Γιώργος Μπαρτζώκας εναντίον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ή Ολυμπιακός vs Παρτιζάν Βελιγραδίου. Η ομάδα της Σερβίας επέστρεψε πέρσι στην Ευρωλίγκα έπειτα από αρκετά χρόνια με τους δύο προπονητές να συναντιούνται ξανά και το σκορ τους να είναι στο 1-1.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 87-58 και η Παρτιζάν πήρε την εκδίκηση της στο Βελιγράδι νικώντας με 90-75. Πρωταγωνιστές, όμως, ήταν παίκτες που έχουν αλλάξει στρατόπεδα, δείχνοντας πόσο άλλαξε η μία ομάδα και πόσο η άλλη. Από τον Ολυμπιακό αποχώρησαν οι Κώστας Σλούκας και Σάσα Βεζένκοφ, ενώ από την Παρτιζάν ο Ματίας Λεσόρ και ο Έξουμ.

«Ερυθρόλευκη» η προϊστορία

Ο Ολυμπιακός αναζητά αντίδραση κόντρα στην Παρτιζάν στην 4η αγωνιστική της Euroleague, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει στη διάθεσή του τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, όχι όμως και τον ΜακΚίσικ.

Η πρώτη διαβολοβδομάδα της φετινής Euroleague βρίσκεται την πάντα επικίνδυνη Παρτιζάν στο 1-2, όπως και την ελληνική ομάδα, με τον Ζοτς να θέλει μια μεγάλη νίκη, χωρίς να έχει στη διάθεση του τον Ματέους Πονίτκα. Στο 6-5 είναι η συνολική παράδοση υπέρ του Ολυμπιακού από το 2000 και έπειτα, ενώ το 2002 ήταν το μοναδικό «διπλό» της Παρτίζαν στο ΣΕΦ. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία), Τζόρντι Αλιάγα (Ισπανία) και Μάριο Μάικιτς (Σλοβενία).

Η περσινή πορεία προς το Final Four

Οι δύο ομάδες δεν θυμίζουν τις περσινές με τον Ολυμπιακό να φτάνει ως τον τελικό της Ευρωλίγκα που έχασε από τη Ρεάλ και στη θέση των Μαδριλένων θα μπορούσε να ήταν κάλλιστα η Παρτιζάν αλλά με τα κλωτσομπουνίδια που έπεσαν στο δεύτερο ματς των πλέι οφ και επέφεραν τιμωρίες είδε το 2-0 να γίνεται 2-3 και τη Βασίλισσα να πηγαίνει σε ένα ακόμα Final Four.

«Η Παρτίζαν έχασε παίκτες, όμως πήρε τον Ντόζιερ και τον Καμίνσκι. Όλες οι ομάδες κάνουν προσθαφαιρέσεις. Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις όλους τους παίκτες σου. Το scouting λέει ότι είναι μία ομάδα που παίζει μεγάλη ένταση, κυρίως μέσα στο γήπεδό της. Έχει δυνατότητες και αδυναμίες. Σε όλες τις ομάδες βλέπεις πολλά ελλείμματα στην εκτέλεση των plays, τόσο των αμυντικών, όσο και των επιθετικών. Όπως και στη δική μας ομάδα το βλέπεις», σχολίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τη σημερινή του αντίπαλο, την οποία είχε συντρίψει στις 10 Νοεμβρίου 2022 με 87-58.

Με Σλούκα και Λεσόρ πρωταγωνιστές

Τότε, μεγάλος πρωταγωνιστής για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Κώστας Σλούκας με 17 πόντους (3/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές) και 8 ασίστ, αλλά και ο Σάσα Βεζένκοφ με 15 πόντους (4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/1 βολή) 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο ένας, πλέον, φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και ο άλλος των Σακραμέντο Κινγκς. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ξεχώρισε ο νυν παίκτης του τριφυλλιού, Ματίας Λεσόρ με 10 πόντους (5/7 δίποντα) και 6 ριμπάουντ.

 

Στο ματς του δεύτερου γύρου, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε εκδίκηση από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος είχε μείνει στην Ελλάδα σε εκείνο το ματς, επικρατώντας με 90-75 για την 30η αγωνιστική της EuroLeague. Οι Σέρβοι καιγόντουσαν για το αποτέλεσμα για να μπουν στην οχτάδα και ο Ολυμπιακός είδε τη Ρεάλ Μαδρίτης να τον πιάνει στην κορυφή της κατάταξης. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Νάναλι με 19 πόντους και ακολούθησε ο Πάντερ με 17 πόντους, οι οποίοι συνεχίζουν να φοράνε τα ασπρόμαυρα και ακολούθησαν ο NBAer, πλέον, Έξουμ με 15 πόντους και ο πράσινος Λεσόρ με double double(12 πόντους, 10 ριμπάουντ).

Η σύγχρονη προϊστορία

10/11/2022: Ολυμπιακός - Παρτιζάν 87-58
24/03/2023: Παρτιζάν - Ολυμπιακός 90-75