Ολυμπιακός - Κώστας Σλούκας: Παρελθόν αποτελεί από τους Πειραιώτες ο Έλληνας άσος και, το κυριότερο, υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό για τα επόμενα τρία χρόνια, με συνολικές απολαβές που θα φτάσουν στα 10 εκατ. ευρώ.

Προφανώς ήταν μια μεταγραφή που είχε ταρακουνήσει τα μπασκετικά νερά σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα και, ίσως, να ήταν ένας από τους λόγους που στη συνέχεια ήρθαν στο Τριφύλλι τόσοι πολλοί και σημαντικοί παίκτες.

Αυτό που θα εξετάσουμε σε αυτό το θέμα, δεδομένου ότι έχει περάσει τόσος καιρός πια, είναι ο λόγος που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό. Κι αυτός, φυσικά, είναι η σχέση του με τον Μπαρτζώκα, καθώς είχαν ψυχρανθεί πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα.

Γιατί ο Σλούκας πίστευε ότι θα μπορούσε να έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην 5άδα του Ολυμπιακού, αλλά ο Μπαρτζώκας είχε διαφορετική άποψη - Ο κόουτς πίστευε ότι ο ρόλος τού Κώστα θα έπρεπε να είναι περιορισμένος και να μένει περισσότερο στην 5άδα ο Γουόκαπ - Που είναι πιο σκληρός στην άμυνα και με περισσότερες αντοχές.

Ο Σλούκας δεν το ήθελε αυτό με αποτέλεσμα να ανοίξει την πόρτα και να αποχωρήσει.

Εδώ, βέβαια, χρειάζεται να πούμε ότι ο Μπαρτζώκα είναι, κατά γενική παραδοχή, ιδιάζουσα προσωπικότητα και δεν είναι τυχαίο ότι οι παίκτες του παίζουν για εκείνον - Ποιος άλλος προπονητής κατεβάζει άλλη 5άδα στο πρώτο 10λεπτο και διαφορετική στο δεύτερο 10λεπτο, χωρίς να υπάρχουν μουρμούρες στα αποδυτήρια; 

Παρόλα αυτά ο Μπαρτζώκας έτσι όπως έχει φτιάξει το σύνολο του λείπει ένα κομμάτι, ένας Κώστας Σλούκας που μπορεί να στηριχτεί πάνω του ο Ολυμπιακός! Γιατί αυτό που απουσιάζει από τον Ολυμπιακό είναι ο παίκτης που θα πάρει την μπάλα στο κρίσιμο σουτ - Όπως έγινε με τον Γιουλ στον τελικό της Ευρωλίγκας, που χάρισε το τρόπαιο στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ολυμπιακός μετά την αποχώρηση του Σλούκα (αναφέρουμε τον Σλούκα και όχι τον Βεζένκοφ, γιατί ο πρώτος ήταν αυτός που μπορούσε να μείνει και όχι ο Σάσα που είχε την ευκαιρία για να αγωνιστεί στο ΝΒΑ) δεν έχει τέτοιον παίκτη, για αυτό και τα παιχνίδια του θα τα κερδίζει με 8-10-15 πόντους ή θα τα χάνει στον πόντο-δίποντο.

Σε κάθε περίπτωση η σχέση Σλούκα-Μπαρτζώκα έχει περάσει από χίλια κύματα, και ο λόγος που αποχώρησε από το Λιμάνι ο πεπειραμένος άσος είναι γιατί ο κόουτς δεν ήθελε να ρίξει νερό στο κρασί του: Η ομάδα είναι πάνω από τα πρόσωπα.

Βέβαια τα ίδια πρόσωπα θα κληθεί να διαχειριστεί και ο Βασίλης Σπανούλης στην Εθνική, δηλαδή τους Σλούκα και Γουόκαπ, και έχει αποφασίσει να τους έχει μαζί στην πεντάδα (με τον Σλούκα στη θέση 2 για να παίρνει την μπάλα όταν αυτή βαρύνει και τον Γιούκαπ στη θέση 1 για τη σκληρή άμυνα). Αλλά φαίνεται ότι ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν ήθελε να δοκιμάσει το τρικ του κόουτς Σπανούλη στην 5άδα του Ολυμπιακού...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει η μεταγραφή του ΠΑΟ λόγω... Ολυμπιακού - Τρελαμένος ο Σλούκας, του "την έπεσε" ο Κάνααν! (Vid)