Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Αμετανόητος" ο Μπαρτζώκας - Περιμένει Ολυμπιακό ο Ναν, "χάνεται" ο Σβεντ - Πρόβλημα στο γόνατο ο Φαλ!
| 2023-10-14 22:50:00

"Αμετανόητος" ο Μπαρτζώκας - Περιμένει Ολυμπιακό ο Ναν, "χάνεται" ο Σβεντ - Πρόβλημα στο γόνατο ο Φαλ!

του Pick n' Scroll

Οι "πιέσεις" στον Έλληνα κόουτς και τα πολλά προβλήματα. Στο Λιμάνι ψάχνουν λύσεις για τις απουσίες ενόψει της δύσκολης συνέχειας, ωστόσο παρότι υπάρχουν ακόμα καλοί παίκτες στην αγορά, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη να υπάρξει τώρα κάποια προσθήκη.

Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε απότομα χθες το βράδυ, χάνοντας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από την Μπαρτσελόνα. Και οι ήττες μέσα στο πρόγραμμα είναι, αλλά οι Πειραιώτες αλλιώς είχαν συνηθίσει τα δύο τελευταία χρόνια. Το ρόστερ τους, όμως, άλλαξε σημαντικά, αν και το κυριότερο είναι ότι χθες έπαιξαν χωρίς δύο βασικούς παίκτες (Ουίλιαμς-Γκος, ΜακΚίσικ) και έναν αναπληρωματικό (Σίκμα). Το ενεργειακό, λοιπόν, έπαιξε μεγάλο ρόλο και φάνηκε ξεκάθαρα αφού στα τελευταία τέσσερα λεπτά ο Ολυμπιακός σημείωσε μόλις 2 πόντους και δέχθηκε 18.

Ο Ουόκαπ ήταν πολύ καλός στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά στο τέλος τα έκανε όλα λάθος, αφού έπαιξε σχεδόν 35 λεπτά και τον λύγισε η κούραση.

Η απουσία του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος ήταν χθες η πιο σημαντική για τον Ολυμπιακό, αφού ο Ουόκαπ έμεινε σχεδόν μόνος του απέναντι σε τρία πλέι-μέικερ κλάσης των Καταλανών: τον Γιοκουμπάιτις, τον Σατοράνσκι και τον Λαπροβίτολα.

Συν τοις άλλοις ο Φαλ ήταν ανέτοιμος λόγω του προβλήματος, που έχει στο γόνατο (μέχρι και την παραμονή του αγώνα ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του), ενώ στο ντεμπούτο του ο Μπραζντέικις έδειξε θετικά στοιχεία, έδειξε, όμως, ότι θέλει και χρόνο για να δέσει με την υπόλοιπη ομάδα.

Σαφή εκτίμηση για τον Ολυμπιακό θα μπορέσει να δοθεί όταν παίξει πλήρης ή σχεδόν πλήρης. Κάτι τέτοιο, όμως, θα αργήσει να γίνει, αφού ο Σίκμα θέλει τουλάχιστον 10 μέρες ακόμη να επανέλθει, ενώ ο ΜακΚίσικ θα αργήσει πιο πολύ. Και βέβαια θα αργήσουν να είναι έτοιμοι και ο Φαλ με τον Μπραζντέικις, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Από χθες γίνεται μεγάλη συζήτηση για το αν ο Ολυμπιακός χρειάζεται μεταγραφή. Να πάρει, δηλαδή, έναν σκόρερ, έναν ηγέτη, που θα σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του. Έναν παίκτη σαν τον Κέντρικ Ναν, που είναι ακόμη ελεύθερος ή σαν τον Αλεξέι Σβεντ, που, όμως, πάει στην Κίνα.

Ο Μπαρτζώκας δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες βεβιασμένες κινήσεις. Θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πλάνο του, θα περιμένει να γυρίσουν οι τραυματίες και από κει και πέρα θα πάει με το βλέποντας και κάνοντας. Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν οι Πειραιώτες προχωρήσουν σε μεταγραφή πριν από την λήξη της προθεσμίας της Ευρωλίγκας, που είναι κάπου στον Φλεβάρη του 2024. Τότε ίσως χρειαστεί ο Ολυμπιακός να κάνει κάτι αλλά το «τότε» αργεί πολύ ακόμη. Προέχουν τα πολύ δύσκολα ματς με Αρμάνι και Παρτίζαν για τους «ερυθρόλευκους».

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γουόκαπ και 0-14 έστειλαν τον Ολυμπιακό στην κόλαση - Εκτός ομάδας ο Μπραζντέικις - "Προσευχές" Μπαρτζώκα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags