Διότι αυτή καθ' αυτή την επιτυχία την περιμέναμε και δεν είναι βεβαίως κάτι, που το λέμε τώρα. Το είχαμε υποστηρίξει στον NovaΣΠΟΡ FΜ 94,6, το είχαμε εκτιμήσει και στο www.sday.gr. Περιμέναμε, δηλαδή, ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης θα φορέσουν το σοβαρό τους προσωπείο σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και απέναντι σε μία ομάδα, που αν μη τι άλλο δεν είναι του βεληνεκούς τους.

Και αν όλοι ή σχεδόν όλοι στέκονται -κάθε άλλο παρά αδικαιολόγητα- στον Κώστα Καϊμακόγλου, στον Ρομέιν Σάτο και στον Μάικ Μπατίστ, εμείς θα εστιάσουμε στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Δεν ανακαλύψαμε, βεβαίως, την Αμερική, αναφερόμενοι σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης, αλλά κάθε φορά, που τον βλέπεις, έχει κάτι να σου δώσει. Όπως και χθες. Τα νούμερά του στην επίθεση δεν ήταν καλά. Βασικά ο λόγος γίνεται για τα τρίποντα, την στιγμή, που είχε 1 στα 6. Ήταν, όμως, για μία ακόμη φορά η βασική αιτία, που τα πάντα λειτούργησαν στην εντέλεια για την ομάδα του. Οι 8 ασίστ, που μοίρασε, λένε πολλά. Το θέμα, όμως, είναι ότι χθες μας θύμισε πολύ τον Νίκο Γκάλη. Όχι στο εκτελεστικό κομμάτι, αλλά στον τρόπο λειτουργίας στον αέρα.

 

Ο μεγάλος Νικ πηδούσε και σταματούσε να...κατέβει. Στον αέρα δε ο αντίπαλος ή οι αντίπαλοι παίκτες δεν ήξεραν τι να περιμένουν. Με το αποτέλεσμα για αυτούς να είναι τις περισσότερες φορές αρνητικό. Ο Διαμαντίδης από την πλευρά του δεν έχει βεβαίως το άλμα του Γκάλη, αλλά πηδάει. Λίγο, πολύ, πηδάει. Και χθες είχαν ενδιαφέρον οι αποφάσεις του στον αέρα. Στις «παγίδες» των Τούρκων και με έξτρα όπλο τα μακριά του χέρια, έκανε άλμα και αλλού νόμιζες ότι θα δώσει την μπάλα και αλλού την έδινε. Ήταν κάτι, που έγινε αρκετές φορές στο χθεσινό ματς και είχε κι αυτό τον ρόλο του στην μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού. Η καλή πάσα είναι πάντα καλή πάσα. Εμείς, όμως, στεκόμαστε στον τρόπο. Στην διαδικασία. Όπου ο 32χρονος σούπερ σταρ πρωτοστατεί και πρωτοτυπεί.

Ο Διαμαντίδης είναι τεράστιος παίκτης, είναι πλήγμα για την Εθνική, που δεν παίζει, και το ελληνικό μπάσκετ αναρωτιέται αν σύντομα θα εμφανιστεί κάτι ανάλογο. Δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο, προς το παρόν, πάντως, τον ευχαριστιέται ο Παναθηναϊκός και με αυτόν οδηγό, πάει προς ένα ακόμη φάιναλ-φορ. Αν του τύχει και η Καντού στην επόμενη φάση, τότε όλα θα είναι τέλεια για τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Πηγή: sday.gr