Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε για τις δύσκολες μέρες το διάστημα τιμωρίας του και το λάθος που έκανε, δίνοντας απαντήσεις στους επικριτές του για την υπόθεση ντόπινγκ.

Διαβάστε αποσπάσματα των δηλώσεών του στην εφημερίδα "Documento": 

Πως κατορθώνει να μείνει κάποιος όρθιος μέσα στην καταιγίδα;

«Η διαδικασία απαιτεί μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Σε κάνει να αναρωτιέσαι: "Τι κάνω εγώ εδώ;", "Γιατί έγινε αυτό;". Δοκιμάζεις την προσωπικότητα σου, το εγώ σου, την ύπαρξη σου. Όχι μόνο ως αθλητή αλλά κυρίως ως ανθρώπου. Είτε αφήνεις το βάρος να σε νικήσει είτε το νικάς εσυ. Μέση οδό δεν υπάρχει. Κάπου στα μισά της περιπέτειας υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα νικηθώ. Έγινε πιο δυνατός, βρήκα τρόπους να γυμναστώ ακόμα πιο σκληρά».

Το μυαλό όμως θέλει περισσότερη δουλειά; 

«Είχα γύρω μου ανθρώπους που μου έδωσαν χείρα βοήθειας. Τον γυμναστή μου , τον προπονητή μου , την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τον αδερφό μου. Άτομα μετρημένα στα δάκτυλά. Και νιώθω τυχερός που τα βρήκα μέσα από όλο αυτό. Δίχως εκείνους δεν θα τα κατάφερνα. Στα ζόρια συνειδητοποιείς ποιοι στέκονται αληθινά στο πλευρό σου. Οι στιγμές που έζησα ήταν με διάφορα οι χειρότερες στην καριέρα μου». 

 

Αισθάνεσαι ότι έχεις στιγματιστεί;

«Κοιτάζω τα θετικά της ζωής και πιστεύω ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Η ρετσινιά μπορεί να κρατήσει για μια ζωή, όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στην κοινωνία. Ίσως κάποιους να μην μπορέσω να τους κερδίσω ποτέ. Έναν η δυο στους εκατό. Ούτε ο Γιάννης και ο Μάικλ Τζόρνταν δεν κατάφεραν να τους κερδίσουν όλους. Τα αφήνω όλα πίσω μου και ανυπομονώ να επιστρέψω στο μπάσκετ που αγαπώ».

Οι πιο αυστηροί κριτές πιστεύουν ότι το ντόπινγκ πρέπει να τιμωρείται με ισόβιο αποκλεισμό. Και λένε ότι κακώς κλήθηκες στην  εθνική ομάδα;

«Διαφωνώ με αυτή την άποψη. Δεν έκανα κακό σε κανέναν, δεν έκλεψα από κανέναν, δεν βίασα, δεν σκότωσα. Απομονώθηκα για ένα χρόνο πλήρωσα το χρέος μου για ένα προσωπικό λάθος και έμαθα από το πάθημα μου. Η ζωή προχωράει και δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Οποίος έχει διαφορετική γνώμη ας τη πει και ας την γράψει στα social media. Δικαίωμα στο λάθος έχει ο κάθε άνθρωπος». 

Ολυμπιονίκες που πιάστηκαν ντοπαρισμένοι, Έλληνες και μη, επιμένουν μέχρι και σήμερα στη αθωότητα τους και επικαλούνται σαμποτάζ. Εσύ δεν υιοθέτησες ποτέ θεωρίες συνωμοσίας; 

«Σε μένα συνέβη κάτι που με βρήκε σε άγνοια. Εμπιστευτικά το λάθος άτομα και αυτό είναι όλο. Πήρα το μάθημα μου και δεν υπάρχει περίπτωση να την ξαναπατήσω. Θα δείξω εμπιστοσύνη μόνο στο κοντινό μου κύκλο και σε όσους αποδεδειγμένα νοιάζονται για μένα. Αυτό είναι το δίδαγμα της ιστορίας μου "Να προσεχείς ποιους εμπιστεύεσαι"».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μένει ελεύθερος ο Ντόρσεϊ; - Ανακοινώθηκε συμφωνία που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα