Facebook Pixel Final 8: Φαβορί για την κούπα ο ΠΑΟ, το… χρειάζεται ο Ολυμπιακός
| 2024-02-17 23:25:00

Φαβορί για την κούπα ο ΠΑΟ, το… χρειάζεται ο Ολυμπιακός - Η "υποχρέωση" Σλούκα, τι ζητάει ο Μπαρτζώκας

του Pick n' Scroll
Φαβορί για την κούπα ο ΠΑΟ, το… χρειάζεται ο Ολυμπιακός - Η "υποχρέωση" Σλούκα, τι ζητάει ο Μπαρτζώκας

Ένας τελικός που δεν θυμίζει σε τίποτα τον προηγούμενο στην Κρήτη. Πόσο έχουν αλλάξει οι Πράσινοι, γιατί οι Πειραιώτες έχουν την κούπα περισσότερο ανάγκη και η δύσκολη συνέχεια για τον αυριανό χαμένο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο...

Τώρα αρχίζουν τα πιο σοβαρά και τα πιο δύσκολα. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν την Κυριακή για τον δεύτερο τίτλο της χρονιάς με το θερμόμετρο της αγωνίας να ανεβαίνει. Την πρώτη κούπα οι Πειραιώτες την είχαν πάρει το φθινόπωρο, όταν και είχαν κατακτήσει το Σούπερ Καπ της Ρόδου, επικρατώντας εύκολα στον τελικό του «τριφυλλιού».

Τώρα τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά καθώς ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιο δυνατός από τότε. Το φθινόπωρο δεν είχε καθόλου χημεία, δεν είχε τον Ναν, δεν είχε πολλά και έτσι έχασε εύκολα από τον Ολυμπιακό. Τώρα η συνοχή του είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, έχει ψυχολογία, έχει και τον Ναν, που κάνει πράγματα και θάματα.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στο παρκέ του γηπέδου του Ηρακλείου η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θα μπει ως οριακό φαβορί, σε ένα ματς, βέβαια, όπου αναμένεται να πέσουν κορμιά.

 

Ο νικητής αυτού του τελικού πέρα από την κούπα θα πάρει και ακόμη καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια. Αυτός, που χρειάζεται περισσότερο το Κύπελλο φαίνεται να είναι ο Ολυμπιακός, που έχει μείνει πίσω από τον Παναθηναϊκό και στο πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα. Και όλα δείχνουν ότι στο πρωτάθλημα θα πάει στους τελικούς με μειονέκτημα της έδρας.

Από την άλλη αν το χάσει ο Παναθηναϊκός, θα είναι ο δεύτερος τίτλος της χρονιάς, που χάνει. Εχει, όμως, πίστωση χρόνου από τον κόσμο του και έχει μπροστά πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα να ονειρεύεται. Εκεί, όπου τουλάχιστον τώρα έχει ευνοϊκές προϋποθέσεις να πετύχει τους στόχους του, όσον αφορά στο πλεονέκτημα της έδρας.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει πολλά στον τελικό από τον Κώστα Σλούκα, που ακόμη είναι μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο Ολυμπιακός περιμένει από την πλευρά του την φροντ-λάιν του να επιβεβαιώσει την ανωτερότητα της σε σχέση με αυτή του Παναθηναϊκού.

Κανείς δεν θα καταστραφεί, χάνοντας αύριο το Κύπελλο, αλλά η απώλειά του σίγουρα θα είναι ένα όχι αμελητέο βάρος, που θα κουβαλάει για τη συνέχεια της σεζόν.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags