Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Δηλώσεις έκανε ο Λιθουανός τεχνικός της Μπαρτσελόνα ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, και πως πρέπει να σταματήσουν οι παίκτες του τον Ντουέιν Μπέικον, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό παίκτη.

«Ο Μπέικον είναι ένας παίκτης που μπορεί να σου δώσει πολλούς πόντους. Παίρνει πολλές μπάλες, τις περισσότερες στην EuroLeague. Έχει πάντα την μπάλα στα χέρια του και είναι παίκτης που δύσκολα σταματάει κανείς, τόσο στο transition όσο και στο ένας εναντίον ενός Ο Παναθηναϊκός παίζει με μικρό rotation, και όλοι όσοι παίζουν είναι σε εξαιρετική φόρμα. Λι, Γούλτερς, Γουίλιαμς, Παπαγιάννης... Και αυτό φαίνεται στο ρεκόρ νικών. Έχουν την ικανότητα να σκοράρουν πολύ εύκολα. Βάζουν 85 πόντους στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Ο Μπέικον βάζει 17 ή 18 πόντους ανά παιχνίδι στον αιφνιδιασμό. Οι εύκολοι πόντοι θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια. Πρέπει να προσπαθήσεις να σταματήσεις τον αιφνιδιασμό του και, ταυτόχρονα, να ξέρεις να τρέχεις. Ο ρυθμός θα είναι πολύ σημαντικός. Πρέπει να ξέρεις πότε να τρέξεις και πότε να σταματήσεις για να επιτεθείς πέντε εναντίον πέντε».

Για τη νίκη επί της Μονακό: «Με τη Μονακό ήταν ένα από τα λίγα παιχνίδια που κερδίσαμε από την άμυνα. Ξέραμε πώς να σταματήσουμε τους σημαντικότερους παίκτες τους. Ήμασταν κάπως αργοί στην επίθεση, με λίγους πόντους στο transition, κάπως αμφιβολίες στη λήψη αποφάσεων. Θέλουμε να παίξουμε πολύ πιο γρήγορα, αλλά χρειαζόμαστε καλύτερη άμυνα, ειδικά ένας εναντίον ενός».

Για τον Μίροτιτς: «Έχει μπει καλά. Κάνουμε πολλή υπομονή μαζί του. Υπάρχει όριο στα λεπτά του, προσπαθούμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει έτσι τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο..Είναι σύσταση μετά από μακρά περίοδο αναστολής. Και ναι, παίζει πολύ σταθερά, παίρνει καλές αποφάσεις, σωστά. Δεν με εκπλήσσει, είναι πολύ μεγάλη βοήθεια για εμάς», είπε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.