Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν παρών στο συνέδριο των προπονητών της Εuroleague, στο κλειστό της Γλυφάδας, κάνοντας και κάποιες δηλώσεις και αφήνοντας πολλές αιχμές εναντίον του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, χωρίς να τον κατονομάσει.

Μιλώντας στη Νοva, o τεχνικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το αν η φετινή επιτυχία των «πράσινων» με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της Εuroleague θα ταΐσει την πείνα των Πειραιωτών, λέγοντας σχετικά: «Καταρχάς, η δική μας επιτυχία τάισε την πείνα του Παναθηναϊκού. Γιατί μην ξεχνάμε ότι μόλις το περσινό πρωτάθλημα δεν τελείωσε γιατί κερδίζαμε με 30 πόντους εκεί. Είχαμε κερδίσει 17, 18, 19 και 21 φορές, είχαμε τέτοια ρεκόρ.

Άρα προφανώς οι συνεχόμενες ήττες και η συνεχόμενη απογοήτευση όπλισαν τον Παναθηναίκό να γίνει καλύτερος, να επενδύσει τεράστια ποσά και να πάει σε άλλες πρακτικές που πήγε, όπως όλοι ξέρουμε. Και που ασχολούνται τα όργανα με αυτό και οι θεσμοί.

Εννοείται μας επηρεάζει αυτό, γιατί ζούμε σε μια κοινωνία στην Ελλάδα που πάντα θέλουμε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Δεν μας ενδιαφέρει το δικό μας καλό, αλλά το κακό του διπλανού μας. Προσπαθώ να είμαι αποστασιοποιημένος από αυτά τα πράγματα. Φυσικά έχω συναισθήματα, έχω στενοχώρια που μπορεί να είναι παραπάνω για αυτά τα γεγονότα. Στο τέλος επιβιώνουν οι σκληροί. Αυτοί που έχουν πιο γερό στομάχι».

Από εκεί και πέρα, ο Γ. Μπαρτζώκας ανέφερε:

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Δεν έχουν προλάβει να αλλάξουν πολλά πράγματα από το τέλος της χρονιάς. Πάνω κάτω μπαίνεις απευθείας στην επόμενη πίστα. Δεν έχεις πολύ χρόνο, αλλά πρέπει να προσαρμοστείς. Σε οδηγεί και η ζωή εκεί».

Για το σχόλιο του Κάνααν: «Κάθε παίκτης έχει πρόβλημα με τον χρόνο συμμετοχής του. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει περισσότερο. Ο Αϊζέια διάλεξε ένα άθλημα που κάποιος άλλος θα αποφασίζει για το πόσο θα παίζει. Όπως και εγώ διάλεξα ένα άθλημα, στο οποίο κάποιος θα με κριτικάρει για αυτό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε προκύπτει στον αθλητισμό».