Facebook Pixel Eurobasket 2022: Όνειρο ήταν και πάει - Τεράστια αποτυχία - Η Εθνική έκανε τη Γερμανία να μοιάζει... Dream Team! (Vid)
| 2022-09-13 23:36:00

Όνειρο ήταν και πάει- Τεράστια αποτυχία- Η Εθνική έκανε τη Γερμανία να μοιάζει... Dream Team! (Vid)

Όνειρο ήταν και πάει- Τεράστια αποτυχία- Η Εθνική έκανε τη Γερμανία να μοιάζει... Dream Team! (Vid)

Η Ελλάδα έκανε το χειρότερό της παιχνίδι στη διοργάνωση, αλλά απέναντι σε μια Γερμανία από άλλο... πλανήτη που εκτελούσε με εξωπραγματική ευστοχία από το τρίποντο, δεν μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα ουσιαστικά από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά. Στους "8" σταμάτησε φέτος το όνειρο ενός μεταλλίου, αποβλήθηκε στο τέλος και ο Γιάννης.

Κρίμα! Η Εθνική μας ομάδα ήταν όντως κατώτερη των περιστάσεων, ωστόσο απέναντι σε αυτή τη Γερμανία που εκτελούσε με σχεδόν 60% από το τρίποντο, δεν είχε στην πραγματικότητα ελπίδα πρόκρισης στα ημιτελικά του Eurobasket 2022. Εκπληκτικός για μία ακόμη φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος όμως πλην του Γιαννούλη Λαρεντζάκη δεν είχε συμπαράσταση. Αποβλήθηκε με δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ στα 4:56 πριν το φινάλε ο Greek Freak.

Το ματς 

Με αρχική πεντάδα τους Καλάθη, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Γιάννη Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννη ξεκίνησε τον μεγάλο προημιτελικό του Βερολίνου απέναντι στη Γερμανία ο Δημήτρης Ιτούδης. Οι γηπεδούχοι έδωσαν σκορ στον αγώνα με τρίποντο του Ομπστ (3-0), με τον Ντόρσεϊ να απαντά με το ίδιο νόμισμα (3-3) αμέσως μετά. Αυτό που θα ακολούθησε ωστόσο, κατόπιν, δεν είχε προηγούμενο. Η Γερμανία είχε πετύχει 11 πόντους σε 4 επιθέσεις και λίγο μετά 28 πόντους σε 6 λεπτά(!), ευστοχώντας κατά σειρά από τα 6.75 με Τάις, Σρέντερ, Βάγκνερ και Βόιγκτμαν για το το 25-14!

Μετά από ένα γκολ-φάουλ του Γιάννη με το οποίο έκανε το 22-15, ο Ντόρσεϊ σκόραρε ξανά από το τρίποντο για το 25-17. Ήταν δεδομένο, όμως, ότι αν δεν λάμβανε τέλος αυτή η… σχεδόν αφύσικη ευστοχία των Γερμανών, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα στη συνέχεια. Ο Σρέντερ ευστόχησε σε ακόμη ένα απίστευτο τρίποντο για τη Γερμανία, με τον Greak Freak να το έχει προσωπικά και με 5 συνεχόμενους πόντους να μειώνει σε 28-23. Ο Γιάννης ήταν ΜΥΘΙΚΟΣ και με το τρίτο του γκολ-φάουλ στο δεκάλεπτο έριξε τη διαφορά στους 3 (28-25) κι ενώ λεπτά πριν, η Γερμανία βρισκόταν στο +14! Το φινάλε της πρώτης περιόδου βρήκε εν τελεί την Εθνική μας στο -4 (31-27).

Με ένα alley-oop του Γιάννη από φοβερή πάσα του Νικ Καλάθη έγινε το 31-29 στη πρώτη φάση του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Λο ωστόσο είχε... τρίποντη απάντηση για τους Γερμανούς (36-29). Όπως συνέβη και με τους Τσέχους έτσι και τώρα, ο παίκτης που γύρισε το «διακόπτη» είχε ονοματεπώνυμο: Γιαννούλης Λαρεντζάκης! Με συνεχόμενους πόντους και φοβερές άμυνες ο διεθνής γκαρντ-φόργουορντ άλλαξε τη ροή του ματς, δίνοντας στην Ελλάδα την ώθηση που χρειαζόταν.

