Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δεν έχασε μόνο ο ΠΑΟ... Δευτέρα - Σοκ και για Ομπράνοβιτς
| 2024-02-06 14:36:00

Δεν έχασε μόνο ο ΠΑΟ... Δευτέρα - Το σοκ για Ομπράντοβιτς και ποιες ομάδες της Euroleague "ακολούθησαν"

Του Γιώργου Βροντάκη

Οι πράσινοι υπέστησαν ήττα - σοκ από τον Άρη στο ΟΑΚΑ με τον Εργκίν Αταμάν να βγαίνει από τα ρούχα του. Όμως, δεν ήταν μοναδικός...

 

Ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού τα έβαλε με το καλεντάρι μετά την ήττα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο ΟΑΚΑ, καθώς δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί μετά από διαβολοβδομάδα το τριφύλλι έπαιξε Δευτέρα απόγευμα. Ο Εργκίν Αταμάν ήταν έξαλλος με το γεγονός ότι αγώνας διεξήχθη νωρίς το απόγευμα μιας εργάσιμης ημέρας. 

«Μπορεί να μου πει κάποιος από εσάς σε ποιο άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γίνεται εργάσιμη ημέρα, στις 5 το απόγευμα παιχνίδι; Αυτό είναι γελοίο. Μετά από “διαβολοβδομάδα” να παίζουμε 5 το απόγευμα στο εθνικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει χρόνος να προετοιμαστείς, δεν υπάρχει χρόνος να συγκεντρωθείς», ανέφερε και αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου.

«Ακολούθησαν» τον Παναθηναϊκό οι δύο σερβικές ομάδες

Πάντως, η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε με 90-77 επί της Χαποέλ Ελιάτ για το πρωτάθλημα του Ισραήλ με τον αγώνα να ξεκινά μια ώρα μετά από αυτόν του Παναθηναϊκού.

Επίσης, η Μπάγερν Μονάχου αγωνίστηκε το βράδυ της Δευτέρας και νίκησε την Όλντερμπουργκ εντός έδρας με 93-73 για το γερμανικό πρωτάθλημα.

Από την άλλη, η Παρτιζάν υπέστη ήττα-σοκ στο Βελιγράδι το απογευματάκι (20:00) της Δευτέρας χάνοντας από τη Σλπιτ με 67-74 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της ABA League.

Η άλλη ομάδα του Βελιγραδίου, ο Ερυθρός Αστέρας συνετρίβη στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας στο Μαυροβούνιο για την ABA Liga με 84-62, όμως συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στην Αδριατική Λίγκα.

Ακόμα μια ομάδα της Euroleague που έπαιξε Δευτέρα (18:50) ήταν η Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία επιβλήθηκε της Γιουβέντους με 101-63 στη Zalgirio Arena.

Τέλος, το βράδυ της Δευτέρας (21:00) η Βίρτους Μπολόνια έκανε πάρτι στην έδρα της Τρεβίζο διασύροντας την με 100-61 για το ιταλικό πρωτάθλημα.

Έχασαν Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια και Μονακό

Οι υπόλοιπες ομάδες της Ευρωλίγκα που είχαν προγραμματισμένους αγώνες το Σαββατοκύριακο για τα εγχώρια πρωταθλήματος τους, δεν επικράτησαν όλες...

Στο ισπανικό πρωτάθλημα, η Βαλένθια έφυγε με τεράστιο διπλό από την Βαρκελώνη επικρατώντας επί της Μπαρτσελόνα με 79-76 λίγες μέρες πριν τεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έφυγε με το 81-57 από την Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα.

Η Μπασκόνια συνετρίβη στην έδρα της Τενερίης με 95-78 για την 21η αγωνιστική της ACB, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τη Τζιρόνα του Φώτη Κατσικάρη με 92-79.

Στην Ιταλία, η Αρμάνι Μιλάνο έφυγε με το διπλό από την έδρα της Πιστόια με 72-78.

Στη Γερμανία, η Άλμπα δυσκολεύτηκε, αλλά νίκησε στο Βερολίνο με 98-88 την Ουλμ για τη 19η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος.

Οσον αφορά την Τουρκία, η Φενέρμπαχτσε ήταν επιβλητική πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό και στο εντός έδρας ντέρμπι με τη Γαλατασαράι επικράτησε με 90-74 , παραμένοντας στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με την Εφές. Η Αναντολού είχε εύκολο έργο κόντρα στη Μπαχτσεσεχίρ και κέρδισε με 91-82.

Τέλος, στη Γαλλία η Μονακό έχασε στην έδρα της Μπουργκ με 74-70, δίχως τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος πήρε ανάσες και η Βιλερμπάν δεν δυσκολεύτηκε και νίκησε στο σπίτι της, την Λιμόζ με 77-66.

Συνοπτικά οι 6 (Παναθηναϊκός, Ερυθρός Αστέρας, Παρτιζάν, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Μονακό) από τις 18 ομάδες της Euroleague που είχαν διαβολοβομάδα την προηγούμενη έχασαν μετά τα απαιτητικά παιχνίδια που είχαν...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags