Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από την Καρδίτσα με 89-75. παρά την απουσία των Βεζένκοφ και Κάνααν, σε ένα ματς που ήταν διψήφιοι οι Πίτερς, Παπανικολάου και Μακίσικ, από ερυθρόλευκης πλευράς.

 Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε λόγους να χαμογελά για το συγκεκριμένο ματς, μιας και ο Πίτερς σε 25.25΄ είχε 16 πόντους, με 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ντύθηκε... Βεζένκοφ! Από εκεί και πέρα κέρδος ήταν και η εμφάνιση του Μακίσικ, ο οποίος είχε στον αγώνα 15 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Έτσι ο Μπαρτζώκας δεν είδε να δημιουργείται κάποιο έξτρα πρόβλημα στο ροτέισον της ομάδας, ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ από πλευράς Καρδίτσας ξεχώρισε ο Άλεξ Χάντερ με 18 πόντους που ήταν και ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός φάνηκε επηρεασμένος στην αρχή του αγώνα με την Καρδίτσα από την απουσία του Σάσα Βεζένκοφ, μιας και βρέθηκε να χάνει με 5-2 μετά από τα πρώτα 4΄ του αγώνα, μένοντας αρκετά χαμηλά στο σκορ. Η Καρδίτσα προηγήθηκε και με 7-4, με τη συμπλήρωση των 5΄, ωστόσο εκεί ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αντεπίθεσή του και τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο κερδίζοντας με 13-20, χάρη στους 7 πόντους του Γουόκαπ και τους 5 του Μακίσικ.

 

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Γκάμπροβσεκ, ο οποίος έκανε το 16-20, για να τρέξει στη συνέχεια ο Ολυμπιακός 7-0 σερί, χάρη στον Λούντζη και τον Ταρίκ Μπλακ. Το 16-27 έγινε 20-30 στη συμπλήρωση των 5΄ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός μάλιστα έστειλε τη διαφορά και στους 15 με τον Μπολομπόι να κάνει το 25-40, ωστόσο η Καρδίτσα μάζεψε κάπως την διαφορά, με το ημίχρονο να κλείνει στο 29-41 υπέρ του Ολυμπιακού.

 

Ο Ολυμπιακός ήθελε να καθαρίσει τον αγώνα στο τρίτο δεκάλεπτο και ο Παπανικολάου έκανε το 29-43 στην εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ ο Πίτερς έστειλε τη διαφορά στους 17 με τρίποντο. Πάντως, η Καρδίτσα έτρεξε νέο σερί, χάρη στον Πρίτζετ και οι 17 πόντοι έγιναν γρήγορα 10, με το 36-46 να... σταματάει με τρίποντο του Μακίσικ που έκανε το 36-49. Το σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο γενικότερα ήταν αρκετά υψηλό και κάπως έτσι μπήκαν συνολικά 51 πόντοι, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με το επιμέρους 52-69! Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το καλάθι του Παπανικολάου που βρήκε ρυθμό στο συγκεκριμένο ματς, όπως και ο Πίτερς.

Σοτ τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός ήταν... αρκετά χαλαρός και highlight ήταν ένα τετράποντο του Αθηναίου ενώ και ο Μπαρτζώκας δεν έκανε τρελό ροτέισον, μιας και έπιαζαν παίκτες του βασικού ροτέισον. Πάντως στο τελευταίο λεπτό μπήκε και ο 16χρονος Αμπόσι, αλλά και ο νεαρός Τσάμης.