Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Σε όμιλο με ΗΠΑ η Εθνική, αλλά βατός δρόμος για τη συνέχεια - Όλοι οι αντίπαλοι της "γαλανόλευκης"! (pic)
| 2023-04-29 16:09:00

Σε όμιλο με ΗΠΑ η Εθνική, αλλά βατός δρόμος για τη συνέχεια - Όλοι οι αντίπαλοι της "γαλανόλευκης"! (pic)

Sportdog Team
Σε όμιλο με ΗΠΑ η Εθνική, αλλά βατός δρόμος για τη συνέχεια - Όλοι οι αντίπαλοι της "γαλανόλευκης"! (pic)

Τους αντιπάλους της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 έμαθε σήμερα, Σάββατο (29/4) η εθνική μπάσκετ των ανδρών, σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση, που ετοίμασε η Παγκόσμια Ομοσπονδία FIBA, στη Μανίλα, στις Φιλιππίνες

Εθνική Ελλάδας: Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη θα βρουν στον δρόμο τους στη φάση των ομίλων τις ΗΠΑ, Ιορδανία και τη Νέα Ζηλανδία, στον 3ο όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στη Mall of Asia Arena, στη Μανίλα.

To Παγκόσμιο Κύπελλο  θα διεξαχθεί το διάστημα 25 Αυγούστου με 10 Σεπτεμβρίου σε τρεις χώρες: στις Φιλιππίνες (όπου θα διεξαχθεί και η τελική φάση), την Ιαπωνία και την Ινδονησία. 

Στην κλήρωση, στις Φιλιππίνες, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) Βαγγέλης Λιόλιος, ο γενικός διευθυντής της ΕΟΚ Ντίνος Σβερκούνος και ο τζένεραλ μάνατζερ της ενικής ανδρών Νίκος Ζήσης.

Εφόσον περάσει στη δεύτερη φάση των ομίλων η Ελλάδα διασταυρώνεται με τον τέταρτο όμιλο, στον οποίο βρίσκονται η Λιθουανία, το Μαυροβούνιο, το Μεξικό και η Αίγυπτος.

Αναλυτικά οι οκτώ Όμιλοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 (μέσα σε παρένθεση βρίσκεται η χώρα που θα φιλοξενήσει το εκάστοτε group):

Group A (Φιλιππίνες)

Φιλιππίνες
Ιταλία
Δομινικανή Δημοκρατία
Ανγκόλα

Group B (Φιλιππίνες)

Σερβία
Πουέρτο Ρίκο
Ισπανία
Κίνα

Group C (Φιλιππίνες)

ΗΠΑ
Ελλάδα
Νέα Ζηλανδία
Ιορδανία

Group D (Φιλιππίνες)

Λιθουανία
Μαυροβούνιο
Μεξικό
Αίγυπτος

Group E (Ιαπωνία)

Ιαπωνία
Αυστραλία
Γερμανία
Φινλανδία

Group F (Ιαπωνία) 

Σλοβενία
Βενεζουέλα
Γεωργία
Πράσινο Ακρωτήριο

Group G (Ινδονησία)

Ισπανία
Βραζιλία
Ιράν
Ακτή Ελεφαντοστού

Group H (Ινδονησία)

Καναδάς
Γαλλία
Λετονία
Λίβανος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Top 10 Euroleague: Ο Μπλακ... έσβησε τα φώτα στον Ντόρσεϊ - Τρελό buzzer beater Βεζένκοφ - Ο Βέσελι στην κορυφή (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags