Κάποτε θα ερχόταν η πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό, τελικά ήρθε το βράδυ της Πέμπτης. Και ήρθε από την ομάδα, που δεν ήθελε και πολύ να τον αποκλείσει από τα περυσινά φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας. Ο Ντουέιν Μπέικον μπορεί να μην παίζει τώρα στην Μονακό, αλλά να είναι στον Παναθηναϊκό, παρόλα αυτά οι Μονεγάσκοι βρήκαν τον τρόπο να κερδίσουν τους νταμπλούχους πολύ πιο εύκολα από ό, τι δείχνει το 81-76.

Και τα κατάφερε η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς γιατί ήταν πολύ διαβασμένη και στην επίθεση ο συνήθης ύποπτος Μάικ Τζέιμς είχε την μεγάλη βοήθεια του Έλι Οκόμπο. Ο τελευταίος έκανε το καλύτερό του φετινό παιχνίδι και εκτέλεσε τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του με τους 23 πόντους, που σημείωσε. Ο Οκόμπο, πρώην παίκτης του ΝΒΑ, φαίνεται ότι το έχει με την χώρα μας καθώς πέρυσι ήταν εκείνος, που είχε εκτελέσει τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ με την φανέλα της Βιλερμπάν.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε απαντήσεις στα πολύ δύσκολα που του έβαλε η Μονακό και έτσι φυσιολογικά έχασε. Ο κόσμος του έδωσε βροντερό παρών αλλά δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει καθώς οι Γάλλοι πιστοποίησαν την φετινή τους δυναμική. Και πιστοποίησαν ότι θα είναι από τις ομάδες, που θα παλέψουν για την πρόκριση στο φάιναλ-φορ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ίσως είχαν μείνει στο νικηφόρο τους σερί, ίσως να πλήρωσαν την μεγαλύτερη αθλητικότητα των αντιπάλων τους, η ουσία είναι ότι η πρώτη τους ήττα είναι γεγονός. Δεν ήρθε η καταστροφή βέβαια, ο δρόμος είναι μακρύς και όπως αναφέραμε κάποτε αυτή η πρώτη ήττα θα ερχόταν.

Αυτό, που πρέπει να βελτιωθεί πάντως είναι η αγωνιστική συμπεριφορά του Αίζάια Κάνααν, που ως τώρα είναι μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ έχει προσόντα, μέχρι τώρα δεν το έχει δείξει και αυτό θα είναι πρόβλημα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ο Ντόρσεϊ είναι πλέον στους Ντάλας Μάβερικς και ο Κάνααν πρέπει κάποια στιγμή να μπει στα παπούτσια του ομογενούς γκαρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χρυσώνουν" Βεζένκοφ οι Αγγελόπουλοι - Ο κρυφός όρος για ΝΒΑ - Ετοιμάζουν... χουνέρι με Μήτογλου!