Ειδικά τώρα που χρειάστηκε να γίνει μεταγραφή μεσούσης της περιόδου, το θέατρο του παραλόγου είναι λίγο για να περιγράψει κανείς την κατάσταση. Από ποού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς...

Οι Αγγελόπουλοι ήθελαν μεταγραφή, ο Ίβκοβιτς δεν ήθελε. Μιλάμε για την εποχή του λοκ άουτ, που ο Ντούντα έλεγε όχι σε παίκτη από το ΝΒΑ. Όταν η Κάχα Λαμποράλ πήρε τον Ντράγκιτς, ο Ίβκοβιτς έδωσε το ΟΚ για παίκτη με συμβόλαιο από το ΝΒΑ! Αλλαξε άποψη μέσα σε μια μέρα. Ήθελε τον Καλντερόν, μπήκε μέχρι και ο Ραζνιάτοβιτς στη μέση, τελικά συμφώνησαν με τον Τζορτζ Χιλ. Κι εκεί που ήταν να μπει στο αεροπλάνο για να έρθει, έληξε το λοκ άουτ!

Μετά προέκυψε ο Γιάριτς, που δήλωσε ότι θέλει να συνεργαστεί με τον Ίβκοβιτς, αλλά ο Ντούντα δεν τον ήθελε με τίποτα. Κανένα μήνα ήταν το θέμα στο προσκήνιο, αλλά ο Ίβκοβιτς δεν ξέχασε ποτέ όσα είχε πει εις βάρος του ο συμπατριώτης του.

Κάπου εκεί ο Ντούντα άρχισε να λέει όχι σε μεταγραφή, αλλά πριν από τα Χριστούγεννα το γύρισε. Οι Αγγελόπουλοι είχαν συναντηθεί δυο-τρεις φορές μαζί του, του είχαν ζητήσει ενίσχυση, αλλά τίποτα. Μέχρι που προέκυψε ο Αγκινμπάλα και ο Ντόουντελ και το θέμα έδειχνε να παίρνει το δρόμο του. Ήταν, όμως, πολύ καλό για να είναι αληθινό. Η Νανσί έκανε πίσω για τον ψηλό Νιγηριανό, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ ήταν τραυματίας.

Παράλληλα, το θέμα του αντίο ήταν στον "αέρα". Ο Χάουαρντ ήταν εξ αρχής ο βασικός υποψήφιος να φύγει, αλλά στην πορεία μπήκε και ο Κέσελ στη μέση. Ο Λούκας δεν πήγε πίσω, αλλά ο Λούκας και ο Κέσελ ήταν κανονικά στη βασική πεντάδα και έπαιζαν πολύ στα ματς με Πανιώνιο και Καβάλα. Περίεργα πράγματα.

Εκεί που έδειχναν να την γλιτώνουν, ήρθε το ματς με τον Ηλυσιακό και ξαναέγιναν υποψήφιοι για αποχώρηση, παράλληλα με τον Χάουαρντ, που ήδη έχασε τη θέση του από τον Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την άρνηση του Σίμονς!

Τουλάχιστον ξεκαθάρισε κάποια στιγμή το θέμα με τον σέντερ, γιατί στην περιφέρεια το μπάχαλο εξακολουθούσε να υφίσταται. Ο Ντάνιελς εμφανίστηκε αλλά εξαφανίστηκε αμέσως, ο Έισι Λο απέκτησε πιθανότητες, παρότι είχε μπλεξίματα με την Παρτιζάν. Κάποια στιγμή ενδιάμεσα ο Ίβκοβιτς είχε πει πως δεν αλλάζει περιφερειακούς, μέχρι που ξαναάλλαξε άποψη και αποφάσισε να διώξει τον Λούκας για να πάρει γκαρντ. Επέλεξε τον Ράσιτς, αλλά ο Ραζνιάτοβιτς δεν "καθάρισε" αμέσως το θέμα και ξαναμπήκε δυνατά ο Λο. Παράλληλα, ο Κέσελ ξανάγινε υποψήφιος για να φύγει, τελικά αποκτήθηκε ο Λο και όλο αυτό το πράγμα λέγεται "ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό". Πλάκα μας κάνετε;