Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού φόρεσε μπλουζάκι για να υπενθυμίσει σε όλους πως η ομάδα του στον δεύτερο τελικό πέρυσι της Α1 είδε τον Παναθηναϊκό να εκτελεί 18 βολές ενώ η ίδια μόνο δύο, όταν προηγείτο με 10 πόντους. Το ερέθισμα δόθηκε από την παρουσία του διαιτητή Ψαριανού στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα.

Αν το προσεγγίσουμε σοβαρά, θα μιλήσουμε για μία αντίδραση που θυμίζει κάτι από τον ιδιοκτήτη των Mavs Μαρκ Κούμπαν ο οποίος κατά το παρελθόν με μπλουζάκια εξέφραζε , όχι την εναντίωση του προς τους διαιτητές, αυτούς τους στόλιζε με δηλώσεις, όσο την στήριξη του στην ομάδα. Είναι γενικά μια αμερικάνικη προσέγγιση διαμαρτυρίας. Αν ήταν για την Αμερική, θα ήταν έξυπνη. Αν απευθυνόταν σε ένα τέτοιο κοινό ή αν το κοινό του Ολυμπιακού μένει σε μια αποδοκιμασία προς τον εν λόγω ρέφερι, τότε δεν υπάρχει ζήτημα.

Για να είμαστε δίκαιοι εδώ και καιρό τονίζουμε πως η...αμερικάνικη στάση των αδερφών Άγγελοπουλων στα του ελληνικού μπάσκετ δεν μετέτρεψε το μπάσκετ στην απόλυτη ζούγκλα. Αν ήθελαν το έκαναν και παίρνουν πόντους διότι προτίμησαν να μην ασχοληθούν σοβαρά. Υπογραμμίστε το «σοβαρά».

Να το δούμε στην πλάκα; Το 18-2 μπορεί να είναι οι τίτλοι του Ομπράντοβιτς σε σχέση με αυτούς που έχει πάρει ο Ολυμπιακός με αυτόν αντίπαλο. Καλό.

Μπορεί να είναι πόσο πιθανό είναι να πάρει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να είναι πόσα φάουλ πάνω σε ένα σκριν κάνει ο Μπατίστ και πόσα του δίνονται. Ο καθένας έχει να πει πολλά και διασκεδαστικά.

Όπως το να μιλάει ο Ζοτς για την διαιτησία εμπεριέχει μεγάλη δόση χιούμορ από την πλευρά του.

Προκαλεί αυτό το t-shirt; Όταν έχουμε δει τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο να τραβολογάνε τους διαιτητές από τα μανίκια, σκέφτεσαι, καλύτερα και αυτοί να φόραγαν μπλουζάκια αντί να τα τραβάνε αλλά...

Αλλά αυτό είναι το ζητούμενο πια; Εδώ πού φτάσαμε ως μπάσκετ, ως κοινωνία, είναι δυνατόν ακόμα να ασχολούμαστε με ότι συνέβη στο παρελθόν;

Σύμφωνοι το θέμα είναι ότι από την Κυριακή ξεκίνησε ο τελικός του κυπέλλου με τον Ομπράντοβιτς και τον Παναθηναϊκό να σέρνουν τον χορό και η απάντηση ήρθε το Σάββατο. Και οι αφιλότιμοι οι αιώνιοι είναι χορευταράδες. Θα χορεύουν ως τις 10η Μαρτίου μέχρι το τζαμπολ. Αποκλεισμοί διαιτητών,

Ξέρετε όμως κάτι; Κούρασαν και οι μεν και οι δε. Πολλοί μπορεί να μην συμφωνείτε, αλλά επιτρέψτε μια ταπεινή γνώμη: παίξτε το μπιπ....παιχνίδι σας στις 10 Μαρτίου. Ειλικρινά με όσα συμβαίνουν, πολύ λίγοι θα ασχοληθούν μαζί σας μέχρι το τζάμπολ και ακόμα λιγότεροι θα βρεθούν στις εξέδρες σας. Δικός σας ο χορός του Ζάλογγου πιαστείτε πράσινοι και κόκκινοι και βουτήξτε. Ουδείς, παραγματικός φίλος των ομάδων σας, θα σας ακολουθήσει. Όχι τώρα, έχουμε σοβαρότερα προβλήματα.

Αντιθέτως εσείς παίζετε.

Διότι κύριε Αγγελόπουλε είδαμε τους παίκτες σας όταν εκτέλεσαν, πέρυσι τέσσερις βολές σε πολύ πιο κρίσιμο αγώνα. Δύο να έβαζαν ίσως να έπαιρναν το πρωτάθλημα αλλά ακόμα πονάνε στεφάνια. Τί τις θέλετε τις βολές;

Διότι κύριε Ομπράντοβιτς, αφού βγήκατε μπροστά, ήταν πραγματικά κακός ο Γκόντας διότι με μίσος έδειξε ότι ο Μπατίστ πάτησε την γραμμή. Αντίθετα έσταζαν μέλι τα τρία δάκτυλα του Σχοινά, ο οποίος ήταν μπροστά στην φάση, κι έδειχναν τρίποντο.

Πηγή: contra.gr