Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι στην τελική ευθεία για να κλείσουν τα ρόστερ τους με τα ονόματα των Κέντρικ Ναν και Σβι Μίχαϊλιουκ να είναι στο προσκήνιο. Όλα δείχνουν ότι οι «αιώνιοι» θα αποκτήσουν τους δύο αυτούς παίκτες, αν και φέτος το καλοκαίρι έχουμε δει ότι έχουν γίνει πολλές ανατροπές.

Η αγορά, πάντως, έχει λύσεις για όλα τα γούστα και μάλιστα δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, που ψάχνουν παίκτες. Είναι και η Μπαρτσελόνα και η Μπασκόνια και η Βαλένθια και όχι μόνο αυτές οι ομάδες. Πάντα υπάρχουν ανάγκες αλλά πάντα υπάρχουν και παίκτες. Τόσο από την Ευρώπη όσο και από το ΝΒΑ.

Δεν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν θα πάει ούτε στον Ολυμπιακό ο Ντουέιν Μπέικον. Ένα πολυσυζητημένο όνομα, που ακόμη δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Παναθηναϊκός πέρυσι τον έδιωξε κάποια στιγμή και από τότε ο Αμερικάνος μπασκετικά αγνοείται.

Το ίδιο συμβαίνει, πάντως, και με άλλους παίκτες, που αγωνίστηκαν πέρυσι στο «τριφύλλι». Όπως τον Νέιτ Ουόλτερς και τον Ντέρικ Ουίλιαμς. Δεν είναι κακοί παίκτες, αλλά ακόμη δεν τους έχει «ακουμπήσει» κανείς.

Αλλά και ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού δεν έχει βρει ακόμη δουλειά. Πρόκειται για τον Ταρίκ Μπλακ, που ως ένα σημείο πέρυσι τα πήγε περίφημα στους Πειραιώτες, αλλά στην τελική ευθεία της σεζόν εξαφανίστηκε.

Ο Νικ Καλάθης είναι εκτός πλάνων στην Φενέρ, αλλά έχει και συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Θα καθίσει πάνω σε αυτό; ‘Η όταν αρχίσει η χρονιά θα πάρει αποζημίωση και θα πάει σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας; Είναι κάτι, που δεν μπορεί να απαντηθεί τώρα.

Ενδιαφέρον μεγάλο υπάρχει και τον Μπράιαν Ντάνστον, τον πρώην σέντερ της Εφές, αλλά και των Ολυμπιακού και Αρη. ΑΕΚ και Περιστέρι προσπάθησαν να τον πάρουν, αλλά ο 37χρονος σέντερ τους είπε ότι ψάχνει κάτι καλύτερο. Δεν είναι, όμως, κι εύκολο να βρει ομάδα Ευρωλίγκας.

Γενικώς, όπως βλέπουμε, το παζάρι είναι ακόμη «ζεστό», ομάδες ψάχνουν, παίκτες υπάρχουν και σίγουρα πάμε για μία σεζόν, που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων.