Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μάικ Τζέιμς: Αστείο με Μπαρτζώκα και Τζέιμς! Υπερόπλο για Ολυμπιακό, Νο1 φαβορί για Ευρωλίγκα - Δηλωμένος Παναθηναϊκός
| 2023-08-13 13:22:00

Αστείο με Μπαρτζώκα και Τζέιμς! Υπερόπλο για Ολυμπιακό, Νο1 φαβορί για Ευρωλίγκα - Δηλωμένος Παναθηναϊκός

Sportdog Team

Δεν ξανάγινε τέτοια μεταγραφή. Φτιάχνει κόσμο και κάνει θόρυβο στην Ευρωλίγκα! Ο Ηλίας Μάτσας… ματσάρει στα Matchαρίσματα για τη βόμβα που πυροδοτεί η ομάδα του Πειραιά.

Ολυμπιακός - Μάικ Τζέιμς: Είναι ένας καπνός που έχει φωτιά. Αν ισχύει αυτό είναι κίνηση-ματ για τον Ολυμπιακό για πολλούς λόγους. Δείχνει τη στόχευση της ομάδας του Πειραιά να κάνει αγωνιστικά και επικοινωνιακά μία πολύ καλή κίνηση.

 Ο Ολυμπιακός έχει βρει στο Summer League κάποιους παίκτες που τον ενδιαφέρουν και με ορισμένους έχει προχωρήσει σε κουβέντες. Οπότε έχει αρκετές εναλλακτικές. Αλλά προσπαθεί, όπως είπαμε για το κάτι καλύτερο και αγωνιστικά και επικοινωνιακά.

Όποιος παίκτης ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, τον έχει προτείνει ή εγκρίνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Οπότε για να αρχίσουμε την ανάλυση με τον Τζέιμς, ό,τι ακούγεται, ότι δεν θα μπορέσει να τα βγάλει ο Έλληνας τεχνικός πέρα με τον Τζέιμς είναι αστείο.

Είναι δύο άνθρωποι που στον ευρωπαϊκό χώρο τουλάχιστον είναι στο κορυφαίο επίπεδο. Και για να βρίσκονται εκεί, σημαίνει, ότι επαγγελματικά και ποιοτικά, μπορούν να συνεργαστούν σε οποιαδήποτε συνθήκη. Όχι μεταξύ τους μόνο αλλά σε οποιοδήποτε ρόστερ ο ένας και προπονητή ο άλλος.

Αγωνιστικά, ο Τζέιμς είναι από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος, σκόρερ της Ευρώπης. Είναι ένας παίκτης με τρομερό ένστικτο και μεγάλη ποιότητα, που θα μπορούσε να ανεβάσει επίπεδο, οποιονδήποτε σύλλογο και της Ευρώπης, αλλά και γενικώς παγκοσμίως, μέχρι και σε NBA ως έναν βαθμό.

Η όλη κουβέντα γίνεται για την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του Τζέιμς, ο οποίος όπως κάθε σούπερ-σταρ, έχει τρομερή εμπιστοσύνη στον εαυτό του που αρκετές φορές, τον κάνει να μη βάζει νερό στο κρασί του. Και επειδή το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, αυτό δημιουργεί και προβλήματα συνύπαρξης.

Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην Ευρώπη όμως έχει κάνει και πολύ παραγωγικές σεζόν. Και με ομάδες που έχουν βρεθεί στο Final 4, όπως η Μπασκόνια και η Μονακό. Γιατί κάποιοι λένε, ότι δεν είναι παίκτης και τις καλές ομάδες ή για τους μεγάλους αγώνες.

Για την αξία του λοιπόν, μιλάμε για ένα υπερόπλο, το οποίο εφόσον το εκμεταλλευτεί ο Μπαρτζώκας στο έπακρό του, θα μπορέσει να δώσει στον Ολυμπιακό στοιχεία, τα οποία δεν είχε και δεν στόχευε να βρει σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και να μετατρέψει τους «ερυθρόλευκους» στο απόλυτο φαβορί της φετινής Ευρωλίγκας.

Αν κρίνει κάποιος από την αποχώρηση του Σλούκα, φαίνεται, ότι ο Μπαρτζώκας τα τελευταία τρία χρόνια, χτίζει κάτι με απόλυτο προγραμματισμό. Οπότε επαναλαμβάνω, αν τον έχει επιλέξει ή εγκρίνει, σημαίνει, ότι χωρά στον προγραμματισμό του.

Από τον Ολυμπιακό έλειπε ένα κομμάτι, πέρα από τη θέση του γκαρντ και του σκόρερ, γιατί οργανωτές έχει πολλούς και καλούς, ο παίκτης που θα πάρει την κρίσιμη απόφαση, την κρίσιμη επίθεση, την ειδική κατάσταση πάνω του. Ο καλός Τζέιμς που είναι μέλος μιας πολύ καλά οργανωμένης ομάδας, είναι ο ιδανικός, για να αναλάβει αυτήν τη θέση.

Ο Ολυμπιακός εκτός των άλλων κερδίζει και κάτι πολύ σημαντικό επικοινωνιακά. Παίρνει έναν παίκτη, δηλωμένο Παναθηναϊκό  (έστω και αν οι Αμερικάνοι αυτά τα κάνουν περισσότερο για τη φιγούρα, όπως αντιλαμβάνονται στην Ευρώπη), έναν σημαντικό αντίπαλο που συναντούν τα τελευταία χρόνια στον δρόμο τους και κυρίως μπαίνει σε μία αγορά (της Ευρωλίγκα) με πολλές και σημαντικές κινήσεις, στην οποία όμως δεν κινήθηκαν πολλοί παίκτες που είχαν συμβόλαιο. Κάνει λοιπόν μία κίνηση που δεν έχει προηγηθεί σε ένα πολύ έντονο μεταγραφικό παζάρι, φτιάχνοντας και τον κόσμο του και κάνοντας θόρυβο στην Ευρώπη.

Σε επίπεδο ρεπορτάζ, όλα εξαρτώνται από τη Μονακό, η οποία δεν είναι ομάδα, που θα κάνει τόσα γινάτια και ταυτόχρονα έχει πάρει έναν σούπερσταρ του NBA, τον Κέμπα Γουόκερ. Δεν είναι πια όμως μια κίνηση στη σφαίρα της φαντασίας, για να επιστρέψουμε στην αρχή, στον καπνό και τη φωτιά. Είναι μία κίνηση που δουλεύεται…


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αυτή είναι η συμφωνία Ολυμπιακού με Τζέιμς - Plan b με δύο NBAers ο Μπαρτζώκας!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags