Facebook Pixel Δημήτρης Ιτούδης: Ξεκάθαρος ο Ιτούδης - "Δεν υπάρχει άγχος στην ομάδα - Αντιδράσαμε σωστά" (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-09-12 00:34:00

Ξεκάθαρος ο Ιτούδης - "Δεν υπάρχει άγχος στην ομάδα - Αντιδράσαμε σωστά" (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ξεκάθαρος ο Ιτούδης - "Δεν υπάρχει άγχος στην ομάδα - Αντιδράσαμε σωστά" (ΒΙΝΤΕΟ)

Εμφανώς ικανοποιημένος και ανακουφισμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την Τσεχία ο Ομοσπονδιακός τεχνικός όπου και ανέφερε ότι η σωστή αντίδραση έφερε τη νίκη και την πρόκριση.

Δημήτρης Ιτούδης: Ξεκάθαρος όσον αφορά το άγχος στους παίκτες της Εθνικής ήταν στις δηλώσεις του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, τονίζοντας ότι η δυσκολία του αγώνα με την Τσεχία ήταν το πως έπαιξε ο αντίπαλος, με τον ίδιο να δίνει συγχαρητήρια στους παίκτες για την πίστη τους για τη νίκη.

"Δεν ξέρω αν ήταν αγχωμένη η ομάδα, δεν παίζουμε μόνοι μας, παίζαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Προσπαθήσαμε να παίξουμε τριών ειδών άμυνας. Δεν είχαμε άγχος, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα μου.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα βρήκαν τρόπο οι παίκτες μου να συνεργαστούν καλύτερα. Όλοι οι αθλητές πίστεψαν ότι μπορούσαμε να αλλάξουμε το παιχνίδι, είχαμε συγκέντρωση.

Σε αυτά τα παιχνίδια "ή το κάνεις ή φεύγεις". Σήμερα ήμασταν αρκετά στα σχοινιά, αλλά αντιδράσαμε πολύ σωστά, ήμασταν ψύχραιμοι και βάλαμε μεγάλα σουτ. Οι άμυνες μας το επέτρεψαν αυτό. Οι Σατοράνσκι και Βέσελι ήταν πολύ καλοί αλλά προσπαθήσαμε να μη χάσουμε από τους άλλους παίκτες.

Δεν ήταν θέμα άγχους, έχουμε εμπειρία από τέτοια ματς. Είδατε τα αποτελέσματα στο τουρνουά, όλες οι ομάδες μπαίνουν να κερδίσουν. Στόχος μας από εδώ και πέρα σε κάθε ματς είναι να ανανεώνουμε την παραμονή μας στο Βερολίνο", είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

"Συγχαρητήρια στην ομάδα μου. 100% συμφωνώ με τον Παπαγιάννη, η άμυνά μας χτίστηκε σε κρίσιμες στιγμές. Πήραμε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Βρήκαμε τον τρόπο να αμυνθούμε, βάλαμε απίθανα σουτ και αποδείξαμε στο τέλος ότι ήμασταν καλύτεροι.

Δεν παίζουμε μόνοι σε αυτό το τουρνουά. Έχουμε σεβαασμό για το παιχνίδι, για τους αντιπάλους, ειδικά σε do-or-die αγώνες. Οι αγώνες είναι κλειστοί, όλοι δίνουν τις μάχες τους. Είναι μονοί αγώνες. Είμαστε αήτηττοι, αλλά δεν προσεγγίζουμε έτσι τους αγώνες. Το παρελθόν είναι παρελθόν. Ανυπομονούμε να παίξουμε με περισσότερη διάρκεια. Είχαμε δύσκολες στιγμές, δεν πήγαν όλα με το μέρος μας, όμως βρήκαμε τον σωστό τρόπο για να αμυνθούμε.

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τρέξουμε και σκοράρουμε πολλούς πόντους έτσι, δεν το κάναμε απόψε γιατί η Τσεχία έκλεινε τη ρακέτα, όμως τους αναγκάσαμε να την ανοίξουν. Βάλαμε δύσκολα σουτ με τον Καλάθη και με τον Γιάννη, τα δουλεύουμε στην προπόνηση. Βάλαμε μεγάλα σουτ, ακόμη και ο Λαρεντζάκης που κάθεται στον πάγκο. Έπαιξε και σπουδαίες άμυνες. Επεκτείνω την απάντησή μου επειδή έχουμε πολύ σεβασμό για το άθλημα. Τρώγαμε το μεσημεριανό μας και μας είπαν ότι τα κλειδιά δεν λειτουργούσαν πια. Πήγαμε στη ρεσεψιόν και μας είπαν ότι δεν λειτουργούν επειδή ήταν πιθανό να αποχωρήσουμε.

Κάποιες φορές δεν πρέπει να έχεις συναισθήματα. Πρέπει να μείνεις συγκεντρωμένος στις λεπτομέρειες, στο να ακους τους συνεργάτες σου. Απόψε είχα μία πολύ ειλικρινή συζήτηση με έναν παίκτη μου. Κι αυτό μας πρόσφερε κάτι, ήταν τεράστιο. Αν το παρακάνεις με το συναίσθημα, θα χάσεις κάτι σημαντικό. Το να παίζεις σε αυτό το επίπεδο, να παίζεις σε νοκ άουτ αγώνες... Η ομάδα μας δίνει αυτοπεποίθηση, όπως και οι Έλληνες που μας παρακολουθούν σε όλο τον κόσμο. Μαθαίνουμε, κερδίσαμε, είμαστε σε μια διαδικασία, ανανεώσαμε τα κλειδιά μας. Ελπίζω να τα ανανεώσουμε για λίγο ακόμα.

Ο Γιάννης είναι τόσο ταπεινός, τόσο συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος στο παιχνίδι. Όταν τον έχεις, όλα ακολουθούν. Έχει τεράστιο σεβασμό απέναντι σε όλους. Ο πάγκος, ο Σλούκας, ο Λαρεντζάκης προσφέρουν πολλά. Δεν ήταν εύκολο να επιλέξω τους 12, όμως όλοι έχουν δικαιώσει την επιλογή μου. Όλοι μας έδωσαν κάτι, μεγάλα σουτ, όταν ανοίξαμε τη ρακέτα μας", είπε λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Ιτούδης.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags