Η Dubai BC εντάχθηκε στην Αδριατική Λίγκα, με τους ιθύνοντες της νεοσύστατης ομάδας να παραδέχονται ότι απέχουν πολύ ακόμα από τη Εuroleague, σε όλα τα επίπεδα.

«Δεν περιμένουμε να έχουμε το κοινό του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Ερυθρού Αστέρα ή της Παρτιζάν. Το 90% των κατοίκων του Ντουμπάι είναι ξένοι, λατρεύουν το μπάσκετ και δεν υποστηρίζουν κάποια ομάδα», είπε ο Ντέγιαν Καμενιάσεβιτς, που έχει αναλάβει χρέη general manager.

Όσον αφορά τον προπονητή και το ρόστερ, ανέφερε: «Επειδή όλοι είναι υπό συμβόλαιο, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε το όνομά του. Δεν μπορούμε να φέρουμε τον Έντι Ταβάρες ή τον Μάικ Τζέιμς.

Θα είμαστε ανταγωνιστικοί με ένα νορμάλ μπάτζετ για τη λίγκα την πρώτη σεζόν. Πρέπει να μάθουμε, να κάνουμε λάθη, να κερδίσουμε εμπειρίες και να καταλάβουμε το πρωτάθλημα».

Ο Καμενιάσεβιτς, παράλληλα, είπε ότι ακόμα και αν η Dubai BC κατακτήσει την Αδριατική Λίγκα δεν θα αγωνιστεί στη Εuroleague ή το Εurocup, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο, ενώ η έδρα της ομάδας θα είναι η χωρητικότητας 17.000 θεατών Coca Cola Arena, στο Ντουμπάι.

Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Τζόρτζε Τζόκοβιτς δήλωσε: «Οφείλουμε τεράστια ευγνωμοσύνη στη διοίκηση του πρωταθλήματος και στους συλλόγους που είναι οι ιδιοκτήτες του πρωταθλήματος, καθώς μας επέτρεψαν να γίνουμε μέρος μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.

Είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλουμε τόσο στον αθλητισμό όσο και στις επιχειρηματικές πτυχές, καθώς η εξάπλωση της αγοράς στη Μέση Ανατολή θα αποφέρει πολλά οφέλη για όλα τα μέρη».