Facebook Pixel Εγινε Ολυμπιακός σε... Παναθηναϊκό περιβάλλον
| 2012-02-12 11:50:00

Εγινε Ολυμπιακός σε... Παναθηναϊκό περιβάλλον

Εγινε Ολυμπιακός σε... Παναθηναϊκό περιβάλλον

Ναι. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν. Από τα χέρια του περνούν οι περισσότερες επιθέσεις και από εκείνον υπάρχουν οι μεγαλύτερες απαιτήσεις των «ερυθρολεύκων» για κάτι καλό τη φετινή σεζόν. Τι γίνεται όμως, όταν δεν βρεθεί στη μέρα του;

Oπως συνέβη στην Πόλη πριν από τρεις μέρες. Εκτός από τον αρχηγό, υπάρχει και άλλος ένας παίκτης που θα πάρει την ευθύνη πάνω του, όταν χρειαστεί. Ο Γιώργος Πρίντεζης διανύει την πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του και είναι ο πιο σταθερός παίκτης του Ολυμπιακού. Οποτε του δίνεται η ευκαιρία το αποδεικνύει περίτρανα και απέναντι στην Αναντολού Εφές -έχοντας και τη συμπαράσταση του Κώστα Παπανικολάου- έδωσε δυναμικό «παρών».

Είναι «βαμμένος» Ολυμπιακός! Και το οξύμωρο της όλης υπόθεσης; Μεγάλωσε σε... Παναθηναϊκό περιβάλλον, αφού οι γονείς του, τα ξαδέλφια του και οι θείοι του υποστηρίζουν τον «αιώνιο» αντίπαλο. Κι εκείνος, μέχρι τα 5 του χρόνια, έλεγε ότι είναι «ΠΑΟ» κάθε φορά που τον ρωτούσαν να πει την αγαπημένη του ομάδα. Αμ δε! Λίγο το χρώμα, λίγο η αντίδραση και ο... Καραπιάλης (όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν) τον έκαναν... φανατικό Ολυμπιακό!

Αρρωστος όμως και με το μπάσκετ. Από την εποχή που πήγαινε σχολείο στη Λεόντειο, έψαχνε... αντίπαλο για να παίξει στις μπασκέτες της γειτονιάς. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στον Αστέρα Αγ. Δημητρίου. Ο ψιλόλιγνος φόργουορντ έκανε... μαγικά στο πρωτάθλημα της Δ' ΕΣΚΑ και αμέσως μπήκε στο μάτι του -τότε- βοηθού του Ηλ. Ζούρου στον Ολυμπιακό, Γ. Κετσελίδη. Ουσιαστικά εκείνος ήταν που τον πήγε στους «ερυθρόλευκους» σε ηλικία 15 ετών, αν και χρειάστηκαν 30 εκατ. δραχμές το καλοκαίρι του 2000 προκειμένου να αποκτηθεί! Δίπλα σε Ράτζα, Οικονόμου, Ρίβερς, ο Πρίντεζης ζούσε το... όνειρό του.

Φυσικά έπρεπε να περάσει από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ώσπου τη σεζόν 2002-2003 υπό τις οδηγίες του Λευτέρη Σούμποτις πήρε το... βάπτισμα του πυρός. Στις 9 Οκτωβρίου 2002 και σε ηλικία 17,5 ετών έκανε ντεμπούτο στην Πολωνία έχοντας τρία λεπτά συμμετοχής στην εύκολη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Σλασκ για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με 91-72. Εκτοτε ξεκίνησε και το ταξίδι του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Το αμέσως επόμενο καλοκαίρι υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αλλά μόνο την τελευταία του σεζόν (2005-06) βρέθηκε με ουσιαστικό ρόλο στο παρκέ. Και αυτό λόγω Καζλάουσκας. Η έλευση του Γκέρσον του άνοιξε την πόρτα της εξόδου. Αν και είχε υπογράψει τριετή ανανέωση, δόθηκε δανεικός στην Ολύμπια Λάρισας, αφού ο Ισραηλινός τεχνικός ήθελε... έτοιμους παίκτες. Στον Κάμπο έκανε την καλύτερη χρονιά του, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης κάτω των 22 ετών και να κερδίσει τον διαγωνισμό καρφωμάτων στο All Star Game. Ο δρόμος της επιστροφής του ΣΕΦ είχε ανοίξει διάπλατα.

Ο Γκέρσον τότε τον εμπιστεύτηκε και τον μετέτρεψε σε πρωταγωνιστή, ενώ το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς (2007) επιλέχθηκε στο Νο57 του ντραφτ στο ΝΒΑ από τους Σπερς, με τα δικαιώματά του να πηγαίνουν στους Ράπτορς.

Μετά τη φυγή Γκέρσον, ο Πρίντεζης πήγε στα χέρια του Παναγιώτη Γιαννάκη για τον οποίο... στάζει μέλι κάθε φορά που μιλάει. Το 2009 ήρθε η ρήξη με τον Ολυμπιακό, αφού δεν τα έβρισκαν για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του! Tότε μετακόμισε στην Ισπανία και στη Μάλαγα, όπου έπειτα από μία εξαιρετική σεζόν (9,8 πόντοι το 2009-2010) ο σοβαρός τραυματισμός στον αυχένα τον έθεσε εκτός ομάδας!

Και κάπου εκεί ήρθε εκ νέου ο Ολυμπιακός, ο οποίος τον απέκτησε λίγο μετά τον αποκλεισμό από τη Σιένα για τα πλέι οφ της περσινής Ευρωλίγκας...

ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ
Είχε παίξει ...ξύλο ως οπαδός

Είναι φανατικός Ολυμπιακός και το βροντοφωνάζει! Μέχρι και... ξύλο χρειάστηκε να παίξει την εποχή που ήταν οπαδός των «ερυθρολεύκων». Καθώς πήγαινε με τους φίλους του στο γήπεδο φορώντας διακριτικά του Ολυμπιακού, δέχθηκε επίθεση στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι από οπαδούς του Παναθηναϊκού: «Εγινε το έλα να δεις», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ
«Ημουν σε αφασία επί 45 λεπτά»

Εκείνο που στιγμάτισε την καριέρα του ήταν ο σοβαρός τραυματισμός στον αυχένα την εποχή που ήταν στη Μάλαγα, ύστερα από μια άσχημη πτώση στο παρκέ: «Στα πρώτα 45 λεπτά ήμουν σε αφασία. Επειτα δεν ήξερα ούτε πού είμαι ούτε ότι είμαι μπασκετμπολίστας. Το μόνο που θυμόμουν ήταν τη μητέρα μου και ότι με λένε Γιώργο. Με ένοιαζε μόνο μην πεθάνω ή δεν ξαναπερπατήσω. Οταν άρχισα να ξαναβρίσκω τη μνήμη μου και όταν μου είπαν ότι απλά είχα σπάσει τον ώμο μου, πήρα τεράστια χαρά», είχε εξομολογηθεί...

ΤΟ 2008
Την πάτησε όπως ο...Τζον Τέρι

Τι συνδέει τον Πρίντεζη με τον... Τζον Τέρι; Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2008, παρακολουθούσε με την παρέα του τον αρχηγό της Τσέλσι να αστοχεί στο κρίσιμο πέναλτι και να... στέλνει το τρόπαιο στη Γιουνάιτεντ: «Μακάρι να μη μου συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο», τους είχε πει. Δύο μέρες αργότερα είχε αστοχήσει σε λέι απ στο ΟΑΚΑ, στερώντας από τον Ολυμπιακό την ευκαιρία της παράτασης στον πρώτο τελικό με τον ΠΑΟ!

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags