Ο Κολοσσός της Ρόδου αποτελούσε ένα απ' τα 7 θαύματα της αρχαιότητας. Φέτος αποτελεί και το θαύμα της Α1, πραγματοποιώντας αξιοζήλευτη πορεία και φτάνοντας αισίως στο 11-3, που τον κρατά πίσω από Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό. Ο Άρης αποτελούσε τον Αυτοκράτορα των τελευταίων δεκαετιών του 20ου αιώνα, αλλά τώρα μετά βίας κρατιέται πάνω απ' τη ζώνη του υποβιβασμού! Στο 5-9 πια κι η συνέχεια δυσκολεύει όλο και περισσότερο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος είναι οι μόνες ομάδες που έχουν καταφέρει να λυγίσουν την ομάδα του Βασίλη Φραγκιά. Στη Ρόδο τα πράγματα αναμένονταν δύσκολα για τον Άρη και τα πήγε περίφημα, αλλά μόνο για τρεις περιόδους, αφού στην τέταρτη σπατάλησε τη σπουδαία ευκαιρία. Χωρίς βοήθεια απ' τους περισσότερους παίκτες του και με τον Κολοσσό να έχει αναλάβει τα ηνία απ' το 31' κι έπειτα, η ψυχολογία γρήγορα άλλαξε χέρια. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν ψυχολογία, ώθηση και ψυχραιμία την ώρα που η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή δοκίμαζε κάθε λάθος τρόπο να σκοράρει (0/5τρίπ. και μόλις 10π. στη δ' περ.).

MVP: Ο Άγγελος Τσάμης έκανε τα πάντα για την ομάδα της Ρόδου κι ήταν αυτός που την κράτησε στο σκορ, όταν ο Άρης είχε προβάδισμα και διαφορά, αλλά κι αυτός που έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Ο έμπειρος γκαρντ αποχώρησε απ' το παρκέ με 21 πόντους με 8/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 2/4 βολές, ενώ άγγιξε το double-double, αφού μέτρησε και 10 ριμπάουντ. Χαλάλι τα 3 λάθη του σε 29'58''.

ΑΦΑΝΤΟΙ: Μάλντροου και Ντέιβις ήταν οι χειρότεροι του παρκέ κι αποτέλεσαν τροχοπέδη στα σχέδια του Άρη για απόδραση απ' το Βενετόκλειο. Ο πρώτος δεν κατάφερε να σκοράρει (0/1δίπ., 0/1τρίπ.) σε 21'00'', ενώ ο άλλος μέτρησε 2 πόντους με 1/2 δίποντα και 0/8 τρίποντα σε 28'22'.

ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε το πρώτο προβάδισμά του με την έναρξη της τέταρτης περιόδου (57-54 στο 31') και λίγο αργότερα κατάφερε να πάρει και το σημαντικό προβάδισμα νίκης. Με το σκορ στο 61-59 (35'), οι Τσαλδάρης (βολή), Τζέιμς (δίποντο), Ντέιβις (τρίποντο) και ξανά Τσαλδάρης (τρίποντο) αστόχησαν διαδοχικά για τον Άρη, δίνοντας την ευκαιρία στους Λιακόπουλο κι Ασημακόπουλο να κάνουν το 65-59 (38'), διαφορά που αποδείχτηκε για τη εξέλιξη στα τελευταία λεπτά.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Ο Κολοσσός Ρόδου είναι απολαυστικός κι αξίζει κανείς να πληρώσει εισιτήριο και να τον δει από κοντά. Στο «Βενετόκλειο» οι φίλοι του γνωρίζουν πώς μόνο χαμένοι δε θα φύγουν σε θέαμα κι ουσία και για ακόμη μία φορά έκαναν το κλειστό να έχει ζωή και παλμό.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 35-38, 54-54, 70-64

Πηγή: gazzetta.gr