Όταν το σκορ ήταν στο 53-51 υπέρ των Γερμανών, οι γηπεδούχοι είχαν ευστοχήσει σε 11/17 τρίποντα! Κι όμως, βρίσκονταν μπροστά με το πολύ μικρό και οριακό προβάδισμα των 2 πόντων. Το οποίο έχασαν και λίγο μετά από λέι απ του Ντόρσεϊ (57-58). Το ημίχρονο δεν θα μπορούσε να κλείσει ιδανικότερα, καθώς ο Σλούκας πέτυχε ΑΠΙΘΑΝΟ buzzer beater τρίποντο πίσω από το κέντρο για το 57-61 και το +4 στην ανάπαυλα!

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Τάις ευστόχησε από μέση απόσταση για το 59-61, με τον Ομπστ εν συνεχεία να εκτελεί για τρεις και να βάζει μπροστά ξανά τη Γερμανία (62-61). Η Εθνική μας ομάδα και πάλι φάνηκε να μπαίνει με λιγότερη συγκέντρωση στο παρκέ, μόνο που αυτή τη φορά το... black out επιβαλλόταν πια να διαρκέσει λιγότερο απ' ότι κράτησε στο πρώτο ημίχρονο. Όταν δηλαδή κάποια στιγμή οι Γερμανοί ξέφυγαν με 14. Δυστυχώς, όμως, η... ιστορία επαναλήφθηκε.

Ο Βάγκνερ, κυριολεκτικά, δεν έχανε τρίποντο και με ένα ακόμα εύστοχο που πέτυχε, απομάκρυνε τη Γερμανία στο +7 (69-62). Σε εκείνο το χρονικό σημείο, το επιμέρους σκορ για τη Γερμανία ήταν στο 15-1! Ο φοβερός και τρομερός Βάγκνερ μαζί με τον Βόιγκτμαν δεν σταματούσαν να πυροβολούν από τα 6.75, με την Ελλάδα να μοιάζει παραδομένη και να μένει πίσω με 15 (77-62 και επιμέρους σκορ εις βάρος της 20-1).

Το 20-1 σερί των Γερμανών σταμάτησε με 2/2 βολές του Λαρεντζάκη (77-64), με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να τρέχει ένα προσωπικό 5-0 για το 79-69. Ο Greak Freak χρειαζόταν ωστόσο βοήθεια, για να ερχόταν στο τέταρτο δεκάλεπτο η επική ανατροπή. Διότι για τέτοια μιλούσαμε.

Στην τελευταία περίοδο η Ελλάδα καλείτο πια να καταθέσει ψυχή και σώμα στο παρκέ, έτσι ώστε να γυρίσει τούμπα ένα ματς που έμοιαζε χαμένο και να πάρει εκείνη την πρόκριση για τα προημιτελικά του Eurobasket 2022. Ο Λαρεντζάκης έδωσε ξανά παλμό στην Εθνική με εύστοχο τρίποντο (85-74), αλλά κάθε φορά η Γερμανία έμοιαζε να έχει απάντηση.

Ένα ακόμη καλάθι και φάουλ από τον καλύτερο παίκτη του πλανήτη, Γιάννη Αντετοκούνμπο, έφερε το σκορ στο 87-78 για το -9 της Εθνικής μας ομάδας, αλλά ο Βάγκνερ με νέο του τρίποντο (απίστευτο κι όμως αληθινό) έκοψε εκ νέου τη φόρα της «γαλανόλευκης» (90-78). Η κατάσταση δεν μπορούσε να αλλάξει με τίποτα και οι Γερμανοί, σχεδόν σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο, πήραν και εύκολα εν τέλει τη νίκη-πρόκριση για τα ημιτελικά του Eurobasket 2022. Στα 4:56 ήρθε και η αποβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο με το δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ που του καταλόγισαν, με τους γηπεδούχους λίγο μετά να φτάνουν και στο +21 (103-82). Ο εφιαλτικός προημιτελικός ολοκληρώθηκε με το τελικό 107-96 εις βάρος της Ελλάδας. Κρίμα...

Τα δεκάλεπτα: 31-27, 57-61, 83-71, 107-96.

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags