Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Ολυμπιακός έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και το σήκωσε με τρομερό Ράιτ - Απογοήτευση ο Παναθηναϊκός! (Vid)
| 2024-02-18 21:00:00

Ο Ολυμπιακός έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και το σήκωσε με τρομερό Ράιτ - Απογοήτευση ο Παναθηναϊκός! (Vid)

Sportdog Team
Ο Ολυμπιακός έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και το σήκωσε με τρομερό Ράιτ - Απογοήτευση ο Παναθηναϊκός! (Vid)

Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας και σήκωσαν ακόμη μία εγχώρια κούπα, νικώντας με 69-58.

Ο Ολυμπιακός δε λέει να αφήσει εγχώρια κούπα για τον Παναθηναϊκό, καθώς η ομάδα του Μπαρτζώκα επικράτησε με 69-58. Τρομερός Ράιτ, άθλια εμφάνιση του Τριφυλλιού στο μεγάλο παιχνίδι.

Χωρίς Βιλντόζα ο ΠΑΟ, άνευ Γκος ο Ολυμπιακός!

Με τον Λούκα Βιλντόσα μπήκε η ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο μεγάλο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό για τον τελικό στα Δύο Αοράκια. Ο Τούρκος κόουτς επέλεξε τον Αλεκσάντερ Μπαλτσερόφσκι, ώστε να ματσάρει τη φροντ λάιν των ερυθρόλευκων και κυρίως τον Μουστάφα Φαλ, όπως ο ίδιος εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου μετά από την πρόκριση επί του Άρη.

Ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε τον Ουίλιαμς - Γκος εκτός δωδεκάδας εξαιτίας του τραυματισμού που υπέστη στον προημιτελικό με το Περιστέρι, με τον Αμερικανό να μην είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Οι 12άδες των ομάδων ήταν οι εξής:

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπαλτσερόσφκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Μαντζούκας.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ, Ράιτ, Κάνααν, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Μήτρου - Λονγκ, Φαλ, Παπανικολάου, Μπραζντέικις, Πίτερς, Πετρούσεφ, Τανούλης.

Ερυθρόλευκο προβάδισμα σε... σκυλομαχία στο πρώτο μέρος!

Το μεγάλο ματς άρχισε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει σκορ χάρη σε εύστοχα καλάθια των Ναν και Γκραντ για το 4-0. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με Πίτερς και Φαλ, ενώ οι Πράσινοι ανέκτησαν τη διαφορά 4 πόντων με τους Λεσόρ και Ναν. Το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό, με τις δύο άμυνες να ''μπλοκάρουν'' τους αντιπάλους τους και τους ερυθρόλευκους να ισοφαρίζουν σε 10-10 με τον φοβερό Φαλ. Ο Λεσόρ σημείωσε το 12-10, αλλά οι Πειραιώτες με τους Λαρεντζάκη και Φαλ έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 14-12.

Το δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα του Μπαρτζώκα στο +6, χάρη σε καλάθι του Μόουζες Ράιτ ο οποίος μπήκε για να ''ανακουφίσει'' τον έτερο σέντερ της ομάδας του. Παπαπέτρου και Μήτογλου έφεραν τούμπα το σκορ και το Τριφύλλι μπήκε σε θέση οδηγού για το 19-16 όμως ο Μήτρου - Λονγκ ανταπέδωσε αμέσως φέρνοντας τη ματσάρα σε απόλυτη ισορροπία. Πετρούσεφ και Γκραντ σκόραραν για τους ''αιώνιους'' και ο Παπανικολάου έγραψε το 24-24. Το τρίποντο του Γουόκαπ και το καλάθι του Μουσταφά Φαλ ήταν αρκετά, ώστε ο Ολυμπιακός να πάει στα αποδυτήρια στο +5 (30-25).

Ολυμπιακή κυριαρχία μέχρι τέλους!

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Κέντρικ Ναν να σκοράρει με ατομική φάση, ενώ οι Πράσινοι έφτασαν στο -1 αξιοποιώντας την σκληρή τους άμυνα. Ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς καλάθι για 3:40 λεπτά και ο Μουσταφά Φαλ πήγε στη ''γραμμή της φιλανθρωπίας''. Ο Γάλλος ψηλός των ερυθρόλευκων σημείωσε το 31-29 με 1/2 βολές. Ο Λεσόρ μπήκε στο παρέ ξανά 6 λεπτά πριν το φινάλε του δεκαλέπτου, αντικαθιστώντας τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο Μήτογλου έγραψε το 32-31 και ο Κάνααν ανταπέδωσε με τρίποντο. Ο Έλληνας ψηλός του ΠΑΟ ισοφάρισε, όμως ο Αμερικανός άσος των Πειραιωτών σημείωσε το 37-34.

Ο Γκριγκόνις μείωσε, με τον Φαλ να σκοράρει. Μήτογλου και Πίτερς βρήκαν στόχο έξω από τα 6,75 μ. και ο Αταμάν διαμαρτυρόμενος για φάουλ στον Γκριγκόνις, δέχθηκε τεχνική ποινή! O Πίτερς βρήκε στόχο στη βολή του και ο Φαλ κάρφωσε για το 45-39 και το κόκκινο +6. Ο Παπανικολάου σκόραρε εκ νέου για το 47-39, με το οποίο πήγαν οι ομάδες στην τελευταία περίοδο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο άρχισε με τον Κέντρικ Ναν να ρίχνει τάπα και στην ερχόμενη φάση να σκοράρει μέσω βολών. Ο Πετρούσεφ βρήκε καλάθι για τον Ολυμπιακό, με τον Σλούκα να ευστοχεί σε τρίποντη προσπάθεια και τον Μόουζες Ράιτ να εκτοξεύει τη διαφορά στους 9. Ο Μάριους Γκριγκόνις δε λάθεψε σε σουτ μέσης απόστασης και σημείωσε το 53-46. Ο Ράτι είχε καλάθι και φάουλ για το 56-46 και ο Πετρούσεφ έστειλε τη διαφορά στους 13 πόντους. Ο ΠΑΟ μείωσε στους 11 και ο Ράιτ ευστόχησε ξανά! Ο Ολυμπιακός ''καθάρισε'' τον αγώνα και επικράτησε με 69-58.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 25-30, 39-47, 58-69.

Δείτε τα στιγμιότυπα του ματς:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags