονο με την Ουκρανία. Ήταν άμυνα για σεμινάριο".

"Βάσει σχεδίου έπαιξαν σκληρά τον Γιάννη - Απροστάτευτος - Έτσι κερδίζει σεβασμό ο Ιτούδης"

Πάντως και η Ουκρανία έκανε άμυνα για σεμινάριο στο... kick boxing πάνω στον Γιάννη

"Η διαιτησία ευρύτερα έχει προβλήματα σε αυτό το τουρνουά, δεν είναι διαιτητές Ευρωλίγκας και ξαφνικά καλούνται να διαιτητεύσουν παιδιά που είναι σταρ του ΝΒΑ και της Ευρωλίγκας. Έχουν μεγάλη δυσκολία να ανταποκριθούν. Με την Ουκρανία ολοφανερα βάσει σχεδίου έπαιξαν πολύ σκληρά τον Γιάννη, που έμεινε απροστάτευτος. Σφυρίχτηκε μόνο το 1 αντιθαλητικό από όσα έγιναν. Αλλά ήταν προσηλωμένος στην προσπάθεια για νίκη και δεν έχασε την ψυχραιμία του".

Το σχόλιό σας για τον Δημήτρη Ιτούδη;

"Είναι προπονητής που είναι στο ίδιο επίπεδο με τους παίκτες, κερδίζει το σεβασμό και έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό κλίμα μεταξύ αυτών των παιδιών. Κι αυτό είναι κάτι που μεταφέρουν και στο παρκέ οι παίκτες".

"Θαύμα της φύσης ο Γιάννης - Κομβικής σημασίας ο Παπαγιάννης - Πολλές ομάδες για μετάλλιο"

Ποιους άλλους ξεχωρίσατε;

"Ο Γιάννης είναι θαύμα της φύσης. Αλλά να στεκόμαστε στην ομαδική προσπάθεια. Ο Παπαγιάννης, για παράδειγμα, έκανε άσχημο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήταν κομβικής σημασίας η άμυνά του - Αντιμετώπισε όλους του περιφερειακούς της Ουκρανίας. Μπορεί να φαίνονται μικρά αλλά είναι πολύ σημαντικά όλα αυτά. Όπως οι άμυνες του Παπανικολάου και του Αγραβάνη".

Τι βλέπετε για τη συνέχεια;

"Κλισέ να μιλάμε για παιχνίδι με παιχνίδι, ξεχωριστά, αλλά αυτό ισχύει. Το παιχνίδι στους 8 είναι δύσκολο, αλλά πρώτα θα πρέπει να πάμε σοβαρά στο προηγούμενο παιχνίδι για να μας οδηγήσει στους 8. Σοβαρότητα, να μην υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο, να διαχειριστούμε την πίεση των νοκ άουτ ματς".

Πριν από την έναρξη του τουρνουά υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί μέσα στα μετάλλια - Ακομα και για το χρυσό. Ποια είναι η δική σας άποψη;

"Μπορεί να συμβεί το χρυσο αλλά θα είναι τεράστιο λάθος να σκεφτόμαστε αυτό το πράγμα, γιατί δεν είμαστε καν το πρώτο φαβορί. Υπάρχουν πολλές και δυνατές ομάδες. Είναι τουλάχιστον 5-6 ομάδες αυτή τη στιγμή που είναι άξιες για μετάλλιο, δεν είναι τίποτα εύκολο".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Βρώμικο ξύλο σε Γιάννη - Δεν πας για μετάλλιο χωρίς Παπαγιάννη - Το σκέφτηκε καλύτερα ο Ιτούδης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags