Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Δημήτρης Ιτούδης: Τεράστιο πρόβλημα στην Εθνική, δεν... πείθει ο Ιτούδης - Mονόδρομος ο Γουόκαπ, αυτή είναι η νέα 12αδα
| 2023-07-18 21:57:00

Τεράστιο πρόβλημα στην Εθνική, δεν... πείθει ο Ιτούδης - Mονόδρομος ο Γουόκαπ, αυτή είναι η νέα 12αδα

Sportdog Team
Τεράστιο πρόβλημα στην Εθνική, δεν... πείθει ο Ιτούδης - Mονόδρομος ο Γουόκαπ, αυτή είναι η νέα 12αδα

Τα αλλεπάλληλα "όχι" των παικτών προς την ομάδα έχουν προκαλέσει ένα ντόμινο πριν το Μουντομπάσκετ, που δημιουργεί ένα... μαύρο σύννεφο πάνω από την ομάδα!

Οι... πονοκέφαλοι δεν σταματούν ποτέ για τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί... απουσίες... βόμβα στο φετινό Μουντομπάσκετ, μιας και εισέπραξε διαδοχικά όχι από Σλούκα και Καλάθη, παίκτες που στήριζαν και τιμούσαν την Εθνική μας για περισσότερο από μια 10ετία.

Κάτι που φυσικά βαραίνει τον ίδιο τον Έλληνα τεχνικό και δεν γίνεται να μην έχει μερίδιο ευθύνης στις... βόμες που πρέπει να διαχειριστεί, την ώρα που αποφασίστηκε οριστικά να στηριχθεί ο Τόμας Γουόκαπ, εν αντιθέσει με τον Ντόρσεϊ! Μια απόφαση που ακόμη και εάν δεν είχε ληφθεί μέχρι πριν λίγες ημέρες, θα ήταν μονόδρομος μετά το όχι του Καλάθη.

Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του sportdog.gr

Πάντως για την απουσία του Νικ Καλάθη σας είχε... προειδοποιήσει το sportdog.gr! Για την ακρίβεια από τις 9 Ιουλίου, δηλαδή πριν από 9 ημέρες!

Το χαρακτηριστικό μας ρεπορτάζ ανέφερε τότε πως: ''Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του sportdog.gr η Εθνική Ελλάδος δεν σταματά να έχει προβλήματα στους Γιάννη και Σλούκα! Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που δεν έχουν πει το ναι στον Ιτούδη με βεβαιότητα, ωστόσο μία εξ αυτών των περιπτώσεων είναι η πιο πιθανή για να μην βρεθεί στο Μουντομπάσκετ και επειδή ορισμένες θέσεις έχουν... μετρημένα κουκιά, εάν γίνει, τότε θα είναι και αρκετά ηχηρή, δημιουργώντας πονοκέφαλο στον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος ψάχνει αλχημείες και πιθανά πλάνα στο μυαλό του, μέχει να ξεκινήσει η προετοιμασία''.

Κανονικά Γιάννης και Κώστας Αντετοκούνμπο στο Μουντομπάσκετ, σφίγγει δόντια ο Παπαπέτρου

Στην προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών για το Mundobasket 2023 θα βρίσκεται τόσο ο Γιάννης όσο και ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Ο Greek Freak αποτελεί αναμφίβολα τον παίκτη για τον οποίο επικρατεί η μεγαλύτερη αγωνία για τη συμμετοχή του με την Εθνική Ομάδα στο Mundobasket 2023, με την συμμετοχή του να μην είναι ακόμα ξεκάθαρη.

Ωστόσο, ο Έλληνας αστέρας του NBA και των Μιλγουόκι Μπακς θα συμπεριληφθεί στην προεπιλογή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα συμμετέχει από την αρχή στην προετοιμασία, ούτε ότι βρίσκεται σίγουρα στην ελληνική αποστολή για το Mundobasket 2023, ωστόσο θα βρίσκεται στις κλήσεις και θα κάνει προσπάθεια να δώσει το παρών.

Θα το παλέψει, έτσι ώστε τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτέμβρη να είναι σε θέση να αγωνιστεί σε κάποια παιχνίδια, αν και είναι λίγες οι πιθανότητες να παίξει στο Παγκόσμιο.

Από εκεί και πέρα, το παρόν θα δώσει εν τέλει και ο Ιωάννης Παπαπέτρου! Ο 29χρονος άσος ταλαιπωρείτο από τις συγκεκριμένες ενοχλήσεις από τους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας απουσιάζοντας από τα δύο τελευταία ματς της Παρτιζάν με τον Ερυθρό Αστέρα. Ωστόσο οι θεραπείες που ακολούθησε ο διεθνής άσος, που επέστρεψε πλέον στον Παναθηναϊκό, απέδωσαν καρπούς και πλέον είναι ετοιμοπόλεμος.

Θυμίζουμε πως η Εθνική Ομάδα βρίσκεται στο Group C για το Mundobasket 2023, μαζί με τις ΗΠΑ, την Ιορδανία και την Νέα Ζηλανδία.

Πως διαμορφώνεται το ρόστερ - Στενεύουν τα περιθώρια

 Με τον Γουόκαπ να είναι πλέον κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου και τους Σλούκα, Καλάθη να είναι εκτός δράσης, ο Ιτούδης θα πρέπει να κάνει αλχημείες, ενώ δεν μπορεί να επιλέξει φυσικά και τον Ντόρσεϊ! Οπότε τον άσο του Ολυμπιακού στα γκαρντ θα πλαισιώσουν οι Λαρεντζάκης, Λούντζης, ενώ σίγουρα πλέον θα είναι στο ρόστερ και ο Μωραϊτής που μπορεί να παίξει και στον άσο και στο δύο! Αυτομάτως δημιουργείται ένα τεράστιο έλλειμα στα γκαρντ, αφού οι συγκεκριμένοι 4 δεν είναι αυτό που λέμε... πλήρεις!

Από εκεί και πέρα, Παπανικολάου και Παπαπέτρου είναι σταθερά τα δύο small forward της εθνικής. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Αγραβάνης, Μήτογλου θα καλύψουν τις θέσεις «4», Ενώ ο Παπαγιάννης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα μοιραστούν τη θέση του σέντερ, χωρίς να αποκλείεται να πάρουν χρόνο εκεί και ένας εκ των Αγραβάνη και Μήτογλου.

Από εκεί και πέρα, είναι πλέον μονόδρομος και η παρουσία των Μαντζούκα και Ρογκαβόπουλου, των μόνων Ελλήνων που μπορούν να πάνε με αξιόπιστο σουτ!

Πιθανό depth chart Γαλανόλευκης: 

1: Γουόκαπ, Λούντζης

2: Λαρεντζάκης, Ρογκαβόπουλος

3: Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μαντζούκας

4: Γ. Αντετοκούνμπο, Αγραβάνης, Μήτογλου

5: Γιώργος Παπαγιάννης, Κ. Αντετοκούνμπο

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίχνουν χρήμα για τον... Μίροτιτς Νο2 οι Αγγελόπουλοι - "Μάχη" ξανά με Ομπράντοβιτς - Πρόταση σε NBAer!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags