Facebook Pixel Sportdog.gr | Νίκη Μπακς με Λέικερς στο ντεμπούτο του Λίλαρντ - 16 π. ο Giannis - Απίθανη ατάκα στο τέλος!
| 2023-10-16 10:07:00

Νίκη Μπακς με Λέικερς στο ντεμπούτο του Λίλαρντ - 16 π. ο Giannis - Απίθανη ατάκα στο τέλος!

Sportdog Team
Νίκη Μπακς με Λέικερς στο ντεμπούτο του Λίλαρντ - 16 π. ο Giannis - Απίθανη ατάκα στο τέλος!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 16 πόντους και ο Ντέμιαν Λίλαρντ 14, στο ντεμπούτο του με τους Μπακς, που επικράτησαν στο Λος Αντζελες των Λέικερς με 108-97 σε αγώνα για την preseason του ΝΒΑ.

Ο Λίλαρντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 1/3 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 6/6 βολές ενώ είχε επίσης 3 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 22 λεπτά συμμετοχής. Σε ότι αφορά στον «Giannis», αγωνίστηκε 15 λεπτά και είχε 6/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/1 βολή, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 μπλοκ. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε 12 λεπτά και είχε 5 πόντους και 2 ριμπάουντ.

Για τους Λέικερς, που παρατάχθηκαν χωρίς τον Λεμπρόν Τζέιμς, ο Αντονι Ντέιβις είχε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 μπλοκ σε 19 λεπτά συμμετοχής.  

Επόμενος αντίπαλος των Μπακς οι Θάντερ στην Οκλαχόμα Σίτι τα ξημερώματα της Τετάρτης (18/10) στις 03:00.

Στο Σακραμέντο οι Ουόριορς ήταν καλύτεροι και επικράτησαν των Κινγκς με 121-115. Με τους «βασιλιάδες» έπαιξε 17 λεπτά ο Σάσα Βεζένκοφ που είχε 2 πόντους (1/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 3 λάθη. 

Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Ντομάντας Σαμπόνις με 19 πόντους (11 ριμπάουντ) ενώ 17 σημείωσε ο ΝτεΆρον Φοξ. 

Για τους «πολεμιστές», που αγωνίστηκαν χωρίς τους Κρις Πολ, Στεφ Κάρι και Ντρέιμοντ Γκριν, ο Τζόναθαν Κουμίνγκα είχε 28 πόντους και ο Άντριου Ουίγκινς είχε 20 πόντους.

«Ποτέ δεν ήμουν τόσο ελεύθερος τα τελευταία 5-7 χρόνια»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για το ντεμπούτο του Ντέμιαν Λίλαρντ στο Μιλγουόκι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά τη νίκη των Μπακς επί των Λέικερς (108-97) για την φετινή preseason του ΝΒΑ. Ο Αντετοκούνμπο υποστήριξε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 5-7 χρόνια είναι τόσο ελεύθερος στο γήπεδο ενώ έδειξε βέβαιος ότι ο Λίλαρντ θα κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συμπαίκτες του. 

Πιο συγκεκριμένα ο «Giannis» είπε:

«Ο Dame είναι φοβερός τύπος, είναι πολύ πεινασμένος και δουλεύει πολύ σκληρά για να κερδίσει. Είναι τόσο ήρεμος, δεν λέει πολλά, είναι σαν μια μικρή εκδοχή του εαυτού μου. Κάνει τη δουλειά του, προσέχει την οικογένειά του, δουλεύει στην προπόνηση, δεν λέει πολλά, αλλά όταν αρχίζει το ματς είναι... killer. Είμαι πολύ χαρούμενος που τον έχω συμπαίκτη, μου μαθαίνει πολλά, μιλάμε πολύ για το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, η σεζόν είναι μεγάλη και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν θα έρθει η κρίσιμη ώρα. Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να κάνουμε το παιχνίδι εύκολο για εκείνον και για μένα. Θα είναι μια μακρά διαδικασία για όλη την ομάδα. Ήταν μόνο το πρώτο παιχνίδι για όλους μας μαζί, ενώ ο Μίντλετον δεν έχει παίξει ακόμη. Θα το βρούμε όμως. Κανένας δεν είναι εγωιστές και όλοι θέλουμε να πετύχουμε. Το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι όταν θα έχει πραγματικά σημασία.

Ποτέ δεν ήμουν τόσο ελεύθερος τα τελευταία 5-7 χρόνια. Έβλεπα ότι τον μάρκαραν στενά, ακόμη και δύο παίκτες και εγώ είχα πολύ χώρο. Πρώτη φορά στα 11 χρόνια που είμαι με τους Μπακς βλέπουμε έναν συμπαίκτη μου να του κάνουν νταμπλ τιμ. Και είναι ακόμη φιλικά! Είναι τρελό! Είναι ένας παίκτης που τραβά πολλή προσοχή και δεν έχω τόσους αντιπάλους να με... κυνηγούν. Έχοντας περισσότερο χώρο, μπορώ να δημιουργήσω περισσότερο για μένα ή τους συμπαίκτες μου. Ο Dame είναι απειλή από τη στιγμή που κατεβαίνει από το κέντρο, ποτέ δεν είχα παίξει με έναν τέτοιο παίκτη. Θα κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο για μένα και τους συμπαίκτες μας». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags