Facebook Pixel Ολυμπιακός - Νίκολα Μίροτιτς: Χτυπάνε ό,τι έχασαν οι Αγγελόπουλοι - Μαγαζί γωνία ο Ολυμπιακός - Δυναμίτης ο Μίροτιτς, MVP πριν τον Σάσα!
| 2023-07-02 15:00:00

Χτυπάνε ό,τι έχασαν οι Αγγελόπουλοι - Μαγαζί γωνία ο Ολυμπιακός - Δυναμίτης ο Μίροτιτς, MVP πριν τον Σάσα!

Sportdog Team

Τι δείχνουν οι κινήσεις των προέδρων και γιατί ο μέχρι πρότινος άσος της Μπαρτσελόνα, αποτελεί την ιδανική επιλογή για να καλύψει το κενό του Βεζένκοφ που έφυγε για το ΝΒΑ. Γράφει ο Ηλίας Μάτσας

Να είναι σίγουροι οι φίλοι του Ολυμπιακού, ότι ο σχεδιασμός πάει πολύ καλά. Εξ ου και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκλεισε από τώρα και δεν περίμεναν να τελειώσει η χρονιά. Επειδή βρέθηκε ελεύθερος. Αλλά, περιπτώσεις όπως του Νίκολα Μίροτιτς, όπως είδαμε φεύγουν και επανέρχονται.

Για πάρα πολλούς λόγους. Ο ένας που ενδιαφέρει εμάς, έχει να κάνει με το ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε ξεκαθαρίσει μέχρι το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 την υπόθεση Βεζένκοφ που δεν εξαρτιόταν από τον ίδιο αλλά από τον παίκτη.

Όταν σε αυτήν τη θέση είναι ο καλύτερός σου παίκτης και περιουσιακά στοιχείο και ταυτόχρονα ο MVP της φετινής Ευρωλίγκας, μόνο σε επίπεδο προεργασίας μπορείς να δουλεύεις. Και μάλιστα, για να είμαστε ειλικρινείς, επειδή η απώλεια είναι τεράστια και πρέπει να καλυφθεί ανάλογα, ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται, σχεδόν από την αρχή της φετινής χρονιάς για αυτήν την απώλεια.

Οπότε, αν βρεθεί ένας παίκτης στη διάρκεια ή στο τέλος αυτής της χρονιάς, όπως ο Μίροτιτς, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ελεύθερος, έχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, να καλύψει το κενό με έναν παίκτη ανάλογης δυναμικότητας.

Πάμε στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Μίροτιτς…

Η επίδραση που είχε ο Βεζένκοφ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού χρόνο με τον χρόνο, συν το γεγονός, ότι η ομάδα χτιζόταν και γύρω του, ήταν από τους βασικούς πυλώνες δηλαδή, θα φέρει αλλαγές στον αγωνιστικό σχεδιασμό.

Από καθαρά μπασκετικά χαρακτηριστικά, ο Μίροτιτς είναι ένας δυναμίτης. Είναι ένας παίκτης από τους ποιοτικότερους αν όχι ο ποιοτικότερος της Ευρωλίγκας. Έχει κατακτήσει τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης πριν τον Βεζένκοφ. Έχει εμπειρίες από NBA, γνώση ευρωπαϊκής πραγματικότητας, χαρακτηριστικά και προσωπικότητα ηγέτη, αλλά και με επίδραση στο παιχνίδι των ομάδων του πάρα πολύ μεγάλη.

Θεωρητικά και στα χαρτιά θα ήταν μία ιδανική αλλαγή σκυτάλης στον Ολυμπιακό. Πρέπει να δούμε όμως την κατάσταση την αγωνιστική αλλά και της υγείας του Μίροτιτς, την όρεξη που έχει από τα αποτυχημένα χρόνια της Μπαρτσελόνα όσον αφορά το αποτέλεσμα και το πόσο θέλει να μπει στην παραγωγική διαδικασία του Μπαρτζώκα. Πάντως να υπάρχει ένας τέτοιος παίκτης ελεύθερος σε μία θέση που έχεις ένα τόσο μεγάλο κενό είναι μεγάλη τύχη.

Να διευκρινήσουμε και κάτι. Στη ζωή όλα μπορούμε να τα περιμένουμε, αλλά ήταν απίθανο να τους δούμε μαζί στον Ολυμπιακό. Γι’αυτό και όλη η εισαγωγή μας, ότι αυτήν τη στιγμή στον Ολυμπιακό εξαρτώνται πάρα πολύ τον σχεδιασμό τους από το τι θα γινόταν με τον Βεζένκοφ, όπως και με τον Σλούκα, στον οποίο θα αναφερθούμε σε επόμενο μπλογκ, ο οποίος δεν έχει και λόγω ηλικίας την επιδραστικότητα του Βεζένκοφ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Εν κατακλείδι, ακούγεται πάρα πολύ καιρό, με την απόκτηση του Μιλουτίνοφ και με ενδιαφέρον για παίκτες, όπως ο Μίροτιτς (και αρκετοί ακόμα αυτού του επιπέδου Ευρωλίγκας) φαίνεται, ότι οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, θέλουν παρά τα αντιθέτως γραφόμενα, να χτυπήσουν και να κατακτήσουν αυτό που έχασαν τα δύο προηγούμενα χρόνια στις λεπτομέρειες.

ΥΓ: Ο Μίροτιτς έχει 4 εκατ.συμβόλαιο ετήσιο. Το γεγονός, ότι παίζει στα ρεπορτάζ, σημαίνει, ότι τον προτείνουν οι μάνατζερ που ξέρουν τι ψάχνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος φαντάζει και είναι μαγαζί-γωνία.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικό: Τότε το κρίσιμο ραντεβού Ολυμπιακού με Σλούκα - Τι αποφάσισαν οι Αγγελόπουλοι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags