Facebook Pixel Ο γνωστός Μπατίστ του δεύτερου γύρου!
| 2012-01-15 16:20:00

Ο γνωστός Μπατίστ του δεύτερου γύρου!

Ο γνωστός Μπατίστ του δεύτερου γύρου!

Ο Παναθηναϊκός πέρασε διά πυρός και σιδήρου από το Αλεξάνδρειο, με τις παλιοσειρές να δίνουν τις λύσεις στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.

Ο Μάικ Μπατίστ ήταν η σταθερή αξία του Παναθηναϊκού και στα 30 λεπτά της παρουσίας του στο παρκέ, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα χρονιά πως, όταν μπαίνουμε στον Ιανουάριο, ο Αμερικανός σέντερ είναι συνεπής με τις σπουδαίες εμφανίσεις.

Κάπως έτσι κυλάει κάθε σεζόν για τον «Big Mike». Μετά από ένα «χαλαρό» ξεκίνημα, ανεβάζει στροφές με την έναρξη του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος και λίγο πριν από το Τop-16. Οταν αρχίζουν τα πιο σημαντικά δηλαδή...

Λέγαμε για παλιοσειρές: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ο δεύτερος «πράσινος» που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Οχι τόσο για τα κρίσιμα καλάθια που πέτυχε (που βεβαίως έπαιξαν το ρόλο τους) όσο για το ότι ηρέμησε τον Παναθηναϊκό και του προσέφερε την καλή κυκλοφορία που δεν υπήρχε! Απέναντι στην καλοδιαβασμένη άμυνα του Αρη οι «πράσινοι» είχαν σοβαρό ζήτημα κι έκαναν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια τους επιθετικά φέτος.

Ο Στράτος Περπέρογλου και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (μην κοιτάτε το ότι ήταν άστοχοι) ήταν οι παίκτες που έκλεισαν το... καρέ για τον Παναθηναϊκό. Πάντως, τα προβλήματα δεν εξαφανίστηκαν. Είναι εμφανές ότι ο Σμιθ δεν έχει καταλάβει και πολλά πράγματα στην άμυνα και μπερδεύεται. Ο Μάριτς μετά από δύο καλά ματς ήταν πάλι άφαντος.

Ο Βουγιούκας έκανε γρήγορα φάουλ και ήταν εκτός παιχνιδιού. Ο Σάτο παρά την προσπάθεια σε άμυνα και ριμπάουντ ήταν άστοχος. Ο Νικ Καλάθης εξακολουθεί να... βιάζεται κι απλώς είχε αναλαμπή. Με δεδομένο ότι ήταν σε κακή βραδιά ο Τσαρτσαρής και ο Καϊμακόγλου, ο Παναθηναϊκός (λαμβάνοντας ελάχιστα από τα «τεσσάρια» του) είχε πρόβλημα...

Και με άλλα ζητήματα είχε πρόβλημα, πολύ περισσότερο με το ένας εναντίον ενός του Αρη, το οποίο δεν κατάφερε να σταματήσει και πολλές φορές, ενώ οι γηπεδούχοι «πληγώθηκαν» μετά την αποχώρηση του Τζέιμς με 5 φάουλ.

Ομως, ο Αρης βρίσκεται πλέον στο σωστό δρόμο. Το ρόστερ του δεν είναι καθόλου κακό και η δουλειά του Αλεξανδρή «βγαίνει», όπως ήταν σίγουρο ότι θα «έβγαινε» κάποια στιγμή.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags