Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Κράζουν Ιτούδη από… εμπάθεια - Δεν φεύγει από Εθνική - Η επόμενη μέρα και το πλάνο Αντετοκούνμπο
| 2022-09-20 21:59:00

Κράζουν Ιτούδη από… εμπάθεια - Δεν φεύγει από Εθνική - Η επόμενη μέρα και το πλάνο Αντετοκούνμπο

του Pick n' Scroll
Κράζουν Ιτούδη από… εμπάθεια - Δεν φεύγει από Εθνική - Η επόμενη μέρα και το πλάνο Αντετοκούνμπο

Ποιοι έβαλαν στο... στόχαστρο τον Έλληνα προπονητή και για ποιο λόγο! Γιατί δεν πρέπει να κρίνεται αυστηρά ο Ομοσπονδιακός προπονητής, ποιοι του "επιτέθηκαν" δημόσια και η επόμενη ημέρα της ομάδας.

Εθνική Ελλάδας: Το Ευρωμπάσκετ ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, η Εθνική Ελλάδας δεν τα κατάφερε και η κριτική που έγινε στον Δημήτρη Ιτούδη από τα ελληνικά ΜΜΕ δεν ήταν δριμεία. Και αυτό γιατί είναι μία ομάδα, που βρίσκεται στο ξεκίνημά της, που θέλει χρόνο, ώστε να μπορέσει να φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα συνοχής. Το ότι έχει τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, από μόνο του δεν λέει κάτι. Και η Σλοβενία έχει τον Ντόντσιτς και η Σερβία έχει τον Γιόκιτς, αλλά επίσης απέτυχαν. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και κερδίζει το σύνολο. Όπως και έγινε με την Ισπανία, η οποία δεν είχε ιδιαίτερο ταλέντο, ήταν, όμως, σωστά μονταρισμένη και πολύ παθιασμένη.

Τώρα, που έχει ολοκληρωθεί η διοργάνωση έχουν βγει ορισμένοι και κατακρίνουν τον Ιτούδη για το κοουτσάρισμά του. Ο πρώην βοηθός προπονητή της ΤΣΣΚΑ, Ντμίτρι Σακούλιν, είπε ότι «πιστεύω ότι ο Ιτούδης είναι ένας προπονητής που κάνει τον... Θεό. Ελέγχει όλες τις διαδικασίες και ακόμη μπορεί να προσλάβει και να απολύσει τον... οδηγό του πούλμαν της ομάδας. Κυλά στις φλέβες του αυτό. Και ως προπονητής για ακόμη μία φορά δεν έδειξε κάτι! Με βάση τα ρόστερ η Γερμανία δεν είναι ανώτερη από την Ελλάδα, αλλά ο Γκόρντον Χέρμπερτ τον πέρασε από πάνω».

Και πριν από λίγο ο Στάνισλαν Ερέμιν, πανέμπειρος Ρώσος προπονητής, έδωσε συνέχεια, λέγοντας ότι «ο Ιτούδης έχεις πολλά βραβεία, πολλές επιτυχίες. Είναι γνωστός για το πώς οργανώνει την προπόνηση, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν είναι το πιο δυνατό του σημείο. Οι ομάδες που κέρδισαν βρήκαν λύσεις για να γίνουν πιο δυνατές κατά την διάρκεια του ματς. Φαίνεται πως ο Ιτούδης δεν είχε τέτοιες στιγμές».

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι Σακούλιν και Ερέμιν έχουν εμπάθεια με τον Ιτούδη. Είναι γνωστό άλλωστε αυτό από παλιά. Όπως και να έχει, όμως, η Εθνική θα συνεχίσει με τον Ελληνα προπονητή στον τιμόνι της πάνω από όλα γιατί η ομοσπονδία θεωρεί ότι γίνεται σωστά η δουλειά και θα αποδώσει σε βάθος χρόνου. Από την άλλη βέβαια υπάρχει και συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές, που δεν λήγει ακόμη.

Ο Ιτούδης είναι από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης, μπορούσε να πάει καλύτερα στο Ευρωμπάσκετ, αλλά έχει και στα χέρια του μία νέα κατάσταση.

Αν προκριθεί η Εθνική στο Μουντομπάσκετ, κάτι, που είναι κοντά, τότε εκεί θα κριθεί πιο σκληρά. Γιατί θα είναι η δεύτερή του μεγάλη διοργάνωση στον πάγκο της ομάδας. Η επίσημη αγαπημένη εδώ και 13 χρόνια πάει από αποτυχία σε αποτυχία και αυτό δεν μπορεί αν συνεχιστεί για πολύ. Και όσο ο Αντετοκούνμπο είναι στα καλύτερά του, είναι κάτι, που πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